Podaci firme ::::.
Kumodraška 176/17
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 063 81 36 987

service description:

JUŽITA - ŽITNI DESERT

Ovo je nas novi proizvod koji se izradjuje rucno u nasoj maloj zanatskoj radionici,
Pravimo ga od odabranih vrsta suncokreta domace proizvodnje ,kao i ostalih sastojaka.Kao zasladjivac koristimo malteks. U nasoj Juziti nema dodatog belog secera ili dodatog konzervansa i vestackih ukusa i boja.
Sastav je : Suncokret,ekspandirani pirinac,suvo grozdje,susam,ovsane pahuljice,kornfleks i malteks.


GOMASIO
U našoj maloj zanatskoj radionici gomasio se pravi po tradicionalnoj makrobiotskoj recepturi. Prvo se susam lepo opere i odstrane se kamenčići, zatim se susam osuši i peče na plinskom šporetu i lagano se meša drvenom varjačom dok ne bude lepe žućkaste boje i lako drobljiv medju prstima. Pre toga smo morsku so propržili na tiganju i odredili razmeru od 1:7 do 1:18 uzavisnosti ko kako voli ili za koga se sprema gomasio odnosno čemu služi.Onda sipamo morsku pečenu so u suribači ( 1 ravna kasika ) naspram 7 i više ( vrške punih kasika ) pečenog susama , i surigogijem ručno meljemo susam i so dok ne sameljemo vise od 70% susama. Ovo se moze uraditi i od intgralnog susama na isti način.



JOGURT OD SOJE

ImagePrirodan i zdrav, bez laktoze, bez holesterola, visoke hranljive vrednosti, jogurt od soje proizvođača „Priroda“ , lako je svarljiv i ne izaziva alergije. Namanjen je svima onima koji moraju ili žele da vode računa o svom zdravlju i da ga unapređuju.Sastav je: soja (koja nije genetski modifikovana),voda i morska so.
Za decu i odrasle, za makrobiotičare,vegetarijance,dijetalce ,sportiste i sve druge pobornike zdrave hrane.
Proizvođač: S.Z.R. Priroda
Beograd

TOFU

Osnovno obeležje tofua je veliki sadržaj visokovrednih belančevina i dekstrina koji ne utiče na povećanje šećera u krvi. Tofu je bogat karotinom, vitaminima grupe B, sadrži povoljan odnos kalcijuma i fosfora, a i svih osam esencijalnih aminokiselina neophodnih za funkcionisanje organizma.Blagog je ukusa i veoma lako upija ukuse i mirise hrane sa kojom se priprema, te se stoga lako kombinuje sa drugim namernicama. Bogat je lako svarljivim proteinima, a za razliku od proteinskih proizvoda životinskog porekla sadrži minimalne količine masti, a uopšte ne sadrži holesterol. Zbog njegovih izizetnih bioloških karekteristika, tofuu možemo pripisati određena lekovita svojstva.
Proizvođač: S.Z.R. Priroda

SEJTAN

Sejtan je proizvod od pšenice sa velikom količinom proteina. Zovu ga i pšenično meso. Sadrži 70 posto proteina i neznatne masti i ugljenih hidrata. Lako je svarljiv i brzo se asimiluje u organizmu, tako da ga mogu koristiti sve osobe koje troše velike količine energije. Naročito se preporučuje sportistima, trudnicama i deci.

Sejtan proizvođača „Priroda“ prijatnog je ukusa, dobro se kombinuje sa ostalim namernicama i može se koristiti u pripremi odrezaka, ćufti, đuveča i sarmica.


Address:
Kumodraška 176/17
Beograd
Srbija

E-mail: jugoslavs@ikomline.net
Telephone: +381 63 81 36 987

vaše slike:

makrobiotika

Facebook