Podaci firme ::::.
21205 Sremski Karlovci - atar Raša
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 063/51-77-59
Fax: 021/49-42-43

service description:

Vinarija.

service description:

Porodična vinarija Antonijević nalazi se u Ledincima kraj Novog Sada. U svojim vinogradima uzgaja sorte od kojih se dobija italijanski rizling.
Podaci firme ::::.
Đoke Šundukovića 85
Irig, 22406
Srbija
Tel.: 022/461-192

service description:

Podaci firme ::::.
Selo Rogljevo bb
Negotin, 19318
Srbija
Tel.: 019/541-120

service description:

Podrum VINO-GRADE nalazi se u selu Rogljevu, 20 km od Negotina i pripada čuvenom rajačkom vinogorju. Podrum VINO-GRADE iz Rogljeva može godišnje da preradi 70 tona grožđa, od čega veći deo ubira sa sopstvene plantaže.

o Podrumu Vino Grade
Porodica Stanković poseduje pivnicu koja je sagradjena sredinom XIX veka u okviru kompleksa Rogljevskih pivnica, a koja je adaptirana za prijem gostiju. Pivnica se nalazi na karti puteva vina Srbije i u njoj se može degustirati i kupiti vino i rakija spravljeni po porodičnoj recepturi i tradiciji.

Tradicija proizvodnje vina naše porodice prema nekim podacima može se vezati za 1870. godinu kada je na mestu zvanom Pivnice deda Stanko, pradeda moga deda Koste, sagradio svoj vinski podrum (pimnicu), mada je sigurno da je i mnogo ranije proizvodnja grožda i vina bila osnovna delatnost meštana sela Rogljevo.
Podaci firme ::::.
Selo Kličevac bb
Požarevac , 12000
Srbija
Tel.: 012/226-426

service description:

Vinarija, vinski podrum, vinski turizam.
Podaci firme ::::.
Bučje bb
Bučje, 37240
Srbija
Tel.: 037/733-169
Fax: 037/733-169

service description:

Pre tri decenije Milomir Milosavljević je napustio rodno selo Bučje,
lepo selo na desnoj obali Zapadne Morave. Pozdravio se od svojih starih vinograda čija je loza trajala od vinograda starih Rimljana, pa vijugala kao dobro Manastira Pantelejmona, sve dok pre dva veka nije postala posed Milosavljevića.

Pre dvadeset osam godina, Milomir je svoju dvesta godina staru porodičnu tradiciju počeo da nadograđuje u vinariji Rebbaugenossenschaft Spiez u Švajcarskom Kantonu Bern, gde se sreo sa nemačkom preciznošću i francuskom prefinenošću, a onda poželeo da stečeno znanje primeni i prenese na sina Dragana i unuka Branka u rodnoj Srbiji i vratio se kući.

Opet je loza Milosavljevića nikla u porodičnom vinogradu. Višak roda i lišća je uklanja pred zrenje da bi najbolji grozdovi bili najbliže suncu.
Svaki drugi red čokota je zatravljen, pa korisna flora i fauna pobeđuje štetnu. I tako se prvi put u Srbiji primenjuje ovaj vid ekološke proizvodnje vina.

Danas je pred Vama brend "VILLA VINA" naše porodične vinarije, koji obuhvata vina po mnogo čemu specifična i jedinstvena, što je i bio naš cilj.
Podaci firme ::::.
Poštanska 8
Sremski Karlovci, 21205
Srbija
Tel.: 021/881-797

service description:

DULKINA VINSKA KUĆA
Dulkina vinska kuća je osmišljena i prilagođena pravim uživaocima vina. Kada je 2007. godine počela njena rekonstrukcija, trudilo se da se zadrži njen davnašnji izgled, koji će zasigurno dočarati nekadašnja vremena, naročito u smislu prerade i čuvanja vina. Pored starih predmeta koji su nekada korišćeni u ovoj bogatoj gazdačkoj kući, možete videti i kompletan nameštaj koji je izuzetno očuvan a datira sa kraja 18. i početka 19. veka.

Od nedavno ova kuća je u vlasništvu porodice Dulka, a i predhodni vlasnici su bili veliki vinogradari i vinari, koji su za svoje doba, od pre prvog svetskog rata važili za najbolje vinare u Karlovcima. Reč je o nemačkoj karlovačkoj porodici Mecing, koji su bili jedni od najvećih karlovačkih gazda sredinom 19. veka. I njih je kao i mnoge ponela bogata karlovačka istorija. Recimo da su njihovi ogromni vinogradi iškolovali sina u Beču, koji odmah po završetku studija odlazi u bogatiji i življi grad, različite od mirnih Karlovaca. Ratni vihor čini svoje... kuća sa slikama svojih davnašnjih žitelja ostaje sama.

Kroz njenu istoriju prožima se jedna tragična ljubavna priča vlasnika kuće, Nemca i njegove ljubavi Jevrejke. Prinuđeni da beže sredinom tridesetih godina pred drugi svetski rat, on odlučuje da je čeka zauvek, sam i tih, skrivajući svoju veliku tajnu. Na žalost njihova priča nije imala srećan kraj.

