Podaci firme
Žitkovački put bb
Aleksinac, 18220
Srbija
Tel.: 018/800-168
Fax: 018/410-00-25
Mapa

Tržišna marka:

  • ECOCERT
  • HACCP
  • ISO

service description:



NOVO! OD oktobra 2014. "Coja Promet" d.o.o. počeo je sa radom i na novom otkupnom mestu u Bačkim Vinogradima, ul. Horgoška br.5

Vršimo otkup na veliko: jabuke, kajsije, breskve, višnje, krompira, celera, cvekle, šargarepe, karfiola i ostalog voća i povrća.

Informacije na tel.: 065/808-43-55


"COJA-PROMET" D.O.O. sa sedištem u Aleksincu, posluje od 20.02.1992. godine. Osnovna delatnost preduzeća je poljoprivredna proizvodnja, otkup voća, povrća, prerada, dorada, pakovanje i trgovina na veliko.

Preduzeće "COJA-PROMET" poseduje HACCP sertifikat a pored HACCP sertifikata poseduje i standard TUV ISO 22000, EU sertifikat za organske proizvode, sertifikat za proizvodnju EKO hrane, izdat od strane renomirane sertifikacione kuće ECOCERT.

Naše preduzeće "COJA-PROMET" je snabdevač velikih sistema distribucije ovim proizvodima kao što su: Delhaize, Idea, Merkator, Metro Cash & Carry, Frikom, DIS, Foodland i dr.

"COJA-PROMET" je privatno preduzeće, čiji je vlasnik i direktor Aca Cojić.

Preduzeće organizuje proizvodnju i otkup u sedam regiona u okolini Niša, kod 350 poljoprivrednih proizvođača povrća i voća koji su dugo verni našoj kompaniji. Obim ove proizvodnje, otkupa i pakovanja je 2000 tona povrća, 1000 tona voća, 50 tona šumskih pečurki i 60 tona oraha u jezgru.

Preduzeće raspolaže svojim kapacitetima za rashlađivanje i duboko zamrzavanje voća, povrća i šumskih plodova. Protokom robe u mogućnosti smo da zamrznemo od 800 do 1000t svežeg voća i povrća.

Raspolažemo i sušarom koja ima mogućnosti sušenja od 6-7t svežih šljiva za 24 sata, što nam daje mogućnost da za sezonu osušimo 50t - 60t šljiva.

Preduzeće poseduje hladnjaču za čuvanje voća i povrća, opremu za sušenje i pakovanje i kamione hladnjače za prevoz proizvoda.

Raspolažemo sa svim sezonskim voćem i povrćem.

U našem planu je dalji razvoj firme i opredeljenje za organsku proizvodnju.

KONVENCIONALNA ROBA

Povrće: Krompir beli, krompir crveni, Crni luk, luk Sutka srebrenjak, kupus, paprika zelena, crvena, krastavac salatar, kornišon, paradajz domaći, cvekla, rotkva crna i bela, prazi luk, šargarepa, karfiol, paškanat, plavi patlidžan, ljute papričice, feferoni, celer, salata, ren.

Voće: Kupina, višnja, malina, šljiva, jagoda.

Pakovano povrće od 1 kg: Šargarepa, Cvekla, Prazi luk, Rotkva crna - bela, Orah.

Voće: Trešnja, Jagoda, Kupina, Šljiva i dr.

Šumski plodovi: Pečurka vrganj i lisičara, Šipurak, Divlja kupina, Trnjina i dr.

Sušeno voće i povrće: Suva šljiva, Suva paprika, Suvi paradajz, Suvi celer, Suva šargarepa, Suvi crni luk, Suva pečurka vrganj.

Zamrznut program: Jagoda, Kupina, Trnjina, Pečurka Vrganj, Pečurka Lisicara, Tikvica, Plavi patlidžan.

ORGANSKA HRANA

Hrana savremenog čoveka je nezdrava i prepuna pesticida i masnoće. Loša i jednolična ishrana uzrok je mnogih bolesti današnjice. Iako za neke od bolesti postoji određena genetska predispozicija, ukoliko se unosi nezdrava hrana, ona može poslužiti kao njihov pokretač.

Iako je plod industrijske hrane, na izgled lep i neprirodno veliki, njegov ukus pokazuje sav nekvalitet prevremeno sazrelog ploda zagađenog raznim hemikalijama. S druge strane, sveža ekološki uzgajana zdrava hrana, sadrži najmanje 50% više vitamina, minerala, enzima i ostalik mikronutrijenata.

Ovakva zdrava hrana pojačava imunološku sposobnost celokupnog organizma i leči pojedine bolesti, pre svih bolesti gastrointestinalnog trakta.

Hrana koju uzgajamo ne sadrži nikakve hemijske ili bilo koje druge preparate, niti su takvi preparati korišćeni tokom procesa proizvodnje hrane. Sušeni proizvodi, voće i drugo, sušeni su na prirodan i tradicionalan način. Okruženi lepom i čistom, nezagađenom prirodom počeli smo razvijati, gajiti i skupljati ekološke proizvode koji mogu uspevati na našem području. Nastavili smo tradiciju skupljanja pečuraka, a razvijamo i zdrave zasade domaćih plodova, ekološki orah, šljiva, lisičara, vrganj.

Ostali podaci:

Tel.: 065/808-43-55
Tel.: 018/800-168
Fax: 018/410-00-25

vaše slike:

ECOCERT
HACCP
ISO

akcija
borovnica
celer
Crni luk
cvekla
Divlja kupina
duboko smrznuto voće
Feferoni
gljive
HACCP standard
Podaci firme ::::
Petefi Šandora 8
Palić, 24413
Srbija
Tel.: 024/755-441
Mapa

Tržišna marka:

  • Amiad
  • Clicktif
  • Dan
  • Dan 2001
  • Dan 2005
  • Dan 7800
  • Fogger
  • Greenspin
  • Injektor
  • Mamkad
  • NaanDan
  • NaanDanJain
  • Super
  • Super Mamkad –10
  • T-tape
  • Turbo Jet

service description:


Firma HIDROPAN d.o.o. osnovana je 2004 godine, sa sedištem na Paliću. Delatnost firme je poljoprivredno (profesionalno) navodnjavanje i to u smeru navodnjavanja voća i povrća na otvorenom i u zatvorenom prostoru.
Materijal za navodnjavanje nabavljamo od Izraelske firme¨Dan¨.

Vršimo projektovanje, distribuciju, i uslugu montiranja kompletnog sistema za navodnjavanje. Imajući u vidu nove izazove u proizvodnji voća i povrća (veći prinosi, extra kvalitet), i trend navodnjavanja u svetu, specijalizovani smo na MIKRO- NAVODNJAVANJE i to navodnjavanje sa MIKRORASPRSKIVAČIMA, i navodnjavanje KAP PO KAP.

Posebnu pažnju posvećujemo mikrorasprskivačima, čija se vrednost zbog ekstremnih vremenskih uslova (velike vrućine, kasni prolećni mraz, itd.) eksponencijalno se povećao. Zato sem običnog navodnjavanja pružamo razne tehnologije navodnjavanja sa mikrorasprskivačima:

1. Hlađenje i podešavanje mikroklime (relativna vlažnost vazduha) na otvorenom polju i u zatvorenom prostoru

2. Odbrana od prolećnog mraza (do –10 C) na otvorenom polju i u zatvorenom prostoru

3. Fertiirgatizacija – (prihranjivanje) distribucija harnjivih materija (vodorastvorno veštačko đubrivo) pomoću mikrorasprskivaća

4. Regulacija veličine ploda voća (jabuke, breskve) i bojenje istih

5. Tkz. Fast (brzo) izklijanje teško klijajućih semena (peršun, mrkva, itd)
Tehnologija se zasniva da gornji deo zemljišta 2-3 cm non-stop držimo mokro.

Svake godine sve veće površine zalivaju sa našim tehnologijom i sistemom za navodnjavanje.

Očekujemo i Vaše javljanje da se i Vi pridružite taboru zadovoljnih proizvođača.

Šandora Petefija br.8
24413 Palić, Srbija
Tel: +381 (0)24/755–441
+381 (0)64/168–92–54
E-mail: hidropan04@tippnet.rs
Web: www.hidropan.rs

Ostali podaci:

  • direktor Feher Friđeš
    Tel.: 064-168-92-54, 
  • Tel.: 064 / 64-69-995 , 

vaše slike:

Amiad
Clicktif
Dan
Dan 2001
Dan 2005
Dan 7800
Fogger
Greenspin
Injektor
Mamkad
NaanDan
NaanDanJain
Super
Super Mamkad –10
T-tape
Turbo Jet

Automatika
Podaci firme ::::.

service description:

Preduzeće “Lučić Grupa” bavi se proizvodnjom, preradom i trgovinom povrća i ratarskih kultura, kao i proizvodnjom i preradom semenskih kultura.

U sastavu Grupe nalazi se nekoliko preduzeća: "Lučić Prigrevica", "Terravita“, "Panonka" Sombor i preduzeće za trgovinu povrćem "Sunfoods".

Sa 2000 ha obradivih površina “Lučić Grupa” je jedan od najvećih pojedinačni proizvođač povrća i ratarskih kultura na području Srbije.

Posedi pod povrtlarskim i ratarskim kulturama koncentrisani su u velike komplekse uz sam kanal Dunav-Tisa-Dunav, više od 70 % ukupne površine pripada tipu zemljišta černozem I klase kvaliteta, a preko 80 % svih površina nalazi se pod sistemom za navodnjavanje.

Kompanija poseduje najsavremeniju poljoprivrednu mehanizaciju za izvođenje agrotehničkih operacija, kao i sistem za skladištenje poljoprivrednih proizvoda kapaciteta 4000 tona. U sastavu Grupe je i hladnjača za čuvanje voća i povrća kapaciteta 50000 tona kao i proizvodni pogon za obradu i pakovanje svezeg i smrznutog povrća.
Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Interesujte se Mapa

Kategorije:

service description:

- Otkup voća i povrća od domaćih proizvođača

- Izvoz svih vrsti voća i povrća koji se proizvode u Srbiji. Izvoz se vrši u Rusiju i druge Evropske države

- Inženjering, organizovanje, kontrola i upravljanje procesom u skladu sa HACCP standardima.
Podaci firme ::::.

service description:


Osnovna delatnost:
proizvodnja DZ povrća ( kukruz šećerac, grašak, boranija, paprika,...)
proizvodnja lepka za papirnu industriju i skrobnih modifikata
proizvodnja i distribucija aditiva i pomoćnih hemikalija u procesnoj industriji
proizvodnja elastičnih spojnica
zastupstvo renomiranih proizvođača putno-građevinske opreme

Usluge:

usluge konsaltinga u procesu privatizacije poljoprivrednih i prehrambenih preduzeća
konstalting o mogućnosti zajedničkog ulaganja u poljoprivredna i prehrambena preduzeća
Podaci firme ::::.

service description:

Firma je osnovana 2010.godine sa sedištem u Beogradu.

Bavimo se pretežno snabdevanjem HoReCa kanala, STR,
pijaca... Svakim danom stičemo sve veće poverenje klijenata i širimo mrežu novih kupaca. Saradnju sa svim našim klijentima i partnerima zasnivamo na visokoj profesionalnosti i korektnoj saradnji. U okviru firme postoji komercijalna služba i služba logistike.

HoReCa, voće i povrće

- Med (kadica i kesica),
- Šećer u kesicama (beli i zuti)
- Keks za kafu i čaj Del Monte
- Topla čokolada...
- Sve vrste pečuraka, pomorandža, limun...

Papirna konfekcija

- Salvete
- Toalet papir
- Ubrusi
- Papirne maramice...

Uvozni program

- Početkom 2013. godine firma potpisuje ekskluzivne ugovore sa kompanijama iz Makedonije koje se bave vinskim programom i handmade sezonskim salatama (ajvar, ljutenica, feferoni, krastavci...)

Distribucija

- Distribucija je jako bitan segment u poslovanju, zato se baziramo na tačnosti i preciznosti. Dostavu radimo sedam dana u nedelji na teritoriji Beograda.

Partnerstvo

- Partnerstvo je bitan segment svakog poslovanja, tako i naša firma nastoji da učvrsti svoje poslovne veze sa svima koji su istog razmisljanja. Zato otvoreno pozivamo sve zainteresovane koji žele da plasiraju svoje proizvode na teritoriji Beograda i inostranstvu, pošalju svoju ponudu.

Klijenti

- Možemo se pohvaliti da sarađujemo sa značajnim brojem renomiranih restorana, kafića... U ovom trenutku imamo bazu od oko hiljadu klijenata i taj broj svakodnevno raste. Ukoliko želite da budete naš klijent, javite se i naša komercijalna služba će Vas posetiti i prezentovati ponudu i uslove saradnje.
Podaci firme ::::.

service description:

ZZ "BUMBARI" Cekavica je registrovana kod Agencije za privredne registre 26.03.2008. godine.

Pretežna delatnost zemljoradničke zadruge je gajenje POVRĆA.

