Podaci firme ::::.
Olge Petrov 24
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 063/586-513
Fax: 021/37-2-277

service description:

vaše slike:

biomed proizvodi
Podaci firme ::::.

service description:

Zahvaljujući svome posebnom sastavu, med se od davnina smatrao svetom hranom i jednim od najvažnijih prirodnih lekova za lečenje širokog spektra tegoba.

Istorija upotrebe meda stara je koliko i istorija čoveka. Gotovo u svakoj kulturi mogu se pronaći dokazi o njegovom korištenju.

Med je mešavina niza organskih kiselina, aminokiselina, enzima, peludnih zrnaca, eteričnih ulja, flavonoida, vitamina, pretežno B1, B2, B5, B6, C, D, E, K i minerala u manjim količinama natrijum, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, cink, jod, bakar, hrom, selen i drugih vrednih sastojaka. Šećeri sadržani u medu su fruktoza, oko 41%, glukoza 34%, saharoza 1 do 2%. Količine pojedinih sastojaka zavise od vrste meda i njegovog porekla.

Ova namirnica je izvor energije jer predstavlja lako probavljivu visokokaloričnu hranu. Pogodan je za sportiste jer povećava izdržljivost i smanjuje zamor mišića.

Zahvaljujući svome sastavu med je vrlo cenjen antioksidans.

Kod male dece, pre nego se med uvede u prehranu, preporučuje se pričekati do detetovih navršenih 12 mjeseci.

Liječenje medom naziva se apiterapija, a popis njegovih lekovitih delovanja je dugačak. Najpoznatije lekovito dejstvo meda je olakšavanje simptoma gripe i prehlade, odnosno respiratornih bolesti kao što su bronhitis, upala grla i sinusa. Izvrstan je za rane jer deluje kao antiseptik, smanjuje bol, izvlači otrove od ugriza ili uboda. Na opekotinu možete što je pre moguće naneti čisti med, što će sprečiti stvaranje plika i omogućiti zaceljenje kože bez ožiljka. Pri kožnim problemima, kao što su ispucana koža, osip, svrbež, razne kožne nečistoće, pomažu oblozi od meda.

Med je od velike pomoći kod raznih probavnih tegoba, zatvora, gastritisa, čira na želucu, a oblozi od meda preporučuju se kod svih vrsta upala. Može pomoći u podizanju nivoa gvožđa i sniženju nivoa masnoća u krvi, čišćenju celog organizma. Poznato je njegovo lekovito dejstvi kod problema s očima, mrene, konjuktivitisa itd.

Različite vrste meda često ciljano deluju na pojedine tegobe. Npr.: žalfijin i lipov med olakšavaju tegobe disajnih organa i prehladu, ali med od lipe nije preporučljiv srčanim bolesnicima. Med od lavande koristi se protiv nadutosti i grčeva, reguliše rad srca, pomaže kod čira na želucu, pospešuje mokrenje, deluje protiv napetosti ili migrena. Tamni med kestena podstiče cirkulaciju, reguliše rad želuca, creva, jetre i žuči, preporučuje se kod anemije, uklanja umor, jača mišiće i imunitet organizma. Bagremov med koristi se kod problema krvožilnog sistema, kod zatvora, a kako deluje umirujuće, pomaže i kod nesanice, nervoze i napetosti. Livadski ili cvetni med preporučuje se kod alergija i za jačanje imuniteta.

Med je i sastavni dio mnogih kozmetičkih proizvoda. Izvrstan je kao maska za lice koja uklanja kožne nečistoće, hrani suvu i dehidriranu kožu, pomaže u uklanjanju bora.

Med deluje na postizanje i održavanje idealne telesne težine. Ukoliko imate manjak kilograma, može biti od pomoći jer redovna konzumacija meda podstiče apetit kod ljudi koji ga inače nemaju.

S druge strane, jednostavan i vrlo efikasan napitak, korišten i za detoksikaciju, pomaže u redukciji telesne težine. Čaši mlake vode dodajte jednu kašiku meda i dve kašike soka limuna. Popite svako jutro na prazan želudac. Ovaj napitak možete popiti i nakon obilnijih ili masnijih obroka.

- Dobro zatvoren, med ima neograničen rok trajanja.
- Iznad temperature od 41 °C gube se lekovita svojstva meda. Pri dodavanju meda čaju treba pripaziti da nije prevruć.
- Kristalizacija je prirodno svojstvo meda koje nimalo ne utiče na njegov kvalitet.

Poboljšajte i očuvajte svoje zdravlje i vitalnost uz ovaj čudesni slatki dar prirode!

Ostali podaci:

  • Dragoljub Matić
    Palić, Horgoški put br. 15
    Tel.: 066/027-498, 
  • Tatjana Balatinac
    Subotica, Radnoti Mikloša br. 24
    Tel.: 066/027-497, 

vaše slike:

dijet med
matični mleč
med
med bagrem
med cvetni

Facebook