Podaci firme ::::.
Rača
Rača, 31250
Srbija
Tel.: 031/866-475
Fax: 031/866-475

service description:


Srpski Pravoslavni manastir Raca nalazi se u podnozju planine Tare,okruzen prirodnim bogatsvom koje je u sastavu Nacionalnog parka Tara. U sklopu manastira ,tik uz portu nalazi se ribnjak kalifornijske pastrmke. Nedaleko od manastira (2 - 3 km) izvire termomineralni lekoviti izvor koji se uliva u reku Racu (do kojeg se dolazi uredjenom pessackom stazom),koju je manastir posle 2000.godine preusmerio i sagradio svoje ribnjake. Na ribnjaku u sezoni prolece - leto radi i riblja carda,koja je po svezoj pastrmci kao i pikantnoj ribljoj corbi i ljubaznim osobljem nadaleko postala poznata kod nasih gostiju koji iz godine u godinu dolaze na svezu pastrmku i manastirsku rakiju i vino. Manastir i ribnjak Vam pruzaju i usluge smestaja.Dobro dosli!



company : Ribnjak
address : Srpski Pravoslavni manastir Raca , Bajina Basta
city : Bajina Basta
country : Srbija
telefon1 : 031/866-475
telefon2 :
fax : 031/866-475
email : office@ihthis.net
web : www.ihthis.net
Podaci firme ::::.

service description:

„Jezero“, restoran sa dugogodišnjom tradicijom kvaliteta i dobre usluge, nalazi se na levoj obali Savskog jezera, u božanstvenoj prirodi Ade Ciganlije.

Raspolaže aperitiv barom, svečanom salom, banket salom, press salonom, dvema predivnim terasama sa pogledom na jezero i letnjom baštom, sa ukupnim kapacitetom od 1000 mesta.

Kompletna ugostiteljska, audio i video oprema čini svečanu salu multifunkcionalnom, te je moguće organizovati sve vrste svečanosti.

- Kompanijske proslave
- Prezentacije
- Promocije
- Press konferencije
- Seminari
- Kokteli
- Svadbeni ručkovi
- Maturske večeri

Sve ovo prati postojeća infrastruktura, parking prostor, fizičko-tehničko obezbeđenje, posebni ulazi, dve kuhinje za kompletan kapacitet restorana, i poslastičarnica.


Svečana sala restorana nalazi se na spratu, ukupnog kapaciteta 700 sedećih mesta.
U sklopu same sale nalazi se nekoliko manjih salona koji se otvaraju i zatvaraju po potrebi.
Sala je klimatizovana, poseduje kompletnu audio-video tehničku opremu, sa kvalitetnom rasvetom i izlaskom na dve terase i pasarelu.


Press salon nalazi se u sklopu svečane sale, kapaciteta 70 mesta, takođe klimatizovan.
Od prateće opreme poseduje projektor, platno, flip chart i wireless internet.
Pogodan za seminare, prezentacije, stručne treninge...


Aperitiv bar ili mala sala, nalazi se u prizemlju objekta. Može da ugosti 140 zvanica, direktno je povezana sa velikom letnjom baštom koja je natkrivena, a čiji je kapacitet 200 sedećih mesta.
Sala je klimatozovana, adekvatna za manje svadbene proslave, svakodnevne i poslovne ručkove...
Podaci firme ::::.

service description:

Brza hrana - Ambrosia Kragujevac

Vršimo dostavu hrane i pića na bilo koju adresu u Kragujevcu.

034/356 355 - fiksni broj za Vaše porudžbine

065/46 32 210 - mobilni za Vaše porudžbine

Pozovite i dostava će biti obavljena u najkraćem mogućem roku.

Dostava se naplaćuje po sledećoj tarifi:
centar ................................... 20 din
svaki naredni kilometar ........ 10 din

U našoj ponudi možete pronaći jela sa roštilja na ćumur, razne vrste pizza, odlične tople sendviče kao i slatke i slane palačinke.




Radno vreme

Radnim danom: 07 - 00

Subotom: 08 - 00

Nedeljom: 16 - 00
Adresa

Kosovska 14,

34000 Kragujevac
Ambrozija

Ambrozija je, prema grčkoj mitologiji, hrana bogova sa Olimpa. Oni su se, prema legendama, hranili ambrozijom i pili nektar kako bi ostali besmrtni.

Dostava na adresu

034 356 355



065 46 32 210

pozovite ili pošaljite SMS


DOSTAVA HRANE i PIĆA NA ADRESU

KRAGUJEVAC
Leskovački roštilj

Leskovački roštilj jedinstven i prepoznatljiv, ime je pod zaštitom te se epitet „leskovački" ne može pripisati svakom cvrčećem specijalitetu. Propisima je utvrđeno ko može da koristi ovo pravo.

