Podaci firme ::::.
Kralja Petra I 14A
Donji Milanovac, 19220
Srbija
Tel.: 030/590-778
Fax: 030/590-877

service description:

Основна делатност је заштита и унапређење природних, културних и других знаменитости подручја Националног парка , заштита и узгој шума, лов и узгој дивљачи.

Национални парк "Ђердап" налази се у југоисточном делу Европе, у североисточном делу Републике Србије, и на самој граници са Румунијом.
Укупна површина Националног парка је 63.608 хектара, док је заштићеном зоном обухваћено 93.968 хектара.
Парк се налази на десној обали Дунава од Голупца до Караташа крај Кладова у дужини од око 100 километара, при чему обухвата узани и шумовити брдско - планински појас ширине од 2 до 8 километара уз Дунав који су уздиже од 50 до 800 метара надморске висине.

Основна одлика Националног парка "Ђердап" је велика шумовитост (64%), велико богатство и разноврсност флоре и фауне као и богатство културно - историјским споменицима од најстаријих епоха па до данас. Око 9% парка, тј. око 5500 хектара површине парка чини део Дунава који припада Србији. Због тога је Национални парк "Ђердап" уједно и речни национални парк.

У Националном парку се налазе три кањонско - клисурске долине:

1. Голубачка, дужине 14,5 километара и најмање ширине 230 метара
2. Госпођин Вир, дужине 15 километара и најмање ширине 220 метара и
3. Кањон Великог и Малог Казана дужине 19 километара и најмање ширине 150 метара,

као и три котлине:

1. Љупковска
2. Доњомилановачка и
3. Оршавска

Кањонске долине усечене су у кречњачке стене јужних Карпата.

У Националном парку "Ђердап" постоји десет резервата природе и то:

1. Лепенски Вир
2. Велики и Мали Штрбац са Трајановом таблом
3. Голубачки град
4. Босман - Соколовац
5. Чока Њалта са Песачом
6. Бојана
7. Татарски вис
8. Шомрда
9. Цигански поток
10. Кањон Бољетинске реке - Гребен

Ostali podaci:

vaše slike:

Lovni i ribolovni turizam
Lovni turizam
rezervat prirode
Ribolovni turizam
Šumarstvo
Podaci firme ::::.

service description:

Banja Ljig

Živopisna okolina, blizina istorijskih spomenika, gostoljubivi domaćini okolnih sela, turističke manifestacije: Kosidba na Rajcu, Rajačka lisica, memorijal - Čika Duško Jovanović, književne i muzičke večeri učiniće boravak u Banji Ljig nezaboravnim.
MI SMO BLIZU, VI NISTE DALEKO.

Banjsko turistički centar

Kompletne ugostiteljsko-turističke usluge u Ljigu pruža Centar za rekreaciju i rehabilitaciju (JP Beogradske elektrane). U svom sastavu poseduje dva hotela, jedan motel, jedan restoran sa upravnom zgradom, zemljište u površini od 5 hektara, autobusku stanicu, sentar za rehabilitaciju, izvor termalne - mineralne vode, kao i pet trgovinskih radnji u sklopu objekta.

Hotel "Ljig" čini restoran sa 280 mesta, kuhinja od 600 obroka, 100 ležaja u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. U krugu hotela nalaze se olimpijski bazen, fudbalsko igralište, centar za rehabilitaciju sa termalnom - mineralnom vodom vodom temperature 32 °C i koja je visoko lekovitog dejstva i po bogatstvu mineralnog sastava spada u sam vrh voda na teritoriji SRJ, staze za trčanje. Centar za rehabilitaciju poseduje salu za kinezi terapije, aparate za fizikalnu medicinu, kade za podvodnu masažu, lekare specijaliste, medicinske sestre i fizioterapeute. Pored hotela "Ljig" se nalazi kamp naselje sa prostorom od 50 kamp - jedinica i benzinska pumpa. Hotel ima dogovor sa Osnovnom školom u Ljigu koja poseduje sportsku salu sa parnim grejanjem, tribinama i koja služi za rukomet, odbojku, košarku i pogodna je kako za navedene sportove tako i za pripreme boksera, rvača i ostalih sportova na strunjačama. Sportska hala se nalazi na 700 m od hotela.



