Podaci firme ::::.

service description:

PROIZVODNJA PU - PLOČA, PU - PANELA, PU SISTEMA
USLUGE NALIVANJA I NAPRSKAVANJA, PRERADA I PRODAJA IZOLACIONE PRESOVANE I AKUSTIČNE PLUTE, PLUTOTAPETI I PLUTOPARKETI

POLIURETANSKI SENDVIČ PANELI

Sendvič paneli od poliuretanske tvrde pene obloženi metalnim pokrivkama aluminijum, čelik) predstavljaju dobru kombinaciju toplotnog izolatora i konstruktivnog materijala. Izuzetna izolaciona svojstva, bez termičkih mostova, samogasivost, samonosivost, jednostavna montaža, demontaža i veoma mala težina čine ih vrlo atraktivnim za veoma širok opseg primene.

Koriste se za izgradnju hladnjača, skladišta, izložbenih sala, škola, sajamskih paviljona, sportiskih hala, raznih industrijskih objekata.


PLUTO PARKETI

300 x 300 mm
300 x 600 mm
Debljine 4 mm
Gustina 400 - 500 kg/m3
Koeficijent provodljivosti 0,05 WmK
Zvučna izolacija 16 dB
IZOLACIONA PLUTA

Ploča 1000x500mm
Debljine 10-50mm
Gustina 110 kg/m3
Koeficijent provodljivosti = 0,045 W/mK
Gorivost B2
Zvučna izolacija (za 50mm) = 35dB


Podaci firme ::::.
Industrijska zona bb.
Nova Pazova, 22330
Srbija
Tel.: 022/323-056
Fax: 022/321-153

Kategorije:

service description:

Fabrika Yuthane osnovana je 1974 god. u V. Britaniji.
Sa osnovnom delatnoscu proizvodnje elemenata, sklopova i delova opreme od poliuretana za niz razlicitih industrijskih potreba. Sredinom 2005 godine, jedan od pogona fabrike je preseljen u Srbiju, gde pod istim imenom nastavlja sa uspesnim radom sireci svoj delokrug poslovanja pored trzista EU, na domace trziste kao i na trzista Istocne Evrope, Balkana I drugih zemalja van Evrope. Po svojim osobinama, poliuretani ( elastomeri ) se nalaze izmedju guma (prirodnih i sintetickih) i plasticnih materijala.
U mnogim slucajevima uspesno mogu da zamene celik,gvozdje, najlon, gume,drvo,kozu i plastiku.


U eksploataciji je dokazano za ova vrsta poliuretana ima do 5 puta bolja svojstva od srodnih materijala. Delovi od poliuretana se proizvode toplim livenjem u metalne kalupe.
Zato su kalupi ( alati ) relativno niske cene u poredjenju sa drugim nacinima proizvodnje, te se lako primenjuju i za male kolicine za eksperimentalni i istrazivacki rad.
Isto tako prozvodnja se moze usmeriti i na veliki broj proizvoda, po potrebi. Zavisno od formule, poliuretanske komponente mogu biti od mekih i savitljivih, do vrlo cvrstih ( tvrdih ), ali u svim slucajevima ostaju elasticni.
Takodje, vazno je istaci da poliuretan ima izuzetnu osobinu vezivanja ( adhezije ) za metal i aluminijum pa se cesto koristi i za ulivanje, nalivanje ili oblaganje na delove od metala i aluminijuma.

Ostali podaci:

  • direktor gdin.Predrag Mitrović
    Tel.: 063/243-516, 

Facebook