Podaci firme ::::.
Vikend naselje bb
Čortanovci, 22326
Srbija
Tel.: 063/255-421
Fax: 060/525-5421

service description:

Našoj maloj farmi dali smo ime "Srebrna Koka " jer Japanska Prepelica zaista zaslužuje taj epitet.

Ovim poslom se bavimo radi sopstvenog i zdravlja svojih bližnjih.

Svima koji konzumiraju ova zlatna jaja želimo dobro zdravlje i dug život.


MOLIM VAS, PROČITAJTE OVAJ TEKST, IZUZETNO JE VAŽNO !!!
ZAŠTO JE NAUKA SAKRILA NAJVEĆE OTKRIĆE U VEZI SA LJUDSKIM ZDRAVLJEM ???

Uveren sam da većina nas zna šta su to ENZIMI ?

No, u svakom slučaju da se podsetimo nečeg što smo, kao klinci učili u školi, ali smo naravno, vrlo brzo to i zaboravili. Ja jesam, dok nisam počeo da se bavim poslom koji sada radim...

Nakon četiri godine predanog rada i učenja o uzgoju japanskih prepelica, kako neko pametno reče: SVAKOG DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM! Valjda ?

Kako godine prolaze, kao i svako od nas, stičem životno ali i iskustvo u poslu kojim se sa VELIKOM LJUBAVLJU bavim.

Često imam običaj da kažem: "Verujem u jednog boga koji se zove Priroda u saradnji s naukom!"
Ta ista Priroda je regulisala mnoge životne pojmove, ali je, filozofiram ja, napravila jednu veliku grešku: od svih živih bića na našoj maloj Planeti, jedino je nama, LJUDIMA, podarila SVEST !!!???

Umesto da tu istu svest koristimo u stvaranju pozitivnih dela, mi se delimo po nacionalnim, verskim ,rasnim i drugim osnovama!? U jednom trenutku, pišući svoj dnevnik, pala mi je na pamet sledeća misao:
"Ne daj bože, kako ljudi imaju običaj da kažu, da se nađe neko "pametan" i da napravi među ljudima podelu na zanimanja, pa da ratuju zubari protiv advokata, bravari protiv električara, pecaroši protiv planinara itd,itd...

Zaista, mislim da bi to bilo potpuno pomračenje, iovako zamagljenog, ljudskog uma!?

Čitajući ovih dana jednu knjigu, koju sam slučajno ponovo otkrio u svojoj skromnoj biblioteci, danima razmišljam o nečemu, što je svima Vama već, siguran sam u to, odavno poznato?

Pišem ovo u nameri da Vas upravo podsetim i podstaknem na razmišljanje...

Knjiga se zove "Živeti bez bolesti". Autor je priznati nutricionista i pobornik zdrave hrane g. Ernst Ginter, Švajcarac.
Dakle, u svojoj knjizi, izdatoj 1986 g., autor navodi puno poznatih ali za mene nekoliko ZAPANJUJUĆIH ČINJENICA!?

Ono što je na mene ostavilo najjači utisak, koji želim da podelim sa Vama, su:

1) Nemerljiv, na žalost u znatnoj meri negativan, uticaj svetske PREHRAMBENE i FARMACEUTSKE industrije na naše zdravlje i
2) Vrlo jednostavno, lepo i krajnje prihvatljivo objašnjenje, kakvu ulogu i značaj imaju ENZIMI u našem organizmu, kako i koliko doprinose našem zdravlju?

g. Ginter, između ostalog, piše:

..."Dok mrtva (kuvana) hrana izaziva nastajanje nečiste krvi i postepeno dovodi do trovanja i slabljenja organizma, ti otrovi se, upotrebom sirove tj. žive (presne) hrane, oslobađaju i eliminišu iz našeg organizma Prirodnim putevima..."

Autor dalje objašnjava:
..."Šta su enzimi i u čemu se sastoji njihova uloga? Radi se o posebnim supstancama koje u sebi sadrže iskru života i pokreću vegetativni život u svim biljnim, životinjskim i ljudskim ćelijama. Postoji ogroman broj vrsta i grupa enzima, koji obeležavaju svaku biljnu i životinjsku vrstu, kao što i svakom živom biću daju njegovu osobenost, individualnost, izgrađuju njegove organe i održavaju njihovu funkciju.
Bez enzima nema deobe ćelija, nema rasta i razmnožavanja! Oni su istovremeno upravitelji i izvršioci, koje je Priroda usadila u svako živo biće.
Enzimi upravljaju hemijskim procesima u našim organima pojedinačno, tako precizno, kao da imaju razum!? Za divljenje je šta enzimi sve ostvaruju u našem organizmu...
U ljudskom telu postoje dve vrste enzima: ENDOGENI, koje zovemo fermentima a stvaraju se u žlezdama organa za varenje, pa zato regulišu samo varenje.
Oni drugi, još važniji i značajniji, EGZOGENI, izvršavaju sve već pomenute zadatke u našem telu a posebno "brinu" o razmeni materija u našim ćelijama! Na osnovu toga prepoznajemo izuzetan značaj enzima za naše zdravlje! Oni su neuporedivo značajniji i važniji od vitamina, kojima bi slikovito, mogli da pripišemo ulogu pomoćnih materija u službi enzima. Vitamini su kao neka vrsta "trčkarala", kaže g.Ginter.

Dalje navodi: "Za razliku od fermenata za varenje (endogeni enzimi), naš organizam ne može sam da stvori egzogene enzime! Kao što nam prefiks "EGZ" u reči egzogeni kaže, oni moraju biti uneseni spolja, preko hrane, na isti način kao i vitamini.
Svu tu raskošnu snagu i lepotu života, koje su prethodno uneli u neku mladu biljku, kao sastojak sirove hrane, enzimi to sve predaju našim telesnim ćelijama! Uloga enzima iz hrane koju jedemo, važi kao zakon Prirode.
Kada prodru u naše ćelije, enzimi se ponašaju kao "gazde u kući".
U našim žlezdama oni spretno proizvode hormone, u jetri funkcionišu kao mudri hemičari, u bubrezima i kožnim žlezdama staraju se da krv bude savršeno zdrava i čista.
Što više naša hrana sadrži enzima (sirova hrana), to više novog života dotiče u naše telo i utoliko se formira više novih, mladih i zdravih ćelija!

Sirova hrana koja je najbogatija enzimima je:
- klice iz sirove pšenice,
- sirovo mleko,
- žumance,
- mlado povrće,
- klice iz semenja a naročito
- sokovi od presnog povrća (cvekla, paradajz, šargarepa...).

Najteže posledice nedostatka enzima su: uništavanje vrednosti i svojstava mineralnih soli, kao što su kalcijum, fosfor, sumpor, gvožđe i mnoge druge, čime nastaju teške i podmukle bolesti!

Hemičari tvrde da se kuvanjem ne uništavaju mineralne soli. Oni su delimično u pravu. Međutim, posle kuvanja nestaju enzimi koji su organski vezani za mineralne soli. A bez odgovarajućih enzima, mineralne soli se u našim ćelijama ne mogu pravilno iskoristiti, pa su najvećim delom lišene svake vrednosti i na taj način postaju bezvredni talog tj. otpadne materije!

Nedostatkom mineralnih soli, krv i telesni organi su opterećeni otpadnim materijama iz hrane, što izaziva niz poremećaja i bolesti.
Kuvana hrana višestruko izaziva taloženje otpadnih materija i kiselina, koji dospevaju u našu krv kako bi bili eliminisani na Prirodan način.
Budući da organi za izlučivanje nisu dorasli takvom zadatku, mnogo otpadnih materija ostaje u našem telu i izazivaju bolesti. Neke od kiselina koje se sakupljaju u tkivima mišića i zglobova, kristališu se, pa nastaju reuma i artritis!
Druge neupotrebljive i štetne materije i supstance talože se na drugim mestima u telu, pa tako nastaje zakrečenje krvnih sudova, visok pritisak, bolesti srca, kamen u žuči... Stvarni uzrok svih ovih poremećaja i bolesti jeste NEDOSTATAK ENZIMA, kao posledica pogrešnog načina ishrane!

....Poznata stvar širom sveta je da se životinjama u ZOO-vrtovima, ne daje ništa kuvano, jer bi se ubrzo razbolele".

