Trstenik , 37240
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Stalna prodaja svežih prepeličijih jaja
Farma japanskih prepelica vrši stalnu prodaju uvek svežih prepeličijih jaja.
Jaja pakujemo u ekološku kartonsku ambalažu u količini od 30 komada.
Cena jednog pakovanja iznosi 450 dinara.
Za sve zainteresovane kupce,jaja dostavljamo na kućnu adresu preko kurirske službe AKS-Šabac (cenovnik)
Za kupce iz Beograda,vršimo besplatnu dostavu prepeličijih jaja (kućnu dostavu obavlja vlasnik Farme japanskih prepelica ).
Minimalna porudžbina koju možete poručiti je 4 pakovanja (120 jaja).Jaja i meso japanske prepelice su bili neizostavni deo trpeze egipatskih faraona, a njihova lekovitost je u Kini i Japanu već vekovima poznata. Brojni su i pisani tragovi o pozitivnom uticaju na ljudski organizam, naročito na krv i krvotok, srce, jetru, bubrege, želudac i mozak.

U novije vreme su lekovita svojstva jaja japanske prepelice ispitivana od strane brojnih naučnika iz Rusije, Engleske, Poljske i Češke, a rezultati su iznenađujući: pokazala su se kao izvanredan prirodni lek za lečenje brojnih oboljenja. Ipak, najfascinantniji eksperiment koji nedvosmisleno prikazuje veliku regenerativnu sposobnost ovih ptica su izveli upravo oni koji su sa njihovim osobinama najduže i upoznati. Naime, pre nekoliko godina, prilikom istraživanja koje su sproveli japanski naučnici, istovremeno su malom dozom radijacije ozračene kokoške i prepelice. Posle svega mesec dana jaja prepelice su bila potpuno zdrava, dok su kokošija zadržala radioaktivnost.

Samo ovaj podatak je dovoljno opravdanje za vekovnu tvrdnju da je jaje japanske prepelice pravi eliksir života, ali, za svaki slučaj, evo još nekih zanimljivih činjenica vezanih za ove neobične ptice: svaka prepelica u proseku snese jedno jaje dnevno, a da pri tom njegova težina iznosi skoro deset procenata njene ukupne težine, zatim, potrebno im je svega dva meseca da se iz jajeta razviju u koku nosilju i, ono najupečatljivije, prepelice umiru samo od starosti!

Šta je to tako delotvorno u ovom malenom jajetu?

Prvenstveno, hemijski sastav: u odnosu na kokošije, jaje japanske prepelice ima pet puta više fosfora, sedam puta više gvožđa i deset puta više raznih vitamina. To je prava mala energetska bomba, a ipak, jedno jaje sadrži svega 15 kalorija.


Stalna prodaja mladih japanskih prepelica
Poštovani kupci,

Obaveštavamo Vas, da na našoj farmi, tokom cele godine možete kupiti mlade japanske prepelice,koje su stare 30 dana.

Cena jedne prepelice iznosi 250 dinara.

vaše slike:

jaja japanske prepelice
jaja prepelice
japanska prepelica

Lapovo , 34221
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Uzgajivanje japanskih prepelica.

Ova jaja predstavljaju pravu energetsku "bombu" i preporučuju se deci u razvoju, sportistima i starijim osobama.

A, ispitivanjem su postignuti odlični rezultati u lečenju brojnih oboljenja, pa i onih najtežih. Regerenativna sposobnosti prepelica utvrđena je istraživanjem koje su pre nekoliko godina sproveli japanci koji su istovremeno ozračili kokoške i prepelice malom dozom radijacije. Posle mesec dana jaja prepelice bila su potpuno zdrava, dok su kokošija zadržale radioaktivnost. Ova jaja bila su specijalitet na vladarskoj trpezi egipatskih faraona. Kinezi su prepelicu zvali carskom pticom, a japanci su njenu tajnu vekovima ljubomorno čuvali. Njenu čudotvornu moć ispitivali su naučnici Rusije, Engleske, Poljske i Češke, a ostvareni rezultati bili su veoma ohrabrujući. Jaja japanske prepelice pokazala su se kao izvanredan prirodni lek za lečenje brojnih oboljenja. U poslednje vreme sve je više uzgajivača ovih ptica i kod nas, ali se o hranljivosti njihovih jaja i dalje veoma malo zna.

A šta je to tako delotvorno u jajetu ove neobične ptice iz porodice kokoši? Pre svega - hemijski sastav budući da jaja prepelice imaju pet puta više fosfora, sedam puta više gvožđa i deset puta više raznih vitamina nego kokošija. Iako prepeličije jaje sadrži samo 15 kalorija, predstavlja pravu energetsku "bombu" i preporučuje se deci u razvoju, sportistima i intelektualnim radnicima. Takođe je zanimljivo da svaka prepelica u proseku snese jedno jaje dnevno, a da pri tom njegova težina iznosi skoro deset odsto od ukupne težine ptice.

Samo na osnovu ovog podatka može se razumeti tvrdnja mnogih korisnika da je ovo jaje, zapravo, pravi eliksir života koji je svakome nadohvat ruke. I da ne zaboravimo - prepelice umiru samo od starosti!

service description:

Uzgajivačnica japanskih prepelica

Japanska prepelica - Coturnix japonica, potiče iz istočne Azije. To su ptice selice koje se gnezde u Severnom Japanu, Istočnoj Siberiji i Mandžuriji, a prezimljavaju na Korejskom poluostrvu, Južnoj Kini i Južnom Japanu. U poslednje vreme se sve više uzgajaju širom sveta.

Jaja i meso japanske prepelice su bili neizostavni deo trpeze egipatskih faraona, a njihova lekovitost je u Kini i Japanu već vekovima poznata. Brojni su i pisani tragovi o pozitivnom uticaju na ljudski organizam, naročito na krv i krvotok, srce, jetru, bubrege, želudac i mozak.

U novije vreme lekovita svojstva jaja japanske prepelice ispitivana su od strane brojnih naučnika iz Rusije, Engleske, Poljske i Češke, a rezultati su pozitivno iznenađujući: pokazala su se kao izvanredan prirodni lek za lečenje brojnih oboljenja.

Naravno ne bi valjalo ne spomenuti jedan fascinantan eksperiment koji nedvosmisleno pokazuje veliku regenerativnu sposobnost ovih ptica, a izveli su ga upravo oni koji su sa njihovim osobinama najduže upoznati. Naime, pre nekoliko godina, prilikom istraživanja koje su sproveli japanski naučnici, istovremeno su malom dozom radijacije ozračene kokoške i prepelice. Posle svega mesec dana jaja prepelice bila su potpuno zdrava, dok su kokošija zadržala radioaktivnost.

Domesticirana japanska prepelica je skoro identična sa divljom formom.

Telesna masa mužjaka je oko 125 g, a ženke oko 135 g.

Zanimljivo je reći da prepelice isključivo umiru od starosti ili fizičkih oštećenja.
Podaci firme ::::.
Selo Gradašnica
Pirot , 18300
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Već nekoliko stoleća se u japanskoj, kineskoj i ruskoj literaturi nalaze članci o lekovitosti jaja japanskih prepelica za ljudski organizam, a posebice za krv, krvotok, jetru, želudac, bubrege i mozak. Osim toga, jaja povoljno djeluju na metabolizam uopšte, jačaju kondiciju i imunitet organizma. Po hemiskom sastavu, jaja japanske prepelice sadrže, u odnosu na kokošja: 5 puta više fosfora i kalijuma, 7 puta više gvožđa i 10 puta više vitamina B kompleksa. Pored toga, u znatnoj meri sadrže vitamin A i izvestan broj aminokiselina, što ih čini neverovatnom zdravom namirnicom. Jaja japanske prepelice koriste se za lečenje: arterioskleroze, posledica srčanog infarkta, povišenog holesterola, povišenog pritiska, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, dijabetesa, tuberkuloze, bronhijalne astme, migrene, anemije, kancerogenih bolesti.

vaše slike:

hrana i lek
jaja japanske prepelice
jaja prepelice
Lekovita jaja od japanske prepelice
Podaci firme ::::.
Vikend naselje bb
Čortanovci, 22326
Srbija
Tel.: 063/255-421
Fax: 060/525-5421
Mapa

service description:

Našoj maloj farmi dali smo ime "Srebrna Koka " jer Japanska Prepelica zaista zaslužuje taj epitet.

Ovim poslom se bavimo radi sopstvenog i zdravlja svojih bližnjih.

Svima koji konzumiraju ova zlatna jaja želimo dobro zdravlje i dug život.


MOLIM VAS, PROČITAJTE OVAJ TEKST, IZUZETNO JE VAŽNO !!!
ZAŠTO JE NAUKA SAKRILA NAJVEĆE OTKRIĆE U VEZI SA LJUDSKIM ZDRAVLJEM ???

Uveren sam da većina nas zna šta su to ENZIMI ?

No, u svakom slučaju da se podsetimo nečeg što smo, kao klinci učili u školi, ali smo naravno, vrlo brzo to i zaboravili. Ja jesam, dok nisam počeo da se bavim poslom koji sada radim...

Nakon četiri godine predanog rada i učenja o uzgoju japanskih prepelica, kako neko pametno reče: SVAKOG DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM! Valjda ?

Kako godine prolaze, kao i svako od nas, stičem životno ali i iskustvo u poslu kojim se sa VELIKOM LJUBAVLJU bavim.

Često imam običaj da kažem: "Verujem u jednog boga koji se zove Priroda u saradnji s naukom!"
Ta ista Priroda je regulisala mnoge životne pojmove, ali je, filozofiram ja, napravila jednu veliku grešku: od svih živih bića na našoj maloj Planeti, jedino je nama, LJUDIMA, podarila SVEST !!!???

Umesto da tu istu svest koristimo u stvaranju pozitivnih dela, mi se delimo po nacionalnim, verskim ,rasnim i drugim osnovama!? U jednom trenutku, pišući svoj dnevnik, pala mi je na pamet sledeća misao:
"Ne daj bože, kako ljudi imaju običaj da kažu, da se nađe neko "pametan" i da napravi među ljudima podelu na zanimanja, pa da ratuju zubari protiv advokata, bravari protiv električara, pecaroši protiv planinara itd,itd...

Zaista, mislim da bi to bilo potpuno pomračenje, iovako zamagljenog, ljudskog uma!?

Čitajući ovih dana jednu knjigu, koju sam slučajno ponovo otkrio u svojoj skromnoj biblioteci, danima razmišljam o nečemu, što je svima Vama već, siguran sam u to, odavno poznato?

Pišem ovo u nameri da Vas upravo podsetim i podstaknem na razmišljanje...

Knjiga se zove "Živeti bez bolesti". Autor je priznati nutricionista i pobornik zdrave hrane g. Ernst Ginter, Švajcarac.
Dakle, u svojoj knjizi, izdatoj 1986 g., autor navodi puno poznatih ali za mene nekoliko ZAPANJUJUĆIH ČINJENICA!?

Ono što je na mene ostavilo najjači utisak, koji želim da podelim sa Vama, su:

1) Nemerljiv, na žalost u znatnoj meri negativan, uticaj svetske PREHRAMBENE i FARMACEUTSKE industrije na naše zdravlje i
2) Vrlo jednostavno, lepo i krajnje prihvatljivo objašnjenje, kakvu ulogu i značaj imaju ENZIMI u našem organizmu, kako i koliko doprinose našem zdravlju?

g. Ginter, između ostalog, piše:

..."Dok mrtva (kuvana) hrana izaziva nastajanje nečiste krvi i postepeno dovodi do trovanja i slabljenja organizma, ti otrovi se, upotrebom sirove tj. žive (presne) hrane, oslobađaju i eliminišu iz našeg organizma Prirodnim putevima..."

Autor dalje objašnjava:
..."Šta su enzimi i u čemu se sastoji njihova uloga? Radi se o posebnim supstancama koje u sebi sadrže iskru života i pokreću vegetativni život u svim biljnim, životinjskim i ljudskim ćelijama. Postoji ogroman broj vrsta i grupa enzima, koji obeležavaju svaku biljnu i životinjsku vrstu, kao što i svakom živom biću daju njegovu osobenost, individualnost, izgrađuju njegove organe i održavaju njihovu funkciju.
Bez enzima nema deobe ćelija, nema rasta i razmnožavanja! Oni su istovremeno upravitelji i izvršioci, koje je Priroda usadila u svako živo biće.
Enzimi upravljaju hemijskim procesima u našim organima pojedinačno, tako precizno, kao da imaju razum!? Za divljenje je šta enzimi sve ostvaruju u našem organizmu...
U ljudskom telu postoje dve vrste enzima: ENDOGENI, koje zovemo fermentima a stvaraju se u žlezdama organa za varenje, pa zato regulišu samo varenje.
Oni drugi, još važniji i značajniji, EGZOGENI, izvršavaju sve već pomenute zadatke u našem telu a posebno "brinu" o razmeni materija u našim ćelijama! Na osnovu toga prepoznajemo izuzetan značaj enzima za naše zdravlje! Oni su neuporedivo značajniji i važniji od vitamina, kojima bi slikovito, mogli da pripišemo ulogu pomoćnih materija u službi enzima. Vitamini su kao neka vrsta "trčkarala", kaže g.Ginter.