Motel "Ljig" čini restoran sa 120 mesta, kuhinja od 400 obroka, autobuska stanica na koju dnevno staje 280 autobusa koji idu Ibarskom magistralom.

Kafana "Rajac" sa 120 mesta, upravnom zgradom i magacinskim prostorom za sve objekte preduzeća.

vaše slike:

 Ribolov
Banje i lečilišta
Fitnes i rekreacija
fitnes program
fitness
fitness centar
Podaci firme ::::.
Vožda Karađorđa 62
Sečanj, 23240
Srbija
Tel.: 023/842-151
Fax: 023/842 153

service description:

Lokacija mesta Sečanj, urbano postavljenog u pitomoj ravničarskoj sredini na obali reke Tamiša, sa prostranim lovnim i ribolovnim prostorom, prirodnim pogodnostima u funkciji sporta i četiri velika i profitabilna ribnjaka. Prirodno – klimatski uslovi pravo su utočište sklanjanja od gradske urbane svakodnevnice velikih centara – 100 kilometara od Beograda, 80 kilometara od Novog Sada, na značajnom magistralnom pravcu Zrenjanin – Vršac, samo su jedan od pokazatelja.

Sam objekat prilagođen je funkcionalnim potencijalima i potrebama koje pruža i može pružiti ova sredina. Za poslovno – turističke potrebe na raspolaganju je standardni visoko – profesionalni sadržaj, od restoranske sale, preko banket sale i snak bara, do adekvatnog smeštaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnoim sobama i apartmanima, opremljenim u skladu sa traženim zahtevima hotelskog sadržaja – televizorima sa satelitskim programom i internet priključkom. Prijatan ugođaj upotpunjava i prostrana bašta sa mirisom i hladom platana.

Lovno – ribolovne i sportske potrebe pokrivene su i adekvatnim apartmanom, sa potrebnim sadržajima, u skladu sa potrebama profila korisnika.

vaše slike:

 Ribolov
banket sala
lov
lovribolov
Podaci firme ::::.

service description:

"VAJATI" SU APARTMANI SA ČETIRI ZVEZDICE GDE GOST MOŽE DA UŽIVA U PUNOM KOMFORU, ALI I U NETAKNUTIM PRIRODNIM LEPOTAMA, DA SE BAVI LOVOM, RIBOLOVOM, BRANJEM ŠUMSKIH PLODOVA I LEKOVITOG BILJA, DA UČESTVUJE U SVIM POSLOVIMA DOMAĆINA, ILI DA IGRAJU MALI FUDBAL, ODBOJKU, KOŠARKU NA NOVOOTVORENIM SPORTSKIM TERENIMA
NA IMANJU SE NALAZE I BAZEN, KAO I KUTAK ZA NAJMLAĐE GOSTE - DEČIJE IGRALIŠTE
U IZGRADNJI JE I SPA CENTAR
ZA SMEŠTAJ GOSTIJU NA RASPOLAGANJU SU DVOKREVETNE KOMFORNE SOBE SA PARNIM GREJANJEM, KLIMOM, TV SA SATELITSKIM PROGRAMOM I KUPATILOM, A APARTMANI IMAJU I MINI KUHINJE. SVUGDE POSTOJI MOGUĆNOST DODAVANJA POMOĆNOG LEŽAJA
NA RASPOLAGANJU JE I RESTORAN GDE SE SLUŽE TRADICIONALNA SRPSKA JELA, KAO I ŠIROK ASORTIMAN SAVREMENIH SPECIJALITETA

Facebook