Susedgradska 39 m
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 381 11 408 17 00
Fax: 381 11 238 22 47

service description:

Humanitarna organizacija “Radost Deci” je mlada organizacija koja se bori za poboljšanje kvaliteta života dece i mladih sa smetnjama u razvoju. Trudimo se da sa entuzijazmom i drugačijim pristupom, osluškujemo i poštujemo potrebe dece i mladih sa smetnjama u razvoju. Naš tim čine ljudi, sa preko 10 godina iskustva, u oblasti sporta i defektologije, roditelji, volonteri i donatori. Zajedno stvaramo tim ljudi dobre volje koji teže ka jednom cilju, a to je eliminisanje predrasuda, vođeni idejom da svi smo isti pa makar bili i različiti.

Humanitarna organizacija “Radost Deci” sprovodi aktivnosti:

Sportske radionice:
Osnovni značaj sportskih radionica ogleda se u ublažavanju i otklanjanju, eventualnih, nedostataka i poremećaja. Pored korektivne uloge kroz sportske radionice, kod korisnika razvijamo:

1. Svest o značaju fizičke aktivnosti
2. Povećanje i održavanje radne sposobnosti
3. Očuvanje i učvršćivanje zdravstvenih i higijenskih navika
4. Fizičke sposobnosti korisnika, kao što su snaga, brzina, okretnost i ravnoteža
5. Potrebu za samoostvarivanjem kroz sport i igru u kolektivu

Značaj sportskih radionica posebno se ogleda u osposobljavanju korisnika da važbaju kako samostalno, tako i grupno. Humanitarna Organizacija „Radost Deci“ sportske radionice realizuje u prostoru, prilagođenom deci i mladima sa smetnjama u razvoju, opremljenom adekvatnim rekvizitima i spravama. Sportske radionice u okviru projekta „Sport za svu decu“ vode defektolog i sportski trener sa i višegodišnjim iskustvom.

Kreativne radionice: Na kreativnim radionicama deca i mladi sa smetnjama u razvoju uče i uvežbavaju posebne socijalne i manipulativne veštine. Kroz igru i kreativnost podstičemo radne sposobnosti, stvaralački potencijal i individualnost svakog korisnika. Upotrebom različitih didaktičkih sredstava razvijamo sposobnosti percepcije, maštovitost, predstavlajanje doživljaja, jačanje osetljivosti za oblik, boje i prostorne odnose. Stvaranjem podstičemo razvoj emocionalnog doživljaja i motornomanulenih sposobnosti.

Pomoć institucijama za smeštaj dece i lica sa smetnjama u razvoju: Prema nezvaničnim podacima, u Srbiji živi preko 200 000 osoba sa smetnjama u intelektualnom razvoju. Veliki broj je smešten u institucije i živi u teškim uslovima. Većina nije u mogućnosti da samostalno brine o sebi. Zahtevaju celodnevni nadzor osoblja, izopšteni od spoljašnjeg sveta. Potrebno je, svakodnevno, im obezbediti: hranu, posebnu hranu za bebe, pelene za bebe i odrasle, lekove, sredstva za ličnu higijenu, sanitetski materijal, garderobu i dr.

Svaki vid pomoći je od velike važnosti za njih.

Humanitarna organizacija "RADOST DECI"

Beograd, Borska 7ž
tel/fax: 381 11 238 02 07
Matični broj: 28132891 PIB: 108374654
e-mail: radostdeci@gmail.com

vaše slike:

Deca
deca sa posebnim potrebama
defektolog
humanitarna delatnost
Podaci firme ::::.
Preradovićeva 43
Petrovaradin, 21131
Srbija
Tel.: 021/63-64-108

service description:

Nakon 30 godina od osnivanja firma Anker je prosirila delatnost ali ostala na istom kursu. Godine iskustva dovele su Anker do pozicije da se okrene proizvodnji sopstvenih modela i stane rame uz rame sa velikim svetskim proizvodjačima.

Bez obzira na proširenja, firma je zadržala duh majstorske radionice, gde se insistira na ručnoj izradi svih delova i detalja uz minucioznu kontrolu kvaliteta.

Na čelu proizvodnog tima je i dalje sam osnivač Andrija Bozoki, na čije iskustvo i majstorsku veštinu se naslanjaju nove ideje i savremeni koncepti.



Menadžer: Aleksandar Bozoki
Glavni majstor: Andrija Bozoki
Projektant i dizajner: Petar Mirković
Kontaktirajte nas na telefone:

+381 (021) 542 865
+381 (0)63 590 767

ili na pošaljite mail: anker@eunet.yu

vaše slike:

brod
brodarstvo
jahta
jahte
oprema za brodove
radionica

Facebook