Edvarda Kardelja 147.
Subotica , 24000
Srbija
Tel.: 024/517-127
Fax: 063/8080-542
Mapa

service description:

PROIZVODNJA, PAKOVANJE, SKLADIŠTENJE - HLAĐENJE I PRODAJA SVEŽEG POVRĆA * GREEN WEALTH *

Proizvodnja povrća se odvija na 50 ha sopstvenih površina, a povrtarske kulture koje se najčešće proizvode su: šargarepa, krompir, luk i kupus. Ostali proizvodi se mogu ugovarati sa zainteresovanim partnerima prema njihovim specifikacijama.

Politika kvaliteta, bezbednost hrane i zaštite životne sredine nam je od izuzetne važnosti, te u toku smo sa uvođenjem standarda Global GAP i HACCP .

Dugogodišnje iskustvo u proizvodnji zajedno sa primenom najsavremenijih tehnologija, osiguravaju visok kvalitet proizvoda, kako za konzum tako i za industriju.

Pored snabdevanja domaćeg tržišta, svoje proizvode izvozimo u Rusiju, Mađarsku i Rumuniju.

Telefoni:

+381 - 63/8080-542
+381 - 24/517-127

E-mail: kaposta.jeno@gmail.com

Šargarepa:

Šargarepa je jedno od najzdravijih povrća, jer sadrži dosta korisnih i lekovitih sastojaka. Kao hrana koristi se u celom svetu. Ima antimikrobno (antibiotičko) dejstvo.
Šargarepa je dvogodišnja zeljasta biljka, a za ishranu se koristi njen koren. Šargarepa potiče iz Avganistana, a tokom istorije preneta je u sve zemlje sveta.
Šargarepa se koristi u ishrani u toku cele godine.


Kupus za jači imunitet

Ukoliko vam je imunitet oslabio, najbolji i najprirodniji način da ga ojačate je da unesete kupus u ishranu. Ovo povrće obiluje vitaminom C, vlaknima i fitohemikalijama, koje sprečavaju razvoj bolesti. Sadrži vrlo malo kalorija, pa je česta namirnica mnogih dijetalnih programa. Svež kupus je zimi najbogatiji, prirodni izvor vitamina C, pa je zato važan u jačanju odbrambenih funkcija organizma i sprečavanju prehlada i kašlja.

Ostali podaci:

  • Tel.: 063/8080-542, 

vaše slike:

distribucija povrća
gajenje povrća
Hrana
pakovanje svežeg voća i povrća
Povrtarstvo
skladištenje povrća
sveže povrće
uzgoj povrća
Voće povrće
distribucija povrća
gajenje povrća
Hrana
pakovanje svežeg voća i povrća
Povrtarstvo
Podaci firme ::::.
Segedinski put 90
Palić, 24413
Srbija
Tel.: 024/602-980
Mapa

service description:

Zalivni sistemi, projektovanje fontana, potoci, jezera postavljanje plastičnih rastera za travnjake i parkinge

Navodnjavanje i zalivanje dvorišta, parkova i sportskih terena

BAŠ Sve... za navodnjavanje i zalivanje u poljoprivredi

Centralno usisavanje i centralni usisivači
Podaci firme ::::.

service description:

STRUČNE USLUGE U POLJOPRIVREDI I VOĆARSTVU
POSMATRANJE KRETANJA BOLESTI I ŠTETOČINA U POLJOPRIVREDI I VOĆARSTVU
SAVETOVANJE U SLUČAJEVIMA BOLESTI I ŠTETOČINA U POLJOPRIVREDI I VOĆARSTVU

Cilj nam je da proizvođač dobije pravu informaciju u pravo vreme da bi lakše mogao da donese odluku o tome koje mere će mu dati najbolji efekat za njegovu proizvodnju u tom momentu. Saveti se zasnivaju: na principima dobre poljoprivredne prakse (GlobalGAP) i opštim načelima integralne proizvodnje. To podrazumeva da su svakoj preporuci za upotrebu pesticida predhodile preventivne agrotehničke mere od strane proizvođača. Sama preporuka upotrebe pesticida će biti data ukoliko je brojnost štetnog organizma prešla prag štetnosti ili će na osnovu modela za prognozu, iskustva i predviđenih meteoroloških uslova on to učiniti u narednom periodu.

Podaci firme ::::.

service description:

Ajduk Agrar d.o.o. je porodična firma osnovana 2008 god.
Osnivanje firme je nastalo iz potrebe prodaje povrća u strane zemlje a iz proizvodnje povrća sa porodičnog gazdinstva Ajduk.
Firma se bavi proizvodnjom i prodajom povrća sa porodičnog gazdinstva Ajduk, ali i otkupom i prodajom povrća sa drugih gazdinstava. Takođe se bavimo i doradom i pakovanjem istog.
Doradu i pakovanje povrća vrši se uslužno na savremenoj liniji mašina za pakovanje povrća.
Za ovo kratko vreme svog postojanja Ajduk Agrar d.o.o. je poznat kupcima u zemlji i okruženju. Saradnju u Srbiji imamo sa trgovinskim kućama, kupcima sa kvantaških pijaca, kao i sa fabrikama za preradu povrća.
Ajduk Agrar sa uspehom učestvuje na svim većim poljoprivrednim sajmovima u Srbiji i dobitnici smo mnogobrojnih nagrada za kvalitet.