A sada sledi ono što me je nagnalo da Vam sve ovo napišem:

Kao zaključak u svojoj knjizi, g. Ernst Ginter, pita:

"ZAŠTO SE LJUDIMA NE GOVORI NIŠTA O ZNAČAJU ENZIMA ZA NAŠE ZDRAVLJE, PA SE MASOVNO RAZBOLJEVAJU?"

Kada je g. Ginter pitao mnoge stručnjake iz medicine i prehrambene industrije, odgovor je glasio:
"EDUKACIJA LJUDI O ZNAČAJU ENZIMA BI IZAZVALA PRAVU KATASTROFU JER BI VELIKI INDUSTRIJSKI KONCERNI I GOTOVO SVE FABRIKE PREHRAMBENIH PROIZVODA PA I MNOGE BOLNICE, MORALI DA ZATVORE SVOJE KAPIJE!"

1940 g., američki istraživač Edvard Hauel (Edward Howell), na polju medicine napravio je mnogo veći podvig od onih naučnika koji su otkrili ulogu i značaj vitamina! On je shvatio da su enzimi NOSIOCI ŽIVOTA kod svih živih bića i predstavljaju elemente naše ishrane koji nose život (pod uslovom da nisu uništeni kuvanjem)!

Nauka, začudo, uopšte nije na odgovarajući način odala priznanje za ovo revolucionarno otkriće!? Nije ništa učinila da upozna široku javnost sa ZNAČAJEM I ULOGOM ENZIMA ZA NAŠE ZDRAVLJE!

Zašto???
Enzime, kao nosioce života možemo naći samo u živoj, nekuvanoj hrani. Oni se ne mogu proizvoditi industrijski pa se zato od toga ne može praviti nikakav biznis tj. profit!
UPRKOS SVIH ISKUSTAVA I SAZNANJA NA POLJU NAUKE, ŠIROKA JAVNOST SE JOŠ UVEK NALAZI U VELIKOM NEZNANJU !!!

Za sam kraj ovog pisma želim da Vas podsetim i napomenem:
sva literatura koju raspolažem o japanskim prepelicama, navodi da, pored ostalog, jaja japanske prepelice sadrže ENZIME u značajnoj meri!
Obzirom da čovečanstvo, globalno, u 90% slučajeva, najviše konzumira kokošija jaja, ona su etalon za poređenje sa ostalim jajima koje ljudi konzumiraju: guščija, pačija, prepeličija...

U odnosu na kokošija, jaja japanske prepelice sadrže pet puta više fosfora, sedam puta više gvožđa i u proseku deset puta više vitamina B-kompleksa.
Zbog svega toga, jaja japanske prepelice povoljno deluju na naš centralni nervni sistem, srce, krvne sudove i pojačanje našeg imunog sistema!

ZAKLJUČAK: uveren sam da, nakon toliko godina navike da konzumiramo termički obrađenu hranu, nije ni malo lako promeniti svoju osnovnu životnu naviku - ishranu!?
Pokušajmo svi zajedno, koliko je to svakom od nas pojedinačno moguće, što više da jedemo sirovu, zdravu hranu!
Činjenica je da život na našoj maloj Planeti nastaje iz SEMENKE i JAJETA !!!
Zato veliki umovi savetuju da se ove namirnice konzumiraju u što većoj meri...po mogućstvu žive-presne !

Obzirom da me svi, kojima ovo pišem, dobro poznajete, želim da naglasim da svrha i cilj ovog pisma nije reklama za posao kojim se bavim, već pravi užitak i satisfakcija kada možeš drugima da pomogneš. Makar to bilo samo i savetom...

P.S.
KADA GOD SE SETITE, PROČITAJTE OVO PONOVO I JOŠ JEDNOM RAZMISLITE O ULOZI LOBIJA U FARMACEUTSKOJ I PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI...

AKO VAM OVAJ TEKST PROBUDI ŽELJU I MOTIV KOJI SU I MENE PODSTAKLI, POŠALJITE GA ONIMA KOJI VAM NEŠTO ZNAČE.

U SVAKOM SLUČAJU, ŽELIM VAM DOBRO ZDRAVLJE I USPEH U ŽIVOTU!

ISKRENO,
SOPČEK ĐURA, FGPM.



vaše slike:

jaja prepelice
japanska prepelica

Facebook