Podaci firme ::::.

Subotica , 24000
Srbija
Tel.: (024) 555-026
Fax: 024/ 600-978

service description:

KLANJE STOKE, PRERADA I KONZERVISANJE MESA, TRGOVINA


Klanica Sumik d.o.o. u Subotici je porodična zanatska klanica koja je započela rad 1996 godine posle 5 godina gradnje i nabavke dozvola.Klanica Sumik d.o.o. raspolaže sa svim dozvolama za klanje papkara i preradu mesa.

Sumik d.o.o. raspolaže HACCP sertifikatom , glavna delatnost je uslužno klanje ,hlađenje, čišćenje i obrada creva. Kapacitet klanice je 10 tone žive stoke na dan.

Misija klanice Sumik d.o.o. iz Subotice je da zadovolji potrebe korisnika svežim i zdravim mesom i preradjevinama od papkara i da svojom uslugom doprinese kvalitetnoj ponudi zdrave hrane i poboljšanju kvaliteta ishrane na lokalnom nivou.
Podaci firme ::::.
Braće Gavrajić 43
Boljevci, 11275
Srbija
Tel.: 011/840-37-33
Fax: 011/8404-155

service description:

PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, PROMET I TRANSPORT
PRERADA ŽIVINSKOG MESA
PROIZVODNJA I PRERADA ŽIVINSKOG MESA
SPECIJALITETI OD ŽIVINSKOG MESA
PROIZVODNJA BROJLERA
UZGOJ PILIĆA
Podaci firme ::::.

service description:

Brza hrana - Ambrosia Kragujevac

Vršimo dostavu hrane i pića na bilo koju adresu u Kragujevcu.

034/356 355 - fiksni broj za Vaše porudžbine

065/46 32 210 - mobilni za Vaše porudžbine

Pozovite i dostava će biti obavljena u najkraćem mogućem roku.

Dostava se naplaćuje po sledećoj tarifi:
centar ................................... 20 din
svaki naredni kilometar ........ 10 din

U našoj ponudi možete pronaći jela sa roštilja na ćumur, razne vrste pizza, odlične tople sendviče kao i slatke i slane palačinke.




Radno vreme

Radnim danom: 07 - 00

Subotom: 08 - 00

Nedeljom: 16 - 00
Adresa

Kosovska 14,

34000 Kragujevac
Ambrozija

Ambrozija je, prema grčkoj mitologiji, hrana bogova sa Olimpa. Oni su se, prema legendama, hranili ambrozijom i pili nektar kako bi ostali besmrtni.

Dostava na adresu

034 356 355



065 46 32 210

pozovite ili pošaljite SMS


DOSTAVA HRANE i PIĆA NA ADRESU

KRAGUJEVAC
Leskovački roštilj

Leskovački roštilj jedinstven i prepoznatljiv, ