Podaci firme ::::.

service description:

Trska obična trska Pharagmites Comunnis, je samonikla biljka koja raste u močvarnim predelima. Njene rezerve gotovo je nemoguće iscrpeti: u zimskom periodu vrši se „berba“ trske i mada se ona u potpunosti saseče, već sledeće godine raste iznova do svoje pune visine i iste količine, sa povećanim kvalitetom.

Od davnina je poznato da insekti ne napadaju stabljike trske, a samim tim ni proizvode od trske. Prilikom prerade trske za dobijanje oblika i čvrstine proizvoda ne koriste se nikakvi hemijski vezivni materijali, već se stabljike, zavisno od proizvoda međusobno povezuju žicom ili plastikom. Iz ovih razloga je trska kao građevinski materijal u potpunosti ekološki prihvatljiva.

Mi smo firma koja se bavi sečom i preradom trske. Osnovani smo 1991. godine i od tada uspešno poslujemo kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.
PROIZVODI

Pletivo od trske „štukatur“
je jednostruko pletivo izrađeno preplitanjem stabljika plastikom. Koristi se za oblaganje zidova i plafona pre malterisanja, zasenjivanje terasa i prozora, pored žičanih ograda, pokrivanje toplih leja, dekorativno oblaganje i sl. Standarne dimenzije pletiva su: 1,0x6m; 1,2x6m; 1,4x6m; 1,6x6m; 1,8x6m; 2,0x6m

Trščane termoizolacione ploče „presovana trska“ Koriste se za termo i zvučnu izolaciju objekata. Ugrađuju se ispod cementne košuljice u podove, zidove, tavanice, kao popuna između rogova i sl. Radimo ih kao:
- standardne ploče (100x150cm)
- „po meri“ za popunu između rogova: 150cm x dimenzija kupca.
Debljina ploča je 5cm.

Suncobrani od trske su zbog svog dekorativnog izgleda veoma pogodni za dvorišta, ugostiteljske objekte, terase, plaže i sl. Zbog raznolkosti dimenzija i oblika lako se uklapaju u svaki ambijent, pružajući svojom senkom prijatnu hladovinu u vrelim letnjim mesecima...ikar Suncobrani mogu biti:
- suncobrani oikard gustog pletiva: kružnog oblika, prečnika 2m, 2,5m ili 3m.
- suncobrani sa pokrivkom debljine 3-5cm pleteni „na ruke“

Trščani krovovi lagana pokrivka sa izuzetnim termo i zvučnim svojstvima, tako da u samom objektu leti stvara hladovinu, a tokom zimskih meseci sprečava gubitak toplotne energije. Artraktivan izgled samog krova lako seikarikar uklapa u prirodan ambijent svake okoline.ikarikarikar Sve više prihvaćeno u obnavljanju starih i uređenju novih salaša, ugostiteljskih objekata, vikendica i odmarališta. Krovna konstrukcija u velikoj meri utiče na vek trajanja pokrivke od trske:
- da ne bi došlo do prokišnjavanja, pad mora biti veći od 40° ili se u suprotnom postavlja obavezna hidroizolacija
- oblik konstrukcije mora biti osmišljen tako da ne dolazi do oštrih preloma, već samo blagih zaobljenja krova
- debljina pokrivke koja ne prokišnjava je min. 20cm.

Možete nas pratiti i na:
facebook.com/pages/Trska-Promet-sztr/586742068019037

vaše slike:

izvoz proizvoda od trske
Krov od trske
ograde od trske
pletiva od trske
ploče od trske
Prerada trske
Presovana trska
prirodna trska
Proizvodi od trske
Štukatur
suncobran
suncobran od trske
Podaci firme ::::.

Šupljak, 24418
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

"SCHILF & RIET" d.o.o. je nastalo početkom 2013. godine. Delatnost nam je prizvodnja čija je osnovna sirovina naše prirodno blago - trska. Osnivač firme pripada trećoj generaciji u porodici koja se bavi trskom. Njihovi radovi se nalaze širom Evrope i predstavljaju “mađarsku školu” izrade krovova koja se bitno razlikuje od ovdašnjeg načina u kvalitetu, optici kao i trajnosti krovova od trske.