Od stranih poslovnih partera imamo kupce u Madjarskoj, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Makedoniji.
Najviše proizvodimo i prodajemo luk zatim mrkvu, krompir, papriku, paštrnjak, kupus, karfiol i brokoli.
Uvažavajući svoje kupce vodimo računa da je kvalitet bilo koje vrste povrća zagarantovan kao i da su cene uvek tržišne.
Za dalji razvoj firme planiramo povećanje obima trgovine sa već poznatim kupcima kao i pronalaženje novih tržišta.
Podaci firme ::::.
Karađorđeva 71
Smed. Palanka , 11420
Srbija
Tel.: 026/317-170
Fax: 026 317 785
Mapa

service description:

NAUČNO ISTRAŽIVAČKI RAD U OBLASTI POVRTARSTVA

Istraživački programi Instituta prvenstveno su usmereni na genetiku i oplemenjivanje povrtarskih vrsta, fiziologiju i agrotehniku povrća, fitopatologiju, oplemenjivanje povrća na otpornost prema ekonomski značajnim bolestima, kao i zaštitu povrća od patogenih agenasa, štetočina, i korova. Istraživački programi tako su koncipirani da se kasnije mogu primeniti u praksi. Rezultat višegodišnjeg rada su sorte i hibridi povrtarskog bilja. Institut je najpoznatiji po sortama i hibridima paprike i paradajza koji nalaze svoje mesto na tržištu, ne samo u Srbiji, već i u Bugarskoj, Rumuniji, Ukrajini, Belorusiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Albaniji.

Stručni poslovi u Institutu za povrtarstvo podrazumevaju organizaciju proizvodnje i kontrole kvaliteta semena povrća, njegovu doradu, pakovanje i plasman. Institut raspolaže sa oko 150 ha obradive zemlje sa mogućnošću navodnjavanja, staklenicima i plastenicima za proizvodnju povrća, laboratorijskim prostorom koga čine laboratorija za kulturu biljnih tkiva, laboratorija za fitopatologiju, laboratorija za hemijska ispitivanja i genetiku, laboratorija za kontrolu semena i fitotron komore. Laboratorije su uglavnom dobro opremljene i poseduju savremenu opremu za istraživački rad. Institut raspolaže neophodnom mehanizacijom, magacinskim prostorom i mašinama za doradu i pakovanje semena.

vaše slike:

istraživanja
Poljoprivreda
Poljoprivredna proizvodnja
poljoprivredne kulture
poljoprivredni program
poljoprivredni proizvodi
Povrtarstvo
Ratarske kulture
Ratarstvo
Ratarstvo povrtarstvo voćarstvo
Podaci firme ::::.

Stanišić, 25284
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Proizvodnja povrća

Za ishranu ljudi koriste se različiti organi od korena do semena u tehnološkoj ili botaničkoj zrelosti. Čovek je tokom duge istorije povrće koristio kao hranu i lek i upravo sa povrćem počinje njegovo upoznavanje okoline. Zato je i razvoj povrtarstva vezan sa racionalnim iskorišćavanjem bogatstva gajenih i divljih vrsta iz prirode. Danas je u svetu poznato oko 5.000 biljnih vrsta, koje se koriste u ishrani. Od toga povrće čini oko 1.200 vrsta iz 78 botanickih familija, a gaji se oko 600 vrsta (kod nas 20-30 vrsta). Najviše povrća, 40-60 vrsta, gaji se u bašti i njivi za zelenu pijacu. Kod nas se za preradu koristi samo pet-šest, retko 10-15 vrsta, dok u zemljama sa razvijenom industrijom prerađuje oko 25 vrsta.

Danas je jasna činjenica da neodgovarajuća ishrana doprinosi smanjenju otpornosti čoveka i dovodi do pojave mnogih oboljenja. Jedan od bitnijih činilaca u ishrani je povrće. Još je Hipokrat, otac medicine, smatrao povrće ne samo hranom, nego i prirodnim lekom. Povrće predstavlja osnovni i nezamenljiv izvor materija, koje su neophodne u racionalnoj ishrani fioveka. Mnoga istraživanja potvrdila su značaj optimalnog korišćenja povrća u ishrani, od oko 400 g dnevno i to, pre svega, u svežem stanju. Zato povrće mora biti kvalitetno bez ostataka štetnih pesticida, teških metala, radionukleida i drugih zagađivača.

Značaj povrću u ishrani daju hranljive i biološki aktivne (zaštitne) rnaterije. Poseban značaj imaju dijetetičke komponente povrća, gde su najznačajniji sadržaj beta karotena (provitamin A), vitamina C, grupa B vitamina, mineralne materije, dijetetna vlakna i tzv, sekundane materije, koje nekim vrstama povrća daju lekovita svojstva.

