Cégadatok ::::.
Stojana Čupića bb
Salaš Noćajski, 22204
Szerbia
Tel.: 022/636-003
Fax: 022/650-027
Térképen

service description:

Hrana produkt magán válallkozásként 1992-ben alakult. Előállításra és forgalamazásra specializálódva.
Termékeinkkel állandó laboratóriumi vizsgálatoknak vannak alávetve. Széles választékunkkal és minősági árunkkkal tudtunk a piacon maradni és bővülni.

Alap tevékenységként állati takarmányt gyártunk valamint 6000T takarmány raktározását tudjuk megoldani.
10, 20 és 40 kg zsákokban csomagoljuk a takarmányt. Liszt és dara formában óránként 10 tonna tápot tudunk előállítani.

Kérésre házhoz is szállítjuk a takarmányt.

Termékeink:
¤ Minden nemű szemes gabona
¤ Vitaminnal dúsított darák
¤ Koncentrátok különböző összetételben
¤ Takarmányok egyes összetevői pl: szója, szója gríz, prebiotikumok, enzimek, ásványok.

¤ Ismert világcégek termékeit is forgalmazzuk.
2006, óta rendelkezünk az ISO 9001:2001-es és HACCP szertifikátokkal.
¤ 2007-ben az Újvidéki mezőgazdasági vásáron termékeink minőségének elismerése képpen megkaptuk az ezüst serleget, ezen kivül számos más minőség elismerő érem tulajdonosai vagyunk.

az ön képei:

állat eledel
állat eledel gyártás
állati takarmányok keverékek
mezőgazdasági termékek forgalmazása
nyersanyag és adalék haszonállat eledelhez
takarmány
takarmány feldolgozó
takarmány lisztes és pelletált
Cégadatok ::::.

Kovin, 26220
Szerbia
Érdeklődjön Térképen

service description:

Cégadatok ::::.
Sonćanski Put T17/4
Zombor, 25100
Szerbia
Érdeklődjön Térképen

service description:

Cégadatok ::::.

Újvidék, 21000
Szerbia
Érdeklődjön Térképen

service description:

Cégadatok ::::.

Nagykikinda, 23300
Szerbia
Érdeklődjön Térképen

service description:

Cégadatok ::::.
Starine Novaka 47.
Szabadka, 24000
Szerbia
Érdeklődjön Térképen

service description:

az ön képei:

farm
mezőgazdaság
mezőgazdasági termékek beszerzése
Mezőgazdasági termékek előállítása
mezőgazdasági termékek forgalmazása
mezőgazdasági termelés
Cégadatok ::::.

service description:

Aszalt szilva gyártása és forgalmazása

A Florida Állami Egyetem táplálkozástudományi professzora, Bahram H. Arjmandi, aki elismert nemzetközi szakértője az úgynevezett funkcionális élelem (olyan élelmiszerek, amelyek nemcsak táplálnak, de bizonyos betegségeket előnyösen befolyásolnak) kutatásának, több éve folytat kísérleteket az aszalt szilva egyedülálló tulajdonságának tanulmányozására.


Arjmandi professzor ugyanis felfedezte, hogy az aszalt szilva rendszeres fogyasztásával vissza lehet fordítani a menopauza után bekövetkező csontritkulást...

Eddig állatkísérleteket folytatott a professzor a témában, most indítja az első tesztelést embereken.

A 12 hónapon át tartó vizsgálatban olyan nők vesznek részt, akik 2 - 10 évvel vannak a menopauza után. A résztvevők egyik fele naponta 10 deka aszalt szilvát, másik fele ugyanennyi aszalt almát fogyaszt majd normál táplálékán felül. (A 10 deka aszalt szilva kilenc-tíz szem.)

Egyedülálló mozzanata a kísérletnek, hogy a vizsgálati személyek fele nem placebót (hatóanyag nélküli szert) kap, hanem aszalt almát, ami a szilvához hasonlóan értékes, csak másként hat. A pektinben gazdag alma a vérzsírszint és a koleszterinszint csökkentésében hatásos.

A vizsgálat folyamán napi 500 milligramm kalciumot, 200 egység D vitamint is kapnak a résztvevők, háromhavonta vér- és vizeletvizsgálaton vesznek részt, és a vizsgálat elején, illetve végén teljes testre kiterjedő csontsűrűség mérésen.

Arjmani professzor nagy reményekkel néz tesztelés elébe, mert a 2004-ben végzett állatkísérletei azt mutatták, hogy a nőstény patkányok, amelyeknek petefészkét műtéttel eltávolították, az aszalt szilva táplálék-kiegészítéstől visszanyerték csonttömegük jelentős részét.

Az is nagyon jó, ha egyszerűen beiktatjuk a mindennapi táplálékaink közé az aszalt szilvát, mondja a professzor, hiszen nagyon hatásos a koncentrált polifenol-tartalma. Ott kell táplálékkiegészítő formában szedni, ahol nem lehet rendszeresen hozzájutni aszalt szilvához, vagy a páciens nem tudja elegendő mennyiségben fogyasztani, esetleg ahol nem megfelelő gyümölcsfajtából készül az aszalvány. Szilvából és almából is csak néhány fajta elég hatásos szárított formában- mondta Arjmani. (Egyáltalán: az újabb szilvafajták nem, inkább csak a régi, hagyományos fajták alkalmasak aszalásra. - Független.)

Ha a most induló kutatás is meghozza az elvárt eredményt, akkor megkezdődhet a hatóanyag elkülönítése az aszalt szilvából és gyógyszerként való gyártása. És ez a mai drága és mellékhatásoktól nem mentes gyógyszerek mellett előnyös választási lehetőséget jelentene - vázolta fel a professzor az aszalt szilva kilátásait.

A szilva - úgy látszik - nagyon sokoldalú gyümölcs, mert egy másik amerikai egyetemnek (Texas A and M University) pedig arra sikerült rájönnie, hogy az aszalt szilva pürét, levet a húsok konzerválásában antioxidánsként lehet használni.

Megállapították, hogy legjobban a füstöletlen termékekhez, a frankfurti virslihez és a marhasülthöz illik az íze.

Mindenesetre, az egészségünk szempontjából előnyös lenne, ha az aszalt szilva püré felváltaná a BHA-t (butilált hidroxi-anizolt), illetve a BHT-t (butilált hidroxi-toluolt), ezeket a szintetikus adalékokat, amelyeket ma használnak a húsokban levő zsírsavak avasodásának meggátlására...

Facebook