Podaci firme ::::.
Bulevar Mihajla Pupina 115đ
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/2607-170

service description:

Podaci firme ::::.

service description:

Osnovna delatnost preduzeća je gajenje, povrća, cveća i ukrasnog bilja.
Preduzeće Greenart bavi se proizvodnjom povrća, kao i rasada povrća i cveća u plasteniku površine 3 ha koji je lociran u selu Duvanište , KO Zminjak i to na principima organske proizvodnje.
Organski proizvodi namenjeni su uglavnom za izvoz, obzirom da Evropska Unija 50 % svojih potreba za organskim proizvodima podmiruje iz uvoza.
Različiti objekti izgradjeni radi gajenja biljaka tokom cele godine čine zatićeni prostor. Korićenjem različitih sintetičkih (plastičnih) materijala nastaju oblici zaštićenog prostora pod zajedničkim imenom plastenici. Danas je zaštićen prostor plodna bašta, u kojoj se gaji povrće, cveće i aromatične vrste tokom cele godine, kada zbog klimatskih uslova to inače, na otvorenom prostoru, klasičnim načinima obrade, nije moguće.Proizvodnja povrća u zaštićenom prostoru ima izuzetan biološki i ekonomski značaj . Iz ovih objekata osigurava se sveže povrće u jesenjem, zimskom i prolećnom periodu, čime se, zajedno sa proizvodnjom u toku leta, zatvara godišnji ciklus proizvodnje i potrošnje povrća. Proizvodnja u zaštićenom prostoru predstavlja najintenzivniji oblik proizvodnje povrća.Sveže povrće proizvedeno u zašticenom prostoru osnovni je izvor vitamina, mineralnih materija najneophodnijih čoveku upravo u periodu jesen – proleće, kada je i najveći nedostatak ovih materija u ishrani.
Za pravilnu ishranu potrebno je utrošiti oko 25kg povrća u toku zime.Kvalitet povrća, zbog kontrolisanih uslova, lakše je ostvariti u zaštićenom preostoru, nego na otvorenom. To omogućuje i smanjenu primenu pesticida. Podešavanje vremena proizvodnje sa potrebama vrste i sorte i stvaranjem optimalnih uslova za rast i razvoj biljaka, dobija se visok prinos i željeni kvalitet (posebnosadržaj vitamina, bojenih materija, mineralnih materija, ujednačenost plodova i izgled).

Facebook