Poseban značaj imaju jedinjenja koja smanjuju rizik od malignih oboljenja, oboljenja krvnih sudova, srca i dr., zbog čega povrće dobija značaj kao lek. U okviru toga značaj imaju "sekundarne materije", odnosno bioaktivne materije, antimikrobne i čistatčke (saponin, fitostearini, flavonoidi, senf ulje, terpen derivati), koje se kod biljaka javljaju kao materije odbrane. Poznato je da materije koje povrće sadrži u značajnoj količini kao što su askorbinska kiselina, alfa tokoferol, cistein, tanin inaktiviraju nitrozamine ili nitrozamide u namirnicama i organizmu te imaju antikancerogeno dejstvo. Pored toga antikancerogeni efekat imaju i aromatični izocijanati, fenolski antioksidanti, pojedini indoli, kumarin, flavoni, retinoidi, beta karoten, betalain. Danas su poznate alternativne terapije (ishrana svežim povrćem i voćem) u lečenju nekih malignih oboljenja. Privlačnost povrću daje spoljni izgled, oblik i boja koja je rezultat sadržaja hlorofila, karotenoida, antocijana, flavonoida. Ukus i miris zavisi od spektra aromatičnih materija i konzistencije povrća, Samo u kontrolisanoj proizvodnji povrće ima svoj prirodni miris i ukus, uz smanjenje sadržaja nitrata i štetnih ostataka pesticida i teških metala.

Danas su povrtarske vrste i ukrasne, koje se koriste ne samo kao estetski elemenat u bašti, kuci, terasi, nego i na većim gradskim i seoskim zelenim površinama.

Povrtarstvo je tesno povezano sa tržitem - zelena pijaca ili preradivačka industrija. Naime, najveći broj vrsta zahteva brzu potrošnju ill preradu, a mnoge vrste su osetljive na transport. U zavisnosti od tržišta razvili su se i načni za proizvodnju, ali i sorte unutar istih vrsta povrća. Take se danas jasno razlikuju metode baštenske, zatim njivske, posebno intenzivne industrijske proizvodnje i u zaštidenom prostoru. U okviru ovih metoda proizvodnje povrće se proizvodi kao rano, srednje rano, srednje kasno i kasno, odnosno, što je uslovljeno dužinom vegetacionog perioda. Što je ovaj period (za naše uslove odgovara bezmraznom periodu) duži, to može da se gaji i veći broj vrsta. S obzirom na raznovrsnost proizvoda (sveže i prerađeno) i mogućnost vremenskog usaglašavanja sa potrošnjom, povrtarstvo ostvaruje visoku vrednost proizvoda i profit.

Bez obzira na način proizvodnje povrtarstvo, kao deo biljne proizvodnje, prati trendove razvoja poljoprivrede. Tako je od proizvodnje za potrebe sopstvenog domaćinstva ona prerasla preko naturalne u robnu proizvodnju povrća. Intenzivna proizvodnja povrća početa šezdesetih godina dvadesetog veka imala je za cilj visok prinos, što je dovelo do specijalizacije proizvodnje i jasnijeg razgraničavanja između njivske i baštenske proizvodnje, uz razvoj objekta, tehnike i tehnologije u zaštićenom prostoru. Visoki prinosi i organoleptički kvalitet povrća zahtevali su primenu visokih količina mineralnih đubriva i pesticida što je, uz druge činioce, dovelo do narušavanja agrosistema i životne sredine.

Razvoj analitičkih metoda omogućo je utvrđivanje štetnih ostataka kontaminenata u hrani i ekosistemu. Uz to evidentan je gubitak genetske raznovrsnosti i smanjenje biodiverziteta. Sve promene u ekosistemu dovele su do pojave zelenog talasa i rada na novim tehnologijama proizvodnje koje uspostavljaju harmoničnost u ekosistemu i agrosistemu, stavljajući preventivu i predostrožnost u prvi plan u proizvodnji hrane, pa i povrća. Tako je počeo put razvoja ekoloških tehnologija u poljoprivredi.

Danas se u svetu, a sve više i kod nas razvijaju:

- kontrolisana kvalitetna proizvodnja povrća (od kontrole zemljišta do primene svih agrotehničkih mera);

- integralna, gde se jasno propisuju pravila primene agrotehnickih mera za određeni region i vrstu s tim da su sve mere međusobno integrisane, ali i

- kontrolisana i organska proizvodnja.

Istovremeno, povrtarstvo je deo multifunkcionalnog tipa proizvodnje gde se, osim agrarnih proizvoda, nude i drugi (kućna radinost, turizam, edukacija).

Osnov svake proizvodnje povrća jeste ostvarenje kvalitetnog visokog prinosa i proizvod koji je bezbedan po zdravlje čoveka.
Podaci firme ::::.
Radovana Grkovića
G. Milanovac, 32300
Srbija
Tel.: 032/717-540
Mapa

service description:

Povrtarstvo i horikultura

Facebook