Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/2920-195

service description:

STUDIO ZA SLANU TERAPIJU

U okviru specijalističke ordinacije MADU dr sc. med. Dušanke Mandić koja primenjuje
neinvazivno lečenje koštano-zglobnog sistema i cirkulacije MADU metodom - odobrenom Novom zdravstvenom tehnologijom u medicini, baziranoj na prirodnoj vrsti magnetizma otvorena je SLANA SOBA - HALOTERAPIJA novi vid lečenja brojnih oboljenja suvim aerosolom najfinijim raspršenim česticama prirodne kamene soli.
Podaci firme ::::.
Alekse Nenadovića 28
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/308-78-79

service description:

Slana soba Beograd

Slana soba Salarium je posvećena poboljšanju vašeg zdravlja.
Mi vodimo računa da vam pružimo udobno, sigurno i čisto okruženje u kojem ćete uživati.
Čarobni svet naše slane sobe inspiriše osećaj smirenosti, spokoja i ravnoteže.
Zakoračite u Salarium, slani svet kakav zaslužujete!

Haloterapija ili terapija solju (halo- prefiks, na grčkom znaci so) je kombinacija drevnih znanja o lekovitosti soli i slanih pećina i nauke i tehnologije. Ono što nam je od davnina poznato jeste da je so oduvek bila cenjena i koristila se ne samo u ishrani vec i u lečenju. Rimski vojnici su deo svojih primanja dobijali u soli – salarium.

Razvojem nauke i tehnologije i pojavom halogeneratora, omogućeno je da se specifična lekovita mikroklima koju možemo u prirodi iskusiti u slanim pećinama, prenese u gradski prostor. Takav posebno dizajniran mikroprostor naziva se slana soba. Slana soba je, dakle, specijalno opremljena prostorija za haloterapiju u kojoj su zidovi i pod obloženi kamenom solju. Za oblaganje zidova se koristi kamena, nejodirana so bez dodataka aditiva, pa so, kao prirodni jonizator, dodatno stvara lekovito okruženje prepuno negativnih jona. Nanosi soli na zidovima apsorbuju buku i stvaraju atmosferu mira i bezbednosti i tako pozitivno utiču i na nervni sistem . U slanoj sobi nema bakterija niti alergena što omogućava imunom sistemu da se odmori pa samim tim i ojača.
Čestice soli pretvaraju pozitivne jone u negativne što je od vitalnog značaja za jačanje imunog sistema.

Haloterapija je potpuno prirodna i neinvazivna vrsta terapije u kojoj nema neželjenih efekata. Udisanje mikroskopskih čestica soli ima pozitivan efekat ne samo na respiratorni sistem, vec i na kožu i dovodi do poboljšanja psihofizičke ravnoteže, a samim tim i do povećanja koncentracije i radne sposobnosti čoveka.

Dokazani pozitivni efekti slane terapije su:

smanjenje bronhijalne upale
čišćenje i sanacija disajnih puteva
prevencija i lečenje prehlada i gripa
smanjenje sezonskih alergijskih reakcija
jačanje imunosistema
poboljšanje dermatoloških poremećaja (akne, dermatitis, psorijaza)
smanjenje hrkanja
bolji san
Boravak u slanoj sobi, bilo da se koristi u svrhu prevencije i očuvanja zdravlja ili kao dodatna terapija uz već postojeću farmakološku ukoliko vam je zdravlje narušeno, preporučuje se 2-3 puta godišnje svim osobama.

Tretman za odrasle traje 40 minuta, a za decu 25 minuta i preporučuje se u serijama od po 10 do 15 tretmana uzastopno.

Deca u slanoj sobi

Slana soba se preporučuje deci svih uzrasta bez ograničenja i upravo se kod njih, u kratkom vremenskom roku, najbolje vide pozitivni efekti tretmana. Deca rado borave u slanoj sobi zbog ambijenta i prijatne atmosfere koja ih podseća na igru u pesku na obali mora. Deca do 12 godina starosti dolaze u slanu sobu u pratnji odrasle osobe dok pratioc boravi besplatno.

Slana terapija nije pogodna za:

osobe koje imaju akutna zapaljenja
osobe koje imaju povišenu telesnu temperaturu
osobe koje imaju maligne tumore
osobe koje imaju aktivnu tuberkulozu
osobe koje imaju neko akutno krvarenje dok ono traje
osobe sa srčanom dekompenzacijom
osobe sa neregulisanim povišenim krvnim pritiskom
osobe sa bubrežnom insuficijencijom
trudnice (isključivo kao mera opreza)
Slanu terapiju mogu, dakle, koristiti osobe svih uzrasta koje imaju respiratornih ili kožnih oboljenja, kao i osobe dobrog zdravstvenog stanja koje žele da ojačaju svoj imunitet i uživaju u opuštajućem tretmanu sa dokazanim pozitivnim efektom na zdravlje.Haloterapija ne zamenjuje lekove, već je samo dopuna farmakološkoj terapiji.

Podaci firme ::::.
Deligradska 24.
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/3615-778
Fax: 011/3618-638

service description:

Privatna specijalistička ordinacija Experto Credite,
Dr Dobrivoja D. Lazarevića, specijaliste za kožne i polne bolesti Vam nudi stručnost i iskustvo iz domena dijagnostike i lečenja KOŽNIH i POLNIH bolesti, KOZMETOLOŠKU dijagnostiku i tretmane, DERMATOLOŠKE fizikalne intervencije i lečenje obolelih vena.



Slane sobe i revitalizacija kože

Blagotvorni efekti soli su dobro poznati vekovima. Iskustva kroz istoriju potvrdila su lekovitost prirodnih slanih pećina i rudnika soli u lečenju kožnih bolesti, alergija i disajnih puteva.
U soli se nalazi veliki broj minerala koji sadrže antialergene, obnavljaju strukturu kože, vrše detoksikaciju i usporavaju proces starenja U dermatologiji Atopijski dermatitis Hroinični ekcemi Psorijaza Akne Alergije Vitiligo Podmlađivanje kože Sagorevanje masnoća Pomaže u prevenciji gojaznosti
Slana pećina je prostorija koncipirana tako da simulira atmosferu i okruženje prirodnih slanih pećina i rudnika soli. Plafoni, zidovi i pod ovakve prostorije su obloženi solju, a vazduh je zasićen suvim slanim aerosolom.

Ostali podaci:

  • Tel.: 011/3618-638, 
Podaci firme ::::.

service description:

Odavno su poznate sve blagodeti boravka na moru. Mi smo ih sada približili Vama i učinili svakodnevno doSlana soba Sana Sostupnim.

Obradujte svoja čula:

1. miris mora (čulo mirisa)
2. igra boja (čulo vida)
3. meditativna muzika (čulo sluha)
4. zrna soli (čulo dodira)

i učinite da Vaš organizam funkcioniše kao jedno.

Slana soba je imitacija prirodne slane pećine s njenom lekovitom mikroklimom, koja pruža smirenje nakon teškog i napornog dana uz efektnu rasvetu i meditativnu muziku u ugodnim relaks foteljama.

Zidovi, plafon i pod prekriveni su naslagama prirodne soli, a vazduh je zasićen suvim, raspršenim najfinijim česticama kamene soli, čime se stvara mikroklima karakteristična za rudnike soli.

Posebni aparat (halogenerator) uduvava u slanu sobu mikročestice suvog aerosola koji negativno jonizira vazduh i zasićuje ga elementima dragocenim za život. Kristali kamene soli kao prirodni jonizator poboljšavaju kvalitet vazduha pošto proizvode negativne jone koji se nalaze samo na moru, kod vodopada i nakon oluje, a koncentracija mikro čestica je puno veća nego na moru ili u slanim pećinama (0,5-15 mg/m3).

U slanoj sobi održava se mikroklima rudnika soli i stalna temperatura 20 - 25°C, vlažnost vazduha 40 - 50% . Joniziran vazduh ima pozitivan uticaj na organizam, dovodi do psiho-fizičke ravnoteže, pomaže pri povećanju nivoa koncentracije i radne sposobnosti.

Prisustvo mikročestica soli u vazduhu slane sobe sprečava razvoj virusa, bakterija i gljivica.
Slana soba Sana So

Studio Sana So

Kneza Danila 22, Beograd ( pored Doma zdravlja Palilula)

Tel: 011/ 337-6829, 065/ 505-5227

E-mail: sanaso@slanasoba-sanaso.com

vaše slike:

antistres
antistres program
čisti disajne puteve
halogenerator

Facebook