Dalje navodi: "Za razliku od fermenata za varenje (endogeni enzimi), naš organizam ne može sam da stvori egzogene enzime! Kao što nam prefiks "EGZ" u reči egzogeni kaže, oni moraju biti uneseni spolja, preko hrane, na isti način kao i vitamini.
Svu tu raskošnu snagu i lepotu života, koje su prethodno uneli u neku mladu biljku, kao sastojak sirove hrane, enzimi to sve predaju našim telesnim ćelijama! Uloga enzima iz hrane koju jedemo, važi kao zakon Prirode.
Kada prodru u naše ćelije, enzimi se ponašaju kao "gazde u kući".
U našim žlezdama oni spretno proizvode hormone, u jetri funkcionišu kao mudri hemičari, u bubrezima i kožnim žlezdama staraju se da krv bude savršeno zdrava i čista.
Što više naša hrana sadrži enzima (sirova hrana), to više novog života dotiče u naše telo i utoliko se formira više novih, mladih i zdravih ćelija!

Sirova hrana koja je najbogatija enzimima je:
- klice iz sirove pšenice,
- sirovo mleko,
- žumance,
- mlado povrće,
- klice iz semenja a naročito
- sokovi od presnog povrća (cvekla, paradajz, šargarepa...).

Najteže posledice nedostatka enzima su: uništavanje vrednosti i svojstava mineralnih soli, kao što su kalcijum, fosfor, sumpor, gvožđe i mnoge druge, čime nastaju teške i podmukle bolesti!

Hemičari tvrde da se kuvanjem ne uništavaju mineralne soli. Oni su delimično u pravu. Međutim, posle kuvanja nestaju enzimi koji su organski vezani za mineralne soli. A bez odgovarajućih enzima, mineralne soli se u našim ćelijama ne mogu pravilno iskoristiti, pa su najvećim delom lišene svake vrednosti i na taj način postaju bezvredni talog tj. otpadne materije!

Nedostatkom mineralnih soli, krv i telesni organi su opterećeni otpadnim materijama iz hrane, što izaziva niz poremećaja i bolesti.
Kuvana hrana višestruko izaziva taloženje otpadnih materija i kiselina, koji dospevaju u našu krv kako bi bili eliminisani na Prirodan način.
Budući da organi za izlučivanje nisu dorasli takvom zadatku, mnogo otpadnih materija ostaje u našem telu i izazivaju bolesti. Neke od kiselina koje se sakupljaju u tkivima mišića i zglobova, kristališu se, pa nastaju reuma i artritis!
Druge neupotrebljive i štetne materije i supstance talože se na drugim mestima u telu, pa tako nastaje zakrečenje krvnih sudova, visok pritisak, bolesti srca, kamen u žuči... Stvarni uzrok svih ovih poremećaja i bolesti jeste NEDOSTATAK ENZIMA, kao posledica pogrešnog načina ishrane!

....Poznata stvar širom sveta je da se životinjama u ZOO-vrtovima, ne daje ništa kuvano, jer bi se ubrzo razbolele".

A sada sledi ono što me je nagnalo da Vam sve ovo napišem:

Kao zaključak u svojoj knjizi, g. Ernst Ginter, pita:

"ZAŠTO SE LJUDIMA NE GOVORI NIŠTA O ZNAČAJU ENZIMA ZA NAŠE ZDRAVLJE, PA SE MASOVNO RAZBOLJEVAJU?"

Kada je g. Ginter pitao mnoge stručnjake iz medicine i prehrambene industrije, odgovor je glasio:
"EDUKACIJA LJUDI O ZNAČAJU ENZIMA BI IZAZVALA PRAVU KATASTROFU JER BI VELIKI INDUSTRIJSKI KONCERNI I GOTOVO SVE FABRIKE PREHRAMBENIH PROIZVODA PA I MNOGE BOLNICE, MORALI DA ZATVORE SVOJE KAPIJE!"

1940 g., američki istraživač Edvard Hauel (Edward Howell), na polju medicine napravio je mnogo veći podvig od onih naučnika koji su otkrili ulogu i značaj vitamina! On je shvatio da su enzimi NOSIOCI ŽIVOTA kod svih živih bića i predstavljaju elemente naše ishrane koji nose život (pod uslovom da nisu uništeni kuvanjem)!

Nauka, začudo, uopšte nije na odgovarajući način odala priznanje za ovo revolucionarno otkriće!? Nije ništa učinila da upozna široku javnost sa ZNAČAJEM I ULOGOM ENZIMA ZA NAŠE ZDRAVLJE!

Zašto???
Enzime, kao nosioce života možemo naći samo u živoj, nekuvanoj hrani. Oni se ne mogu proizvoditi industrijski pa se zato od toga ne može praviti nikakav biznis tj. profit!
UPRKOS SVIH ISKUSTAVA I SAZNANJA NA POLJU NAUKE, ŠIROKA JAVNOST SE JOŠ UVEK NALAZI U VELIKOM NEZNANJU !!!

Za sam kraj ovog pisma želim da Vas podsetim i napomenem:
sva literatura koju raspolažem o japanskim prepelicama, navodi da, pored ostalog, jaja japanske prepelice sadrže ENZIME u značajnoj meri!
Obzirom da čovečanstvo, globalno, u 90% slučajeva, najviše konzumira kokošija jaja, ona su etalon za poređenje sa ostalim jajima koje ljudi konzumiraju: guščija, pačija, prepeličija...

U odnosu na kokošija, jaja japanske prepelice sadrže pet puta više fosfora, sedam puta više gvožđa i u proseku deset puta više vitamina B-kompleksa.
Zbog svega toga, jaja japanske prepelice povoljno deluju na naš centralni nervni sistem, srce, krvne sudove i pojačanje našeg imunog sistema!

ZAKLJUČAK: uveren sam da, nakon toliko godina navike da konzumiramo termički obrađenu hranu, nije ni malo lako promeniti svoju osnovnu životnu naviku - ishranu!?
Pokušajmo svi zajedno, koliko je to svakom od nas pojedinačno moguće, što više da jedemo sirovu, zdravu hranu!
Činjenica je da život na našoj maloj Planeti nastaje iz SEMENKE i JAJETA !!!
Zato veliki umovi savetuju da se ove namirnice konzumiraju u što većoj meri...po mogućstvu žive-presne !

Obzirom da me svi, kojima ovo pišem, dobro poznajete, želim da naglasim da svrha i cilj ovog pisma nije reklama za posao kojim se bavim, već pravi užitak i satisfakcija kada možeš drugima da pomogneš. Makar to bilo samo i savetom...

P.S.
KADA GOD SE SETITE, PROČITAJTE OVO PONOVO I JOŠ JEDNOM RAZMISLITE O ULOZI LOBIJA U FARMACEUTSKOJ I PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI...

AKO VAM OVAJ TEKST PROBUDI ŽELJU I MOTIV KOJI SU I MENE PODSTAKLI, POŠALJITE GA ONIMA KOJI VAM NEŠTO ZNAČE.

U SVAKOM SLUČAJU, ŽELIM VAM DOBRO ZDRAVLJE I USPEH U ŽIVOTU!

ISKRENO,
SOPČEK ĐURA, FGPM.vaše slike:

jaja prepelice
japanska prepelica
Podaci firme ::::.
Caćaračka 36
Sremska Mitrovica, 22000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Uzgajivačnica japanskih prepelica i proizvodnja lekovitih jaja japanskih prepelica. Jaja i meso japanske prepelice su bili neizostavni deo trpeze egipatskih faraona, a njihova lekovitost je u Kini i Japanu već vekovima poznata. Brojni su i pisani tragovi o pozitivnom uticaju na ljudski organizam, naročito na krv i krvotok, srce, jetru, bubrege, želudac i mozak.

U novije vreme su lekovita svojstva jaja japanske prepelice ispitivali brojni naučnici iz Rusije, Engleske, Poljske i Češke i rezultati su iznenađujući: pokazala su se kao izvanredan prirodni lek za lečenje brojnih oboljenja. Ipak, najfascinantniji eksperiment koji nedvosmisleno prikazuje veliku regenerativnu sposobnost ovih ptica iz porodice kokoši su izveli upravo oni koji su sa njihovim osobinama najduže i upoznati. Naime, pre nekoliko godina, prilikom istraživanja koje su sproveli japanski naučnici, istovremeno su malom dozom radijacije ozračene kokoške i prepelice. Posle svega mesec dana jaja prepelice su bila potpuno zdrava, dok su kokošija zadržala radioaktivnost.

Facebook