Himalajska so

Podaci firme
Pogledan: 47146

Stara Pazova, 22300
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

HIMALAJSKA SO JE ENERGIJA SVEMIRA I SUNCA , ENERGIJA KOJA ŽIVOTU VRAĆA ŽIVOT

Himalajska kristalna so jedno je od najvećih ponovnih otkrića našeg vremena!

Ljudsko telo izgrađeno je od vode i soli. So za telo ima isti značaj kao i voda. U periodnom sastavu elemenata ukupno je 92 elementa. U soli ih je prisutno 84. Dakle, svi osim plemenitih gasova. Svi ti elementi koji su prisutni u soli, sačinjavaju i naše telo. Vitamini i belančevine nisu ništa drugo do vrlo zapletene molekule, sastavljene iz osnovnih prirodnih elemenata, koji su prisutni i u soli. Iz vode i soli, uz prisutnost svetla i drugih gradivnih elemenata iz hrane, u ljudskom telu se izgrađuju belančevine.

Zbog osobina koje ima, so je vrlo važna za rad ljudskog organizma. Omogućava osmozu, važna je za metabolizam u ćelijama, premošćuje energetski deficit. Bez nje ne bismo mogli niti razmišljati, niti se kretati.

Himalajsku so takođe nazivaju i belim zlatom. Nekad je so bila dragocena, i stoga mnogo skuplja nego što je danas. Ponekad se upotrebljavala i kao sredstvo plaćanja.

Alhemičari su so nazivali petim elementom – uz vatru, vodu, zemlju i vazduh – jer su njene osobine bile usporedive samo sa eterom, pravim petim elementom.

Himalajska kristalna sol - uravnotežena kristalna struktura je lepo razvedena. Kristali su povezani sa mineralnim elementima (84) i stvaraju harmoničnu celinu. To znači da energiju koju sadrže minerali, telo u potpunosti iskoristi. Ti kristali su puni života.

HIMALAJSKA KRISTALNA SO

Himalajska kristalna so je od svih soli koje su na raspolaganju na našoj planeti, najkorisnija i čista so. Sunčeva energija je pred milionima godina isušila prvotno more. Ta kristalna so potpuno je prirodna, potpuno ista kao pradavno more. Sadrži sve elemente koje možemo naći u našem telu. Ta so samo čeka na trenutak, da svoju prirodnu, uskladištenu energiju, svoj bio-fotonski sadržaj ispusti u vodu, koju joj dodamo. Takav kristalni rastvor je čisti okean energije.

Ta prirodna kristalna so milionima je godina podvrgnuta ogromnom pritisku, koji su uzrok tstvaranja kristalne soli. Što su veći pritisci, kristalna struktura postaje punija svojom informacijom / energijom. Ti kameni kristali imaju najbolju potpunu geometrijsku strukturu. Kristalna sol se provlači kroz brdo kamene soli, na području gdje su bili povoljni uslovi i pritisci, kao prozirna, belkasta, ružičasta ili crvenkasta žila. Što je kvadratni oblik kristala geometrijski potpuniji, veća je količina informacija, baš kao i kod dijamanta. U kristalnoj soli elementi su tako mali, da ih naše ćelije sa lakoćom uvuku u sebe i prerade. Kristalna so se zbog svoje potpune izgradnje, iz geološkog pogleda zove halit, što dolazi od keltskog izraza hall - vibracija, i lit, lux, lue, licht - svetlo, svetiljka. U slobodnom prijevodu halit bi značio njihanje svetiljke.

U starim vremenima kristalnu so nazivali su i kraljevskom soli, jer je bila rezervisana za članove kraljevske porodice. Ostali, obični, meštani upotrebljavali su kamenu so.

Prava himalajska so melje se ručno.

Boja, odnosno nijansa Himalajske kristalne soli zavisi o iskopu, pa tako ona može biti tamnija ili svetlija. Može varirati od bele boje, pa do tamno crvene, no svejedno se radi o čistoj Himalajskoj soli.

Upotreba himalajske soli

U procesu ozdravljenja so su čoveku savetovali pre više hiljada godina. U Starom Egiptu su iscelitelji savetovali upotrebu soli kod glavobolja i kožnih bolesti. Rimljani su je koristili za poboljšanje metabolizma i jačanje imunog sistema, a u 19. veku se je masovno koristila slana voda za piće, inhalacije i kupke.

Slične namene himalajska so ima i danas. Poznata je po svom jakom detoksikacionom efektu - u tu svrhu si možemo napraviti kupke ili redovno na tešće piti njen rastvor (približno 1 kašičica himalajske soli na 1/4 litra vode).

Upotrebljiva je također za čiščenje i negu kože. Sa njenim rastvorom možemo dezinficirati rane i ublažiti ujed insekata, a za upalu mišiča i bolove u kostima se preporučuju topli oblozi.

Koristi se i u higijeni usta, a pokazala se je dobro kao i 100% prirodan dezodorans. Ako imate problema sa probavom, pijenje rastvora otklanja i to. Pijenje njenog rastvora je izuzetno dobro za rehidraciju i pa je sportisti obožavaju i koriste, jer znojenjem gube veliku količinu vode.

Iako je nesumnivo istina da skoro nema stvari kod koje so ne bi mogla pomoći, so nije lek, nego 100% prirodni dodatak sa izuzetnim sposobnostima koje su potrebne za funkcionisanje našeg organizma i koje podpomažu njegovu vitalnost

Lampe i svečnjaci od himalajske sol

Originalno himalajsko slano kamenje minirano je ručno, ručno-odabrano, rukom lomljeno kamenje, ručno oprano i sušeno na suncu. Pažljivim rukovanjem čuva se veličanstvo himalajskog ekosistema i zadržava se bio- energetski kvalitet mineralnih soli.....baš kao što je bila pre 250 miliona godina.Toplota oslobađa negativne jone zarobljene u okviru blokova od čiste soli, tako da ih korisnici svakim dahom unose duboko u pluća i izdišu. U plućima, male komorice vezuju kiseonik sa negativnim jonima koji se zatim absorbuje u krvotoku i čisti i prečišćava efektom slanog kamena, svaki organ u telu. Slana terapija je odličan način da vaše telo uzima minerale. Vaše telo apsorbuje magnezijum, kalcijum, kalijum, gvožđe, i jod dobijen od slanih kristala na način koji je totalno prirodan.