Podaci firme ::::.

service description:

MIKON - SOLARNE SUŠARE


Sušenje je tehnološki proces izdvajanja određene količine vode iz svežih prehrambenih namirnica kako bi se omogućilo njihovo dugoročno čuvanje u prirodnim uslovima bez kvarenja.

Zašto solarne sušare?

I) Zato što :

1) su energetski opravdane, racionalne i ekonomične

2) rade na principu elektromagnetnog zračenja koristeći kompletan,vidljiv i infracrveni spektar Sunčevog zračenja, dakle prirodan proces sušenja i time obezbeđuju 70% do 100% neophodne energije za sušenje voća, povrća i šumskog i lekovitog bilja, duvana i testenina,

3) kao dopunski sistem energije koriste električnu energiju, biomasu, drvo, prirodni gas ili TNG što proces sušenja čini neprekidnim,

4) su mobilne ( na točkovima) i stalno možete unositi novu količinu svežih namirnica, kako pristižu iz voćnjaka u svako doba godine od ranog proleća do kasne jeseni, jer je sušara uvek uključena

II) Zato što :
1) je proces sušenja prirodan, ne dolazi do promene molekularnog sastava materije koja se suši, vitaminskog sastava, boje i arome pa se mogu sašiti istovremeno nekoliko različitih proizvoda,

2) infracrveni zraci iz spektra Sunčevog zračenja deluju pozitivno na proizvode koji se suše u smislu eliminisanja mikroorganizma i time proizvod čine biološki čistim i bezbednim za skladištenje na duži rok bez potrebe konzervansa

3) što stalno možete unositi novu količinu svežih namirnica, kako pristižu iz voćnjaka u svako doba godine od ranog proleća do kasne jeseni, jer je sušara uvek uključena

III) Zato što :
su ove sušare istovremeno i inkubatori za uzgoj ranog povrća, rasada i jagodičastog voća u zimskim i ranim prolećnim danima, jer iste raspolažu prirodinim vetlom toplote i ventilacije

IV) Zato što :
su sušare urađene u skladu sa propisima HACCP standarda za proizvodnju prehrambenih proizvoda

Suvo voće
Sušenje na prirodni način u kontrolisanom prostoru i propisanim tehnološkim normama i prema HCCP propisima, tj. u solarnim sušarama SKS i SKS/G MIKON INŽENJERING, Niška Banja, bez upotrebe hemijskih sredstava u postupku sušenja, kao i nakon sušenja.

Alkoholna pića, vino i rakija
Domaća proizvodnja na tradicionalni način bez upotrebe hemije, u ograničenim količinama je sertifikovana u Insistutu za vinogradastvo “SRBIJA“ u Nišu.

vaše slike:

MIKON SOLARNE SUŠARE

Alkoholna pića
lekovito bilje
prirodna vocna rakija
proizvodnja prirodnih voćnih rakija
solarne sušare
solarne sušare za lekovito bilje
solarne sušare za sušenje povrća
solarne sušare za sušenje voća
Sušare
sušare za lekovito bilje
sušare za sušenje povrća
sušare za sušenje voća
sušare za voće
Podaci firme ::::.

service description:

MEXICO JE STIGAO U BEOGRAD!

Restoran "Zapata" je osnovan u septembru 2005 godine i za jako kratko vreme stekao je brojne poštovaoce i verne goste. Lociran u blizini Bulevara Kralja Aleksandra i Vukovog spomenika, on je gastronomsko i hedonističko mesto u širem centru metropole.

Privučeni izvrsnom hranom, velikim izborom pića i koktela, profesionalnom uslugom, nesvakidašnjom atmosferom i intimnom baštom, koja se u letnjem mesecima pretvara u pravu malu oazu, gosti su prepoznali kvalitet u svemu što im je ponuđeno.

Dugogdišnje iskustvo u vođenju restorana, čelni ljudi Zapate iskoristili su na pravi nacin.

service description:

U starom jezgru Zemuna, nadomak Gardoš kule, u kući iz 1939. godine, jedinstvena oaza mira i riznica salaške kujne (kuhinje).
Tu iznad Dunava, velikog i moćnog, gospodski rasutog u ravnici, nalazi se Salaš.I to baš kao nekad, kad se na salašima odmaralo, lumpovalo i volelo, za sunčano salaško leto bašta i teresa sa cvetnim vodopadima i fantastičnim pogledom. A zimi, kad sneg prekrije krovove starog Gardoša, pucketanje vatre u kaminu u tučanim pećima.Izaberite kutak za Vas u jednoj od tri etno sale, bašti ili na terasi.