Trske na našem području ima u dovoljnim količinama i nije iskorišćena. Strategija razvoja se zasniva na proširenju kultivisanja dosadašnjih zemljišta pod trskom na čitav region i postizanje liderskog mesta na severu Vojvodine.

Efekti našeg rada su:
- reguliše se priroda, smanjuje se opasnost od požara
- umesto dosadašnjeg pasivnog rasta trske ona se kosi specijalnim kombajnom i prerađuje se u lokalu
- voda jezera na taj način vremenom postaje bistrija zbog manje količine truleži od stare trske i paljenja
- selektirana trska se prerađuje u proizvode koje imaju tražnju u građevinarstvu
- većina proizvoda od trske se izvozi
- po našem planu u ovom projektu bi mogli stalno zaposliti oko 20 ljudi + sezonci
- preradom otpada u pelet i briket bi došli do obnovljivog, jeftinog energenta
- nesumnjivo je da se ovde radi o jednom veoma „ekološkom“ programu koji ima i socijalni značaj za zapošljavanje lokalnog stanovništva u toku cele godine

Proizvodi od trske:
- Štukatur, gusto pletivo od trske
- Trščane presovane ploče
- Pokrivanje kuće, krovovi od trske
- Kabine za prasvlačenje od trske i suncobrani od trske
- Snopovi trske
Podaci firme ::::.
Trg Kralja Petra I 6
Novi Sad, 21000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Trska-Eko je isključivo orijentisan na proizvodnji ekoloških i zdravih proizvoda. Naš asortiman se sastoji od:

1. suncobrana od trske,
2. termoizolacione ploče od trske,
3. pletiva od trske i
4. rolo zavesa.


Četiri zlatne medalje za kvalitet na Novosadskom Sajmu građevinarstva 1996.g.,1998.g.,1999.g.,2000.g., i posebno priznanje na Beogradskom Sajmu građevinarstva u kategoriji toplotnih izolacija, za termoizolacione ploče od presovane trske, dokaz su naše vrednosti i priznanje našem ekološkom programu.
Podaci firme ::::.
Svetozara Miletića 24.
Čurug, 21238
Srbija
Tel.: 062/168-05-96
Mapa

service description:Firma Trskarnica Pavlović je osnovana 2013. godine. Bavi se sečom, preradom i prodajom trske i trsčanih proizvoda.


Osim trske u snopovima i trsčanih proizvoda nudimo vam i razne druge usluge koji su usko povezane uz naš proizvodni program.


Robu saljemo kurirskom službom a za veće količine je organizovan prevoz robe do vas!


Jedino što trebate da uradite jeste da nas kontaktirate putem telefona ili e-maila i pritom ćete dobiti i strucno obljasnjenje u vezi proizvoda i samog montiranja.

Ostali podaci:

  • Tel.: 064/488-70-60, 
  • Tel.: 061/29-19-960, 
Podaci firme ::::.
14
Petrovaradin, 21131
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

"MILEX" je proizvođač izolacionih ploča, pletiva i ostalih trščanih proizvoda. Naš rad zasnovan je na želji da se gradi kvalitetno i zdravo.

Naši proizvodi zadovoljavaju najviše kriterijume.

Želje i zahtevi naših kupaca vodeći su principi našeg pristupa. Za nas je samo najbolje dovoljno dobro.

O trsci

Trsku kao građevinski material poznavali su građevinari još pre više stotina godina. Arhivska građa i zapisi putopisaca govore da je nekada u Vojvodini, baš kao i u drugim delovima srednje i severne Evrope mnogo kuća bilo prekriveno upravo trskom. Za Panoniju to nije bilo ništa neobčno, jer su mnoge kuće u Mađarskoj, Slavoniji i Rumuniji takođe pokrivane trščanim krovovima. Oni su u uslovima kontinentalne, stepske klime, preko leta obezbeđivali hladovinu, a tokom surovih zima preko potrebnu toplotu.

I sad, pogotovo u zapadnoj Evropi, Holandiji, Daskoj i Nemačoj, mnogi trščani krovovi pokrivaju građevine dajući im atraktivan izgled, i izuzetnu zaštitu od oštre klime.

Upotrebom današnje tehnologije "MILEX" postiže mnogo više...

Facebook