service description:

Uzgajivačnica japanskih prepelica

Japanska prepelica - Coturnix japonica, potiče iz istočne Azije. To su ptice selice koje se gnezde u Severnom Japanu, Istočnoj Siberiji i Mandžuriji, a prezimljavaju na Korejskom poluostrvu, Južnoj Kini i Južnom Japanu. U poslednje vreme se sve više uzgajaju širom sveta.

Jaja i meso japanske prepelice su bili neizostavni deo trpeze egipatskih faraona, a njihova lekovitost je u Kini i Japanu već vekovima poznata. Brojni su i pisani tragovi o pozitivnom uticaju na ljudski organizam, naročito na krv i krvotok, srce, jetru, bubrege, želudac i mozak.

U novije vreme lekovita svojstva jaja japanske prepelice ispitivana su od strane brojnih naučnika iz Rusije, Engleske, Poljske i Češke, a rezultati su pozitivno iznenađujući: pokazala su se kao izvanredan prirodni lek za lečenje brojnih oboljenja.

Naravno ne bi valjalo ne spomenuti jedan fascinantan eksperiment koji nedvosmisleno pokazuje veliku regenerativnu sposobnost ovih ptica, a izveli su ga upravo oni koji su sa njihovim osobinama najduže upoznati. Naime, pre nekoliko godina, prilikom istraživanja koje su sproveli japanski naučnici, istovremeno su malom dozom radijacije ozračene kokoške i prepelice. Posle svega mesec dana jaja prepelice bila su potpuno zdrava, dok su kokošija zadržala radioaktivnost.

Domesticirana japanska prepelica je skoro identična sa divljom formom.

Telesna masa mužjaka je oko 125 g, a ženke oko 135 g.

Zanimljivo je reći da prepelice isključivo umiru od starosti ili fizičkih oštećenja.
Podaci firme ::::.
Tome Rudić Brace 3
Subotica , 24000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Facebook