Podaci firme ::::.

service description:

"ORTHOAID" d.o.o. je osnovan privatnim kapitalom 1991. Tokom godina firma se širila, tako da danas u svom sastavu ima 2 apoteke, veleprodaju medicinskih sredstava i sopstvenu proizvodnju individualnih proteza i ortoza, eksternih silikonskih proteza za dojke, silikonskih ortopedskih uložaka za decu i odrasle pod zaštićenim nazivom Orthosi.

"ORTHOAID" snabeva:

-ortopedskim pomagalima pacijente direktno ili preko svojih poslovnih partnera širom Srbije
-ostalim medicinskim sredatvima apoteke, bolnice i specijalizovane prodavnice

"ORTHOAID" bazira svoju poslovnu politiku na uvođenju inovativnih rešenja u oblasti medicinskog snabdevanja, pogotovu u delu koji se odnosi na snabdevanje osoba sa posebnim potrebama. U ovoj oblasti postoji višegodišnja saradnja sa svetskim liderom u ovoj oblasti firmom Otto Bock, Nemačka.

"ORTHOAID" je ekskluzivni distributer za Srbiju, španske firme OKM čime se uvodi nov tehnološki pristup u izradi imedijatnih ortoza za kičmu i ekstremitete. OKM proizvodi različite vrste poliuretana, različite gustine i tvrdoće čime se omogućava širok asortiman primene, međuostalom i individualna izrada sedišta. Osobe koje svakodnevni život provode sedeći, pre svega u invalidskim kolicima, imaju mogućnost da im se u Orthoaidu izradi sedište na osnovu otiska njihovog tela u najkonfornijoj poziciji.

"ORTHOAID" je ekskluzivni distributer belgijske firme Orfit koja je proizvidač niskotemperaturnih plastičnih materijala koji imaju primenu za izradu ortoza u fazi fizikalne rehabilitacije. Posebna vrsta ovih materijala se koristi za izradu specijalnih maski za fiksaciju pacijenata u savremenoj radioterapiji, pa je Orthoaid doo prvi koji je dobio dozvolu za stavljanje u promet sredstava za imobilizaciji pacijenata u radioterapi u Srbiji.

"ORTHOAID" je distributer nemačke firme Burmeier koja proizvodi visoko kvalitetne krevete za negu sa električnim podešavanjem uzglavlja, dela ispod nogu i visine. Kreveti imaju široku primenu kako u staračkim domovima i centrima za rehabilitaciju pacijenata, tako i za kućnu upotrebu.

PROGRAM EKSTERNIH PROTEZA ZA DOJKE
-Silikonske proteze za dojke za različite oblike ampucija

ORTOTIČKI PROGRAM
-Mideri
-Funkcionalni brace za dečiji uzrast
-Ortoze za noge i ruke
-Imedijatne ortoze -OKM sistem
-Silikonski ulošci

PROTETIČKI PROGRAM
-Podkolene proteze
-Nadkolene proteze

OSTALI PROGRAMI
-Jastuci i dušeci protiv dekubitusa
-Bolnički kreveti sa električnim podešavanjem
-Sanitarne sprave
-Elektromotorna i obična invalidska kolica
-Štake, štapovi i hodalice
-Dizalice i ostala medicinska oprema

ORFIT
-Fiksacija pacijenata u radioterapiji
Podaci firme ::::.
Ilije Stojadinovica 16
Beograd, 11000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

BATA - ORTOPEDIJA


BATA ortopedija osnovana je 1999. godine. Bavi se proizvodnjom ortopedskih pomagala i to:

- ortoze za donje ekstremitete
- ortoze za gornje ekstremitete
- ortoze za kičmeni stub
- korekciona sredstva
- bandažerska sredstva
- ortopedski ulošci
- ortopedska obuća

Sva pomagala se rade isključivo po meri.

Podaci firme ::::.

service description:

CERVIKALNA KRAGNA

RADIMO IH NA OSNOVU SOPSTVENOG ISKUSTVA U KORIŠĆENJU.

Prvih sedam kičmenih pršljenova, koji se prostiru od lobanje, formiraju cervikalni ili vratni deo kičmenog stuba. Uloga meke cervikalne kragne nije samo da imobiliše, već da rastereti i delimično stabilizuje vratni deo kičme. To se postiže osloncem preko brade, uglova viličnih kostiju i izbočina na potiljačnoj kosti. Prilikom postoperativnog oporavak nakon operacije vratne diskus hernije bolesnik nosi cervikalnu kragnu, okovratnik, šest do osam sedmica, do postizanja međupršljenske fuzije, spajanja dva susedna pršljena. Još je jedan od načina gde se može preventivno upotrebljavati je da se spreče bolovi u vratu i ramenima. Naročito se savetuje onim osobama koje provode mnogo vremena pored monitora, jer ona rasterećuje vratne mišiće.

Princip dejstva cervikalne kragne:

Kod imobilizacija cervikalne kičme:
- stepen imobilizacije zavisi od krutosti same kragne

Analgetična uloga:
- smanjenje mehaničkih pokreta, mišićne kontrakcije i rasterećenje cervikalnog dela kičme

Meka cervikalna kragna je izrađena od sunđera i prekrivena presvlakom, koja propušta vazduh tako da koža može da diše. Krajevi kragne, okovratnika, prilikom nameštanje pričvršćuju se pomoću čičak trake. U ponudi imamo dve vrste mekih cervikalnih kragni sa ili bez ojačanja. Prilikom nameštanja kragne voditi računa da korisnik ima mogućnost da savije glavu malo unapred.

Cervikalna kragna ili kragna za vratni deo kičme trebalo bi da bude napravljena po meri.
Dostupne visine: A 7,5 cm; B 9 cm; C 11 cm;
Dostupni obimi, dužine: I 27-33 cm; II 34-39 cm; III 40-46 cm.
U ponudi imamo nekoliko boja presvlake.
Održavanje: veoma lako i praktično, mogu se prati na 30C u veš mašini.

vaše slike:

bolesti kičme
Cervikalna kragna
Cervikalna ortoza
Cervikalni okovratnik
deformacija kičme
kičma
Kragna za vratni deo kičme
medicinska pomagala
Meka kragna za kičmu
mideri za kičmu
Podaci firme ::::.

service description:

"Ortopedija NOVI ŽIVOT" se bavi proizvodnjom, servisiranjem, prodajom, uvozom i izvozom ortopedskih pomagala.

Želimo da bolest, privremenu ili trajnu, olakšamo odgovarajućim pomagalima i pravim savetima. Uvozimo i izrađujemo najkvalitetnija i najsavremenija ortopedska pomagala. Idemo u korak sa novim tehnologijama i usavršavamo se. Naše osoblje pohađa najbolje svetske kurseve iz raznih oblasti, redovno posećujemo svetske sajmove ortopedskih pomagala i pretplaćeni smo na najpoznatije svetske časopise iz naše oblasti. Trudimo se da za nas nema tajni u svetu ortopedskih pomagala.

-Invalidska kolica
-Toaletna pomagala
-Antidekubitni program
-Inkontinencija
-Stoma program
-Mamilarne proteze
-Štake, štapovi, hodalice
-Dizalice i kreveti
-Aparati za plućne bolesnike
-Bolnički nameštaj
-Ortoze, mideri, steznici
-Kompresivne čarape
-Proteze za donje ekstremitete
-Proteze za gornje ekstremitete
-Endoproteze
-Mideri za kičmu
-Aparati, ortoze, za noge
-Aparati (ortoze) za ruke
-Ulošci i separatori za prste
-Tiflo-tehnička pomagala
-Platforme i liftovi za invalidska kolica
-Didaktička sredstva i posteri
-Pomagala za svakodnevni život

Požarevac , 12000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Podaci firme ::::.

service description:

PROMET NA VELIKO MEDICINSKIM SREDSTVIMA, PELENE ZA ODRASLE, ULOŠCI ZA INKONTINENCIJU, POSTELJNI PODMETAČI, ANTIDEKUBITALNI JASTUCI I DUŠECI, MEDICINSKA KOZMETIKA.Preduzeće „SimBex NS“ Novi Sad,osnovano avgusta 2001.
MB: 08733210
PIB: 101696965

Zastupnik:

1. Abena A/S , Denmark – proizvodjač pomagala za inkontinenciju,med.kozmetike,madraca, jastuka i dečijih pelena
2. Compressana GmbH, Germany – preventivne i terapijske čarape za vene
3. Days healthcare, UK- pomagala za kretanje,toaletna pomagala i kreveti
4. Cantaloop, Denmark – veš za trudnice

Najznačajniji segment delatnosti je pružanjem pomoći osobama sa problemom inkontinencije, radi njihovog što kvalitetnijeg zbrinjavanja. U tu svrhu u ponudi je paleta adekvatnih kvalitetnih i ekonomičnih pomagala za inkontinentne a takodje i celokupni prateći program.

Radeći na prevenciji, SimBex kroz savete inkontinentnim osobama i pružanju pomoći čini korist društvenoj zajednici, jer samo kroz edukaciju i kvalitetno zbrinjavanje inkontinentnih osoba, sprečavaju se negativne posledice i štete.

U okviru Simbex-a Novi Sad,organizovana je i savetodavna služba za osobe sa tim problemom, koja bilo putem telefona bilo lično pruža savete o higijeni, ishrani i izboru adekvatnog pomagala.

Saradnici u medicini su :

* Dr Olga Vlaov,dermatovenerolog
* Borić Margita,viša medicinska sestra
* Srdjan Vukelić,fizioterapeut

Simbex NS ima 12 stalno zaposlenih, 3 više medicinske sestre, komercijalne radnici na terenu i dostavi.

Poseduje sopstveni poslovni i magacinski prostor, dostavna vozila kao i 2 specijalizovane prodavnice medicinskih sredstava.

Kako poboljšati kvalitet života starih i bolesnih

Simbex NS kontinuirano radi na edukaciji šire populacije u prevenciji inkontinencije i dekubitusa.

Tako je SimBex u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za rad,zdravlje i socijalna pitanja obavio u toku 2001-2002 godine niz predavanja po Vojvodini na temu inkontinencije.

Takodje u okviru iste saradnje, urađeno je istraživanja u Ustanovama gerontološkog tipa, kao i u Ustanovama za smeštaj nedovoljno razvijenih lica na teritoriji Vojvodine, sa ciljem dobijanja jasnije slike o potrebama istih.

Dobijene podatke prezentovani su na Seminaru o inkontinenciji, koji je Simbex NS organizovao u Matici srpskoj 2002.g, u saradnji sa Srpskim lekarskim društvom Vojvodine.

U toku je nastavak programa edukacije sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravlje, u Ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini, na temu «INKONTINENCIJA-PREVENCIJA I ZBRINJAVANJE», u Ustanovama na teritoriji Srbije i Crne Gore, obzirom na iskazanu potrebu od strane medicinskog i drugog osoblja u njima.

Ostali podaci:

  • direktor gdin.Branislav Novakov
Podaci firme ::::.

Niš, 18000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Otto Bock je vodeća svetska firma za proizvodnju ortopedskih pomagala, modula i delova za proteze,ortoze, materijale, opremu i alate za ortopedsku tehniku i rehabilitaciju, kao i proizvodnju plastičnih masa i informacionu tehnologiju. Matična firma Otto Bock Healthcare nalazi se u Nemačkoj u Duderštu, a firme ćerke i zastupništva u 33 zemlje na svim kontinentima.

Stalnim ulaganjem u razvoj i istraživanje Otto Bock može potvrditi kvalitet svojih proizvoda različitim sertifikatima kvaliteta; između ostalih ISO 9001, ISO 13485 i Öko - Tex. Svi proizvodi nose i CE znak.

Otto Bock Sava d.o.o. je deo kompanije Otto Bock i nadležna je za tržište na području Srbije. Sedište Otto Bock Save nalazi se u Nišu, ul. Maksima Gorkog bb, a maloprodajni objekat je u Beogradu, ul. Milutina Milankovića 1c.

Proizvodni program obuhvata:
- Kolica /veliki izbor funkcionalnih kolica za različite potrebe i mogućnosti /
- Proteze za gornje i donje ekstremitete
- Ortotička pomagala - ortoze, bandaže
- Materijale i opremu za oropedsku tehniku

Naša firma želi da u saradnji sa domaćim subjektima stvori model efikasnosti, pouzdanosti i proverljivosti uz osnovni cilj: pomoć licima sa posebnim potrebama da se reši njihovo adekvatno snabdevanje ortopedskim pomagalima. Zato Vas pozivamo da date podršku i uzmete aktivno učešće u svim oblicima saradnje radi ostvrivanja zajedničkog cilja.

Stručni tim Otto Bock Save sastoji se od lekara, protetičara, fizioterapeuta, ortopedskog tehničara i ostalih pratećih saradnika. Osnovni moto Otto Bock Save je: Kompetentna pomoć.

Kako bismo mogli ispuniti potrebe naših klijenata i osoba s invaliditetom, nastojimo da uspostavimo koristan i dobar transfer znanja i svih noviteta sa područja tehnološkog razvoja. Organizujemo seminare iz područja protetike, ortotike i rehabilitacije. U toku teorijskog i praktičnog dela polaznici seminara se osposobljavaju za samostalnu izradu pomagala što potvrđujemo izdatim sertifikatom.

Naš stručni tim je spreman svojim savetima, a po potrebi i zajedničkom izradom kako standardnih tako i složenijih proizvoda pruži podršku. Osposobljeni smo za izradu najzahtevnijih pomagala i licencirani za pomagala iz programa Otto Bock sistema.
Podaci firme ::::.
Zelengorska
Niš, 18000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Mi proizvodimo ortopedska pomagala po nalogu lekara uz regularnu dozvolu Ministarstava Zdravlja.
Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

PROIZVODNJA ORTOPEDSKIH POMAGALA

Facebook