Oni koji se zapute ka sada Dulkinoj vinskoj kući, imaće prilike da je razgledaju. Ona je pretvorena u muzej, moći će se uživati u Dulkinom vinu, a to znači; probati različite ukuse, uporediti tradicionalnu proizvodnju vina sa potpuno novom tehnologijom kakava se primenjuje u vrhunskim zapadnim vinarijama, kao i probanje starih domaćih recepata pojedinih vrsta kao što su bermet, ausbruh, shiler, a koji su se odvajkada pravili samo u Karlovcima u najbogatijim kućama.

U nizu monumentalnih spomenika vezanih za istoriju naroda koji su u Karlovcima živeli i prolazili, svakako je i Kapela mira, koja se nalazi pedesetak metara iznad Dulkine vinske kuće. Ako krenete ka Kapeli mira, sa desne strane najpre ćete naići na Dulkinu vinsku kuću.

KAPELA MIRA

Čuveni Karlovački mir je sklopljen u Sremskim Karlovcima u ovoj kapeli 26. januara 1699. godine između Austrije i njenih saveznika na jednoj strani i Turske na drugoj, uz posredovanje Engleske i Holandije. U ovom istrijskom događaju učestvovali su i predstavnici Hrišćanske svete lige; Rusije, Venecije i Poljske. Prvi put u istoriji diplomatije, pregovori su se odvijali za okruglim stolom da niko nema primat u pročelju.

Ako se odlučite da posetite Dulkinu vinsku kuću, mi Vam možemo obećati nezaboravan boravak, i pored uživanja u divnim vinima, saznaćete nešto više o njima, i kako kažu drevni latini
IN VINO VERITAS!

service description:

U starom jezgru Zemuna, nadomak Gardoš kule, u kući iz 1939. godine, jedinstvena oaza mira i riznica salaške kujne (kuhinje).
Tu iznad Dunava, velikog i moćnog, gospodski rasutog u ravnici, nalazi se Salaš.I to baš kao nekad, kad se na salašima odmaralo, lumpovalo i volelo, za sunčano salaško leto bašta i teresa sa cvetnim vodopadima i fantastičnim pogledom. A zimi, kad sneg prekrije krovove starog Gardoša, pucketanje vatre u kaminu u tučanim pećima.Izaberite kutak za Vas u jednoj od tri etno sale, bašti ili na terasi.

Kuhinja: nacionalni vojvođanski specijaliteti od mesa ili ribe.
Broj mesta: Etno sala - 40 mesta,
Kamin sala - 20 mesta
Bela soba - 20 mesta
Terasa - 12 mesta
Bašta 35 mesta
Sve sale su klimatizovane.

Parking: 90 metara iznad restorana

Radno vreme: svakog dana od 12-24 časa


Podaci firme ::::.

service description:

Kada poželite da se osetite prijatno, lepo na nekom novom egzotičnom prostoru, ne morate da otputujete daleko odavde. Dovoljno je da dodjete na tihi, stari Vračar u blizinu Hrama Svetog Save, u Rankeovu ulicu br. 7, gde se nalazi Villa Maska ušuškana medju drugim starim, lepim kućama...Vila je sazidana još davne 1926. godine renovirana je u lokal koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim! Atmosfera odiše egzotikom sa Dalekog Istoka i starinskim komadima nameštaja naših baka, sve to ukomponovano do detalja nepogrešivim ukusom samih vlasnika. Ovaj svojevrsni, uslovno rečeno, "lanac lokala" Maska izrodio se kao dodatak istoimene prodavnice autentičnog indonežanskog nameštaja, koja se nalazi u Vlajkovićevoj ulici.

Ipak, najveća zasluga za originalnost kako enterijera tako i eksterijera pripisuje se maštovitosti vlasnika. Nova Villa Maska nastavila je tradiciju i koncept stare, (na uglu Rankeove i Braničevske ulice) sa tim što je novi lokal mnogo prostraniji (oko 300m2) i odiše opuštenijom atmosferom. Ovaj prostor je dokaz da sve što zamislimo može da se realizuje uz puno truda, strpljenja i iznad svega ukusa. Gde god se osvrnete biće vam jasno da svaka lampa, ogledalo, stolica, figura stoji sa razlogom baš na tom mestu. Najlepše od svega je što ako vam se neki detalj izuzetno dopadne, može da postane vaš, jer je većina stvari na prodaju. Da ne otkrivam previše, samo ću vam reći da kada kročite u novu"Villu Maska" imaćete utisak da ste dosada živeli u crno-belom filmu!


JELOVNIK:
1. Hladna i topla predjela
2. Testenine
3. Glavna jela
4. Prilozi
5. Pizze
6. Deserti
7. Alkoholna i bezalkoholna pića
8. Vinska karta

Facebook