Roštilj potiče sa Kavkaza, u Leskovac je stigao preko Turske, Grčke i Makedonije. Iz Leskovca u ostale krajeve naše zemlje. Na ovom putu je postepeno gubio ovčije i jagnjeće meso, kako se pod uticajem islama na Kavkazu pripremao, a sve više uključivao svinjsko meso pečeno u komadima. Do XX veka nisu postojale mašine za mlevenje mesa (mesoreznice), pa je ono seckano na panju. Tradicionalisti i danas smatraju da je to najbolji način pripreme, jer meso ostaje sočno i ne može da pregori. Oni ne priznaju šajbne i levke, kao ni pečenje na plinskim i električnim pećima već samo skare sa žarom od drvenog ćumura uz okretanje mesa isključivo prstima.

Leskovčani su postigli vrhunsko majstorstvo u izboru mesa za roštilj, pripremi i pečenju. Kažu da je za roštilj najvažnije dobro pripremiti meso. To se po njima ovako radi...

Iskosti se prednja četvrt junećeg trupa, sitno iseče meso i posoli. Treba da odstoji pola sata do sat, a ako je meso posno dodaje mu se bubrežni loj. Potom se meso samelje na „osmici", stavi u širu posudu, te u hladnjak na temperaturu do 4°C. Tu bi trebalo da odleži 24 časa, pa se još jednom samelje na „trojci" i dobro umesi. Od ovako pripremljenog mesa prave se mnogi specijaliteti.


Ćevapčići

Pripremaju se neposredno pre pečenja. Za oblikovanje se koristi poseban levak. Ćevapčići su dugački oko pet, a prečnika dva centimetra. Peku se na dobro očišćenom roštilju, na ćumuru od bukovog ili hrastovog drveta. Za vreme pečenja trebalo bi ih okretati i paziti da se ne prepeku. Pečeni su kada dobiju svetlo oker boju, kada su kompaktni i elastični.


Pljeskavica

Priprema se od istog mesa. Formira se najpre lopta, a zatim oblikuje rukama. Po želji se dodaje sitno seckani crni luk, tucana ljuta suva paprika ili sveže ljute papričice. Dodaci se dobro umese sa mesom.


Mućkalica

Za jednu porciju potrebno je 160 gr svinjskog mesa, 80 gr crnog luka, 30 gr paprike, 20 gr paradajza, so, biber, aleva paprika i peršun.

Luk se proprži „staklasto"; dodaje se naseckana, očišćena, na roštilju pečena paprika. Posudu pomeriti na stranu roštilja gde je slabija toplota, dodati alevu papriku i paradajz isečen na kockice.

Iseći meso od vrata u obliku filea ili vešalice i ispeći ga na roštilju. Pečeno meso iseći na komadiće i izmešati sa pripremljenim povrćem. Promešati i služiti u vatrostalnoj posudi.


Uštipci

Koristi se meso pripremljeno za ćevapčiće.

Potrebno je: 70 odsto mesa, 15 odsto komadića tvrdog kačkavalja, 15 odsto mesnate dimljene slanine ili dimljenog svinjskog vrata, beli luk kao začin.

Sve se dobro umeša, a uštipci se oblikuju tako što se masa uzme jednom rukom i pritisne, a drugom se kidaju komadići od 25-30 grama u obliku nepravilne lopte.

Roštilj za pečenje uštipaka se dobro očisti i podmaže uljem, vatra se pojača, uštipci se premažu uljem i okreću u toku pečenja.

Izvor:

Delo majstora - priča o leskovačkom roštilju, podlistak Magazin, Politika, 1996-98 (!!?), Beograd.

Podaci firme ::::.

service description:

Restoran Bar Latino je otvoren u maju 2010. godine, i smešten je na samo par koraka od kubanskog koktel bara Cafe Buena Vista, u Turgenjevoj ulici broj 5, na Banovom Brdu.

Restoran je podeljen na dva nivoa, donji cafe lounge gde možete probati nešto iz širokog asortimana pića, sa akcentom na preko 100 etiketa vina, koja se mogu probati i na čašu, i gornji koji je prvenstveno namenjen za uživanje u hrani.

Ambijent restorana je takav da enterijerski predstavlja spoj stare civilizacije Maja i luksuza srednjovekovne Španije i Portugala, uz nijanse bež boje i tamno braon drveta, sa primesom zlatne.

Veliki vitraž na sredini restorana, je zapravo replika vitraža iz Casa de la Musica, u Barseloni, i predstavlja Sunce, kao zajednički simbol naroda starih civilizacija Srednje i Južne Amerike.
Meni je prilicno šarolik, i pokušava da ukuse Latinske Amerike približi Beogradu. Dovoljno neobično i različito, a opet prilagodjeno ukusu ljudi sa ovog podneblja.

Probajte nešto drugačije.
Uz sve to, zvuci brazilske bossa nove i obrade argentinskog tanga, učinice ovaj ugodjaj potpunim.
Podaci firme ::::.
Dunavska obala bb
Beška, 22324
Srbija
Tel.: 021-889-099

service description:

Ostali podaci:

  • Tel.: 022/570-521, 

Facebook