Podaci firme ::::.

service description:

PIK-Bečej A.D.
PIK Bečej je jedno od vodećih preduzeća u proizvodnji i preradi poljoprivrednih proizvoda u Jugoistočnoj Evropi. Preduzeće koristi oko 9.000 hektara obradivog zemljišta, od čega se 4.000 hektara navodnjava modernim i klasičnim sistemima za navodnjavanje. Od oko 9.000 hektara obradivog zemljišta Preduzeće poseduje 2.895 hektara, dok je preostali deo obradivog zemljišta u vlasništvu države. Biološka sredstva PIK Bečeja uključuju: 56 hektara raznovrsnih voćnjaka , 3.395 grla junadi, 29.748 grla svinja, 371 grla ovaca i 74 grla konja.


Osnovne delatnosti Preduzeća su
-ratarstvo,
-svinjarstvo,
-govedarstvo,
-prerada voća i povrća i
-ribnjak

PIK Bečej se značajno pozicionirao na domaćem i inostranom tržištu sa tendecijama stalnog rasta tržišnog učešća, upravo usled uspešne implementacije jasne razvojne strategije kao i kvaliteta i prepoznatljivosti svojih proizvoda. Preduzeće uglavnom izvozi konzervirano povrće u Ukrajnu. Belorusiju, Tursku, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

vaše slike:

boranija
duboko smznuto voće i povrće
kukuruz
kukuruz sećerac
Poljoprivreda
poljoprivredni proizvodi
Podaci firme ::::.
Karađorđeva 71
Smed. Palanka , 11420
Srbija
Tel.: 026/317-170
Fax: 026 317 785

service description:

NAUČNO ISTRAŽIVAČKI RAD U OBLASTI POVRTARSTVA

Istraživački programi Instituta prvenstveno su usmereni na genetiku i oplemenjivanje povrtarskih vrsta, fiziologiju i agrotehniku povrća, fitopatologiju, oplemenjivanje povrća na otpornost prema ekonomski značajnim bolestima, kao i zaštitu povrća od patogenih agenasa, štetočina, i korova. Istraživački programi tako su koncipirani da se kasnije mogu primeniti u praksi. Rezultat višegodišnjeg rada su sorte i hibridi povrtarskog bilja. Institut je najpoznatiji po sortama i hibridima paprike i paradajza koji nalaze svoje mesto na tržištu, ne samo u Srbiji, već i u Bugarskoj, Rumuniji, Ukrajini, Belorusiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Albaniji.

Stručni poslovi u Institutu za povrtarstvo podrazumevaju organizaciju proizvodnje i kontrole kvaliteta semena povrća, njegovu doradu, pakovanje i plasman. Institut raspolaže sa oko 150 ha obradive zemlje sa mogućnošću navodnjavanja, staklenicima i plastenicima za proizvodnju povrća, laboratorijskim prostorom koga čine laboratorija za kulturu biljnih tkiva, laboratorija za fitopatologiju, laboratorija za hemijska ispitivanja i genetiku, laboratorija za kontrolu semena i fitotron komore. Laboratorije su uglavnom dobro opremljene i poseduju savremenu opremu za istraživački rad. Institut raspolaže neophodnom mehanizacijom, magacinskim prostorom i mašinama za doradu i pakovanje semena.

vaše slike:

istraživanja
Poljoprivreda
Poljoprivredna proizvodnja
poljoprivredne kulture
poljoprivredni program
poljoprivredni proizvodi
Povrtarstvo
Ratarske kulture
Ratarstvo
Ratarstvo povrtarstvo voćarstvo
Podaci firme ::::.
Kusovac bb
Toponica, 34243
Srbija
Tel.: 034/519-221
Fax: 034/519-191

service description:

Pored provere kvaliteta na domaćem i inostranom tržištu u zadnjih nekoliko godina osvaja i zlatne medalje za ocenu kvaliteta na Novosadskom poljoprivrednom sajmu.

Misija firme PoljoFlora je da postane regionalni lider u proizvodnji i preradi povrtarskih kultura tehnologijom kišeljenja.

Od 2002. godine kada je počela proizvodnja povrća tehnologijom kišeljenja beleži se stalan porast proizvodnje kao i izvoz u Zapadno evropske zemlje, koji je u 2008. godini dostigao 1000 tona gotovih proizvoda. Za narednu godinu 2009. se planira povećanje proizvodnje, sa 1000 na 1200 tona . Plasman je u glavnom u Nemačkoj, Francuskoj, Švetskoj i Švajcarskoj.

Proizvodi: Gružanski kiseli kupus-glavica, list, ribanac, (šarena salata, paprika , zeleni paradajz, krastavac kornišon, karfiol i šargarepa).


Postoji više vrsta kupusa široko zastupljenih u ljudskoj ishrani: kupus Glavičar, kupus Lisćar, Karfiol, Kelj. Svi oni vode poreklo od divlje vrste BRASSICA SILVESTRIS rasprostranjene u oblasti Sredozemnog mora. Za ishranu se koriste listovi zbog sadržaja proteina, ugljenih hidrata, mineralnih materija i vitamina C. Koristi se svež, kuvan i ukišeljen. Jedan je od najrasprostranjenijih povrtarskih kultura.
Podaci firme ::::.
Sentandrejski Put 165
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 021/652-36-99

service description:

"Agrocoop" export-import a.d. Novi Sad je kompanija koja se bavi proizvodnjom i distribucijom semenske robe, zaštitnih sredstava, djubriva, stočne hrane, mehanizacije, hmelja, sirka i sirkovih metli.

Preko četiri decenije tradicije u proizvodnji i prometu semenske robe, kao i naturalnoj i stočarskoj proizvodnji uopšte - to je Agrocoop export-import a.d. Obim i širina proizvodnog programa ubraja nas u najveće semenarske kuće u zemlji.

Distribucija i prodaja se vrši preko sopstvenih predstavništava i prodavnica, razmeštenih širom Srbije.
Podaci firme ::::.

service description:



BLAGOFLOR
ORGANIZOVANJE SEMENSKE PROIZVODNJE, DORADA I PROMET POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

Facebook