Podaci firme ::::.

service description:

ISPITIVANJE TERENA BUŠENJEM I SONDIRANJEM, GEOMEHANIČKA ISPITIVANJA

AD Zavod za geotehniku Subotica

Poseduje iskusne i stručne kadrove sa ukupno 5 licenci iz oblasti geotehnike i građevinarstva (licence 491, 310,315 i 316).

Od 1967. godine do danas u Zavodu je urađeno više od 2700 geotehničkih elaborata i preko 2000 geomehaničkih izveštaja.

Spada u red veoma malog broja preduzeća u Republici Srbiji koje poseduje kompletnu opremu za geomehanička ispitivanja.

Jedino preduzeće u Vojvodini koje poseduje, između ostalog i statički penetrometar kapaciteta 200 kN, krilnu sondu i kompletnu opremu za probno opterećenje šipova do granične sile od 2000 kN.

Budimo temeljni, projektujmo i gradimo sigurno uz pomoć potrebnih geotehničkih istraživanja.

Segedinski put 86.
24000 Subotica

WEB:
www.zzgeotehnikasu.co.rs

Ostali podaci:

  • Obrada Elaborata
    Tel.: 024/541-249, 
  • Laboratorija
    Tel.: 024/543-705, 

vaše slike:

aparat sa padajućim tegom
Bunari
bušenje
cbr opit
depresioni bunari
Podaci firme ::::.
Nušićeva (u pasažu) 3/a
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/3223-918
Fax: 011/3341-465

service description:

TP Geo-Maslesa u Beogradu pocelo je poslovanje pod ovim imenom 1993. godine nastavljajuci rad trgovinskog preduzeca Veselin Maslesa iz Sarajeva.

POCETAK


TP Veselin Maslesa se od pocetka bavilo izdavackom delatnoscu, kao i uvozom i izvozom razlicite robe iz inostranstva i nase zemlje.

Tako je ovo preduzece pedesetih godina proslog veka kao prvo u novoj Jugoslaviji uvezlo geodetsku opremu iz Sovjetskog Saveza. Ta vrsta opreme, niveliri i teodoliti, bila je velikih gabarita i prilicno nezgrapna za nosenje po terenu, zbog svoje tezine i glomazne ambalaze za cuvanje i transport.

Posle izvesnog vremena pocelo se sa uvozom opreme firme MOM iz Madjarske, koja je bila manjih dimenzija, laksa za nosenje i transport, prakticnija za rad, uz to i lepseg dizajna.



RAZVOJ


Vec sezdesetih godina, TP Veselin Maslesa pocinje sa uvozom opreme firme ZEISS iz tadasnje Istocne Nemacke, koju je kasnije zastupala i uvozila Balkanija iz Beograda. Oprema firme Zeiss, posebno niveliri i teodoliti, bila je vrlo prakticna, mnogo manjih dimenzija i veoma precizna, sa izuzetno dobrom optikom po kojoj je bila poznata u celom svetu.

1962-63. godine na nasem trzistu se pojavila geodetska oprema firme Wild i Kern iz Svajcarske, koju je uvozilo preduzece Veselin Maslesa iz Sarajeva, sa predstavnistvom u Beogradu. Firmu Wild je kasnije zastupao Unikomerc iz Zagreba. Ova oprema je bila izuzetnog kvaliteta, kako po pouzdanosti, tako i po veoma dobroj optici, a narocito po preciznosti merenja i prakticnosti za rad na terenu

Najveci industrijski objekti i hidrocentrale u nasoj zemlji izgradjeni su uz pomoc ove vrste opreme, koja se i danas nalazi u upotrebi u brojnim preduzecima na nasim prostorima.

Prvi elektronski instrument DISTOMAT DI 10 WILD proizvodio se sedamdesetih godina i naravno uvozio i kod nas, a vazio je za pojam tehnike u merenju digitalnim putem.

Nakon opreme prethodno pomenutih firmi na nasem trzistu se pojavila geodetska oprema firme AGA iz Svedske, takodje izuzetnog kvaliteta. Iz programa firme AGA uvozila se uglavnom elektronska oprema - distomati u kombinaciji sa Zeiss-ovim teodolitima.

Facebook