Kuhinja: nacionalni vojvođanski specijaliteti od mesa ili ribe.
Broj mesta: Etno sala - 40 mesta,
Kamin sala - 20 mesta
Bela soba - 20 mesta
Terasa - 12 mesta
Bašta 35 mesta
Sve sale su klimatizovane.

Parking: 90 metara iznad restorana

Radno vreme: svakog dana od 12-24 časa


Podaci firme ::::.

service description:

Kada poželite da se osetite prijatno, lepo na nekom novom egzotičnom prostoru, ne morate da otputujete daleko odavde. Dovoljno je da dodjete na tihi, stari Vračar u blizinu Hrama Svetog Save, u Rankeovu ulicu br. 7, gde se nalazi Villa Maska ušuškana medju drugim starim, lepim kućama...Vila je sazidana još davne 1926. godine renovirana je u lokal koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim! Atmosfera odiše egzotikom sa Dalekog Istoka i starinskim komadima nameštaja naših baka, sve to ukomponovano do detalja nepogrešivim ukusom samih vlasnika. Ovaj svojevrsni, uslovno rečeno, "lanac lokala" Maska izrodio se kao dodatak istoimene prodavnice autentičnog indonežanskog nameštaja, koja se nalazi u Vlajkovićevoj ulici.

Ipak, najveća zasluga za originalnost kako enterijera tako i eksterijera pripisuje se maštovitosti vlasnika. Nova Villa Maska nastavila je tradiciju i koncept stare, (na uglu Rankeove i Braničevske ulice) sa tim što je novi lokal mnogo prostraniji (oko 300m2) i odiše opuštenijom atmosferom. Ovaj prostor je dokaz da sve što zamislimo može da se realizuje uz puno truda, strpljenja i iznad svega ukusa. Gde god se osvrnete biće vam jasno da svaka lampa, ogledalo, stolica, figura stoji sa razlogom baš na tom mestu. Najlepše od svega je što ako vam se neki detalj izuzetno dopadne, može da postane vaš, jer je većina stvari na prodaju. Da ne otkrivam previše, samo ću vam reći da kada kročite u novu"Villu Maska" imaćete utisak da ste dosada živeli u crno-belom filmu!


JELOVNIK:
1. Hladna i topla predjela
2. Testenine
3. Glavna jela
4. Prilozi
5. Pizze
6. Deserti
7. Alkoholna i bezalkoholna pića
8. Vinska karta
Podaci firme ::::.

service description:

Restoran Bar Latino je otvoren u maju 2010. godine, i smešten je na samo par koraka od kubanskog koktel bara Cafe Buena Vista, u Turgenjevoj ulici broj 5, na Banovom Brdu.

Restoran je podeljen na dva nivoa, donji cafe lounge gde možete probati nešto iz širokog asortimana pića, sa akcentom na preko 100 etiketa vina, koja se mogu probati i na čašu, i gornji koji je prvenstveno namenjen za uživanje u hrani.

Ambijent restorana je takav da enterijerski predstavlja spoj stare civilizacije Maja i luksuza srednjovekovne Španije i Portugala, uz nijanse bež boje i tamno braon drveta, sa primesom zlatne.

Veliki vitraž na sredini restorana, je zapravo replika vitraža iz Casa de la Musica, u Barseloni, i predstavlja Sunce, kao zajednički simbol naroda starih civilizacija Srednje i Južne Amerike.
Meni je prilicno šarolik, i pokušava da ukuse Latinske Amerike približi Beogradu. Dovoljno neobično i različito, a opet prilagodjeno ukusu ljudi sa ovog podneblja.

Probajte nešto drugačije.
Uz sve to, zvuci brazilske bossa nove i obrade argentinskog tanga, učinice ovaj ugodjaj potpunim.
Podaci firme ::::.
Dunavska obala bb
Beška, 22324
Srbija
Tel.: 021-889-099

service description:

Ostali podaci:

  • Tel.: 022/570-521, 

Facebook