Zadruga je registrovana za spoljnotrgovinski promet i pružanje usluga u spoljnotrgovinskom prometu. Osnivači zadruge su 16 zadrugara iz sela Cekavice i okolnih sela.

Direktor zadruge je Jovica Nikolić iz Malog Vojlovca, a predsednik upravnog odbora je Spasić Miodrag iz Cekavice.

Sela Cekavica i Malo Vojlovce imaju 150 domaćinstva sa oko 600 stanovnika. Većina domaćinstva se bavi povrtarskom proizvodnjom, a glavna porvrtarska kultura je paradajz u folijama. Procenjuje se da ova domaćistva imaju zasađeno oko 500 hiljada korena paradajza.

Članovi zadruge imaju zasađene sledeće povrtarske kulture: paradajz oko 500 hiljada korena, papriku oko 50 hiljada korena, kupus 100 hiljada korena i krastavac 7 hiljada korena.

Glavni cilj osnivanja zadruge je zajednički nastup na domaće i inostrano tržište i kvalitetna proizvodnja.
Podaci firme ::::.

service description:

STRUČNE USLUGE U POLJOPRIVREDI I VOĆARSTVU
POSMATRANJE KRETANJA BOLESTI I ŠTETOČINA U POLJOPRIVREDI I VOĆARSTVU
SAVETOVANJE U SLUČAJEVIMA BOLESTI I ŠTETOČINA U POLJOPRIVREDI I VOĆARSTVU

Cilj nam je da proizvođač dobije pravu informaciju u pravo vreme da bi lakše mogao da donese odluku o tome koje mere će mu dati najbolji efekat za njegovu proizvodnju u tom momentu. Saveti se zasnivaju: na principima dobre poljoprivredne prakse (GlobalGAP) i opštim načelima integralne proizvodnje. To podrazumeva da su svakoj preporuci za upotrebu pesticida predhodile preventivne agrotehničke mere od strane proizvođača. Sama preporuka upotrebe pesticida će biti data ukoliko je brojnost štetnog organizma prešla prag štetnosti ili će na osnovu modela za prognozu, iskustva i predviđenih meteoroloških uslova on to učiniti u narednom periodu.

Podaci firme ::::.

service description:

Osnovna delatnost preduzeća je gajenje, povrća, cveća i ukrasnog bilja.
Preduzeće Greenart bavi se proizvodnjom povrća, kao i rasada povrća i cveća u plasteniku površine 3 ha koji je lociran u selu Duvanište , KO Zminjak i to na principima organske proizvodnje.
Organski proizvodi namenjeni su uglavnom za izvoz, obzirom da Evropska Unija 50 % svojih potreba za organskim proizvodima podmiruje iz uvoza.
Različiti objekti izgradjeni radi gajenja biljaka tokom cele godine čine zatićeni prostor. Korićenjem različitih sintetičkih (plastičnih) materijala nastaju oblici zaštićenog prostora pod zajedničkim imenom plastenici. Danas je zaštićen prostor plodna bašta, u kojoj se gaji povrće, cveće i aromatične vrste tokom cele godine, kada zbog klimatskih uslova to inače, na otvorenom prostoru, klasičnim načinima obrade, nije moguće.Proizvodnja povrća u zaštićenom prostoru ima izuzetan biološki i ekonomski značaj . Iz ovih objekata osigurava se sveže povrće u jesenjem, zimskom i prolećnom periodu, čime se, zajedno sa proizvodnjom u toku leta, zatvara godišnji ciklus proizvodnje i potrošnje povrća. Proizvodnja u zaštićenom prostoru predstavlja najintenzivniji oblik proizvodnje povrća.Sveže povrće proizvedeno u zašticenom prostoru osnovni je izvor vitamina, mineralnih materija najneophodnijih čoveku upravo u periodu jesen – proleće, kada je i najveći nedostatak ovih materija u ishrani.
Za pravilnu ishranu potrebno je utrošiti oko 25kg povrća u toku zime.Kvalitet povrća, zbog kontrolisanih uslova, lakše je ostvariti u zaštićenom preostoru, nego na otvorenom. To omogućuje i smanjenu primenu pesticida. Podešavanje vremena proizvodnje sa potrebama vrste i sorte i stvaranjem optimalnih uslova za rast i razvoj biljaka, dobija se visok prinos i željeni kvalitet (posebnosadržaj vitamina, bojenih materija, mineralnih materija, ujednačenost plodova i izgled).
Podaci firme ::::.

service description:

"HLADNJAČA APATIN" je počela sa radom 1978. godine u sklopu PIK "1. maj" Apatin, a samostalno posluje od 1990. godine.

Od marta 2003. godine većinski vlasnik kapitala "HLADNJAČA APATIN" a.d. je beogradska kompanija ITM Industrokomerc.

Kapacitet "HLADNJAČA APATIN" je 10.000 t, a od januara 2012. godine kapacitet skladišnog prostora za hlađenje je 7.500 t, na režimu hlađenja od -18 do -22°C.

Uveden je HACCP sistem, a paralelno sa HACCP-om u hladnjaču je uveden ISSO 9001 sistem kvaliteta, koji je čitav proces u hladnjači, od nabavke preko proizvodnje do ditribucije uskladio sa strogim evropskim standardima kvaliteta.

U okviru Hladnjače Apatin radi se uslužna proizvodnja za privatne robne marke. Najvažniji partneri o ovom poslu su "Maxi" za koji se proizvodi povrće za brend "Premia" i "Adut", slovenački proizvođač hrane "Merkator", makedonski proizvođač hrane "Pekabesko" i "Cermat" i rumunski proizvođač hrane "Alfredo".

"HLADNJAČA APATIN" se u saradnji sa svojim partnerima iz okruženja bavi proizvodnjom graška, boranije, šargarepe, krompira, karfiola, brokolija, paprike, paštrnjaka, luka, paradajza...

"HLADNJAČA APATIN" proizvodi sopstveni brend smrznute hrane "YUPIK food".

"YUPIK food" је brend sa širokom paletom kvalitetnih proizvoda, koji kontinuirano prati inovacije na globalnom tržištu smrznute hrane i nastoji da potrošačima uvek ponudi nešto novo.

"YUPIK food"- ovo povrće nastalo je odabirom najkvalitetnijih sorti semena. Uzgajano je, prerađivano i skladišteno po najsavremenijoj proizvodnoj tehnologiji koja čuva prirodni kvalitet povrća.

Uvođenjem novog metaliziranog polietilenskog pakovanja "YUPIK food"-ovi proizvodi su zaštićeni od svih negativnih spoljašnjih uticaja, a nutritivna svojstva proizvoda u potpunosti sačuvana.
Podaci firme ::::.

service description:

Ajduk Agrar d.o.o. je porodična firma osnovana 2008 god.
Osnivanje firme je nastalo iz potrebe prodaje povrća u strane zemlje a iz proizvodnje povrća sa porodičnog gazdinstva Ajduk.
Firma se bavi proizvodnjom i prodajom povrća sa porodičnog gazdinstva Ajduk, ali i otkupom i prodajom povrća sa drugih gazdinstava. Takođe se bavimo i doradom i pakovanjem istog.
Doradu i pakovanje povrća vrši se uslužno na savremenoj liniji mašina za pakovanje povrća.
Za ovo kratko vreme svog postojanja Ajduk Agrar d.o.o. je poznat kupcima u zemlji i okruženju. Saradnju u Srbiji imamo sa trgovinskim kućama, kupcima sa kvantaških pijaca, kao i sa fabrikama za preradu povrća.
Ajduk Agrar sa uspehom učestvuje na svim većim poljoprivrednim sajmovima u Srbiji i dobitnici smo mnogobrojnih nagrada za kvalitet.


Od stranih poslovnih partera imamo kupce u Madjarskoj, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Makedoniji.
Najviše proizvodimo i prodajemo luk zatim mrkvu, krompir, papriku, paštrnjak, kupus, karfiol i brokoli.
Uvažavajući svoje kupce vodimo računa da je kvalitet bilo koje vrste povrća zagarantovan kao i da su cene uvek tržišne.
Za dalji razvoj firme planiramo povećanje obima trgovine sa već poznatim kupcima kao i pronalaženje novih tržišta.
Podaci firme ::::.

service description:

PIK-Bečej A.D.
PIK Bečej je jedno od vodećih preduzeća u proizvodnji i preradi poljoprivrednih proizvoda u Jugoistočnoj Evropi. Preduzeće koristi oko 9.000 hektara obradivog zemljišta, od čega se 4.000 hektara navodnjava modernim i klasičnim sistemima za navodnjavanje. Od oko 9.000 hektara obradivog zemljišta Preduzeće poseduje 2.895 hektara, dok je preostali deo obradivog zemljišta u vlasništvu države. Biološka sredstva PIK Bečeja uključuju: 56 hektara raznovrsnih voćnjaka , 3.395 grla junadi, 29.748 grla svinja, 371 grla ovaca i 74 grla konja.


Osnovne delatnosti Preduzeća su
-ratarstvo,
-svinjarstvo,
-govedarstvo,
-prerada voća i povrća i
-ribnjak

PIK Bečej se značajno pozicionirao na domaćem i inostranom tržištu sa tendecijama stalnog rasta tržišnog učešća, upravo usled uspešne implementacije jasne razvojne strategije kao i kvaliteta i prepoznatljivosti svojih proizvoda. Preduzeće uglavnom izvozi konzervirano povrće u Ukrajnu. Belorusiju, Tursku, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

vaše slike:

boranija
duboko smznuto voće i povrće
kukuruz
kukuruz sećerac
Poljoprivreda
poljoprivredni proizvodi
Podaci firme ::::.
Doža Đerđa 108
Feketić, 24323
Srbija
Interesujte se Mapa

Tržišna marka:

  • Futura

service description:



O nama

Privatno preduzece ”Futura” d.o.o. osnovano je 1995. godine. Tim poljoprivrednih strucnjaka je garancija za visok kvalitet proizvodnje. Delatnost preduzeca je poljoprivredna proizvodnja, skladištenje i prerada povrca i voca. Poljoprivredni proizvodi su koren rena, zrno slacice, krastavci- kornišoni, cvekla, kupus i paprika.


Glavni proizvodi su koren rena koji se ubira sa površine od 90 ha, a slačica u tipu žuto-bele se proizvodi na površini od 70 ha. Godišnja proizvodnja korena rena je oko 800 tona, što čini ”Futuru” liderom u proizvodnji čuvenog rena sa područja Bačke, koji se prodaje u svežem i prerađenom stanju u vidu ”Ribani ren sa sirćetom” u pakovanjima različite veličine po želji kupaca na domaćem i stanim tržištima.

Ostali proizvodi su senf, pasterizovani kornišoni, pasterizovana cvekla-rezana i BEBI, pasterizovana mešana salata, razni proizvodi od paprike i kiseli kupus.




U sklopu preduzeća je hladnjača kapaciteta 500 t, a u planu je izgradnja linije za duboko zamrzavanje i skladištenje smrznutih proizvoda. Preduzeće se bavi otkupom i izvozom poznate ”Feketićke crne višnje”, koja je specifična po tome što sazreva prva i proizvodi se bez primene hemijske zaštite. Od voća se proizvode razni kompoti u teglama i limenkama (šljiva, višnja, kajsija) kao i razne marmelade.

U toku je izgradnja novih proizvodnih kapaciteta i uvođenje sistema kontrole kvaliteta HACCP.
Podaci firme ::::.

Zrenjanin, 23100
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

„Carska bašta“ d.o.o. iz Mužlje bavi se proizvodnjim i prodajom prevashodno povrća, proizvedenog na otovrenim poljima i u plastenicima. Najzastupljeniji proizvodi na otvorenom polju su: kupusnjače, tikvice, patlidžan, praziluk, kupus, različite vrste zelenih salata, jagode, dinje, lubenice...

U plastenicima se, u zavisnosti od godišnjeg doba proizvodi, leti: paradajz, paprika, krastavac, ljuta paprika, a zimi: više vrsta različitih salata, rotkvice, španat, keleraba...

Podaci firme ::::.

service description:

"GMP Enterprises" fabrika za proizvodnju voća i povrća

Proizvodi od voća su:

- Pasterizovana višnja u pakovanju 4.250/1, proizvod koji je među kvalitetnijim na tržištu Evrope. Godišnje se u fabrici proizvede između 300 i 400 hiljada limenki ovog proizvoda za razne kupce u Evropi a naročito u Nemačkoj.
- Pasterizovana šljiva u pakovanju 4.250/1. Ovaj proizvod se proizvodi u zavisnosti od potražnje na inostranom tržištu odnosno po zahtevu kupaca.

- Kompoti od svih vrsta voća pakovani u ambalažu po zahtevu kupca ili uobičajenu za određenu vrstu kompota i to: tegle 0.720/1 limenke 1/1 i limenke 4.250/1.

Najpoznatiji kompoti u našem proizvodnom programu su:
*kompot od višnje bez koske tegla 0.720/1
*kompot breskve limenka 4.250/1
*kompot od jagode limenka 1/1
*kompot kajsije 0.720/1 i limenka 4.250.

Kompote radimo i po zahtevu kupca u pogledu ambalaže i receptura.

- Marmelade, džemovi i pekmezi od voća u raznim pakovanjima:
* sitna pakovanja u folije 0.030/1 do 0.200/1
* tegle pakovanja 0.370/1, 0.720/1
* plasticne kantice 3/1 limenke 4.250/1
* marmelade za konditorsku industriju pakovane u burad od 200 kg.

-Duboko zamrznuto voće:

*duboko zamrznuta malina
*duboko zamrznuta kupina
*duboko zamrznuta višnja bez koske
*duboko zamrznuta višnja sa koskom pakovane u ambalažu 10/1 kg ili 4x2.5/1.

Prerađevine od povrća:

-Đuveč upakovan u limenke 4.250/1 i limenke 1/1. Ovaj proizvod je najpoznatiji pored pasterizovane višnje i najviše se proizvodi za izvoz. Godišnje se proizvede između 1000 i 2000 tona zavisno od ugovorenog izvoza koji oscilira od godine do godine.

Ostale prerađevine od povrća:

- Ajvar pakovan u razna pakovanja - tegla 0.370/1, 0.720/1, limenke 4.250/1.
- Pasterizovani krastavac kornišon pakovan u tegle 0.370/1, 0.720/1, 1.5/1, limenke 4.250/1.
- Paradajz koncentrat u celoj paleti pakovanja.
- Pasterizovana cvekla tegla 0.720/1.
- Mrkva kocka u limenkama 4.250/1.
- Paprika u raznim pakovanjima i oblicima - filet, kocka.
- Rezana paradajz paprika u teglama 0.370/1 i 0.720/1.

Duboko zamrznuto povrće:
* boranija
* grašak
* sečena paprika
* paprika kocka.

Pored svog proizvodnog programa fabrika ugovara i proizvodnju po zahtevu kupaca u pogledu pakovanja određene ambalaže ili pak po zahtevanoj recepturi.
Podaci firme ::::.

Stanišić, 25284
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Proizvodnja povrća

Za ishranu ljudi koriste se različiti organi od korena do semena u tehnološkoj ili botaničkoj zrelosti. Čovek je tokom duge istorije povrće koristio kao hranu i lek i upravo sa povrćem počinje njegovo upoznavanje okoline. Zato je i razvoj povrtarstva vezan sa racionalnim iskorišćavanjem bogatstva gajenih i divljih vrsta iz prirode. Danas je u svetu poznato oko 5.000 biljnih vrsta, koje se koriste u ishrani. Od toga povrće čini oko 1.200 vrsta iz 78 botanickih familija, a gaji se oko 600 vrsta (kod nas 20-30 vrsta). Najviše povrća, 40-60 vrsta, gaji se u bašti i njivi za zelenu pijacu. Kod nas se za preradu koristi samo pet-šest, retko 10-15 vrsta, dok u zemljama sa razvijenom industrijom prerađuje oko 25 vrsta.

Danas je jasna činjenica da neodgovarajuća ishrana doprinosi smanjenju otpornosti čoveka i dovodi do pojave mnogih oboljenja. Jedan od bitnijih činilaca u ishrani je povrće. Još je Hipokrat, otac medicine, smatrao povrće ne samo hranom, nego i prirodnim lekom. Povrće predstavlja osnovni i nezamenljiv izvor materija, koje su neophodne u racionalnoj ishrani fioveka. Mnoga istraživanja potvrdila su značaj optimalnog korišćenja povrća u ishrani, od oko 400 g dnevno i to, pre svega, u svežem stanju. Zato povrće mora biti kvalitetno bez ostataka štetnih pesticida, teških metala, radionukleida i drugih zagađivača.

Značaj povrću u ishrani daju hranljive i biološki aktivne (zaštitne) rnaterije. Poseban značaj imaju dijetetičke komponente povrća, gde su najznačajniji sadržaj beta karotena (provitamin A), vitamina C, grupa B vitamina, mineralne materije, dijetetna vlakna i tzv, sekundane materije, koje nekim vrstama povrća daju lekovita svojstva.

Poseban značaj imaju jedinjenja koja smanjuju rizik od malignih oboljenja, oboljenja krvnih sudova, srca i dr., zbog čega povrće dobija značaj kao lek. U okviru toga značaj imaju "sekundarne materije", odnosno bioaktivne materije, antimikrobne i čistatčke (saponin, fitostearini, flavonoidi, senf ulje, terpen derivati), koje se kod biljaka javljaju kao materije odbrane. Poznato je da materije koje povrće sadrži u značajnoj količini kao što su askorbinska kiselina, alfa tokoferol, cistein, tanin inaktiviraju nitrozamine ili nitrozamide u namirnicama i organizmu te imaju antikancerogeno dejstvo. Pored toga antikancerogeni efekat imaju i aromatični izocijanati, fenolski antioksidanti, pojedini indoli, kumarin, flavoni, retinoidi, beta karoten, betalain. Danas su poznate alternativne terapije (ishrana svežim povrćem i voćem) u lečenju nekih malignih oboljenja. Privlačnost povrću daje spoljni izgled, oblik i boja koja je rezultat sadržaja hlorofila, karotenoida, antocijana, flavonoida. Ukus i miris zavisi od spektra aromatičnih materija i konzistencije povrća, Samo u kontrolisanoj proizvodnji povrće ima svoj prirodni miris i ukus, uz smanjenje sadržaja nitrata i štetnih ostataka pesticida i teških metala.

Danas su povrtarske vrste i ukrasne, koje se koriste ne samo kao estetski elemenat u bašti, kuci, terasi, nego i na većim gradskim i seoskim zelenim površinama.

Povrtarstvo je tesno povezano sa tržitem - zelena pijaca ili preradivačka industrija. Naime, najveći broj vrsta zahteva brzu potrošnju ill preradu, a mnoge vrste su osetljive na transport. U zavisnosti od tržišta razvili su se i načni za proizvodnju, ali i sorte unutar istih vrsta povrća. Take se danas jasno razlikuju metode baštenske, zatim njivske, posebno intenzivne industrijske proizvodnje i u zaštidenom prostoru. U okviru ovih metoda proizvodnje povrće se proizvodi kao rano, srednje rano, srednje kasno i kasno, odnosno, što je uslovljeno dužinom vegetacionog perioda. Što je ovaj period (za naše uslove odgovara bezmraznom periodu) duži, to može da se gaji i veći broj vrsta. S obzirom na raznovrsnost proizvoda (sveže i prerađeno) i mogućnost vremenskog usaglašavanja sa potrošnjom, povrtarstvo ostvaruje visoku vrednost proizvoda i profit.

Bez obzira na način proizvodnje povrtarstvo, kao deo biljne proizvodnje, prati trendove razvoja poljoprivrede. Tako je od proizvodnje za potrebe sopstvenog domaćinstva ona prerasla preko naturalne u robnu proizvodnju povrća. Intenzivna proizvodnja povrća početa šezdesetih godina dvadesetog veka imala je za cilj visok prinos, što je dovelo do specijalizacije proizvodnje i jasnijeg razgraničavanja između njivske i baštenske proizvodnje, uz razvoj objekta, tehnike i tehnologije u zaštićenom prostoru. Visoki prinosi i organoleptički kvalitet povrća zahtevali su primenu visokih količina mineralnih đubriva i pesticida što je, uz druge činioce, dovelo do narušavanja agrosistema i životne sredine.

Razvoj analitičkih metoda omogućo je utvrđivanje štetnih ostataka kontaminenata u hrani i ekosistemu. Uz to evidentan je gubitak genetske raznovrsnosti i smanjenje biodiverziteta. Sve promene u ekosistemu dovele su do pojave zelenog talasa i rada na novim tehnologijama proizvodnje koje uspostavljaju harmoničnost u ekosistemu i agrosistemu, stavljajući preventivu i predostrožnost u prvi plan u proizvodnji hrane, pa i povrća. Tako je počeo put razvoja ekoloških tehnologija u poljoprivredi.

Danas se u svetu, a sve više i kod nas razvijaju:

- kontrolisana kvalitetna proizvodnja povrća (od kontrole zemljišta do primene svih agrotehničkih mera);

- integralna, gde se jasno propisuju pravila primene agrotehnickih mera za određeni region i vrstu s tim da su sve mere međusobno integrisane, ali i

- kontrolisana i organska proizvodnja.

Istovremeno, povrtarstvo je deo multifunkcionalnog tipa proizvodnje gde se, osim agrarnih proizvoda, nude i drugi (kućna radinost, turizam, edukacija).

Osnov svake proizvodnje povrća jeste ostvarenje kvalitetnog visokog prinosa i proizvod koji je bezbedan po zdravlje čoveka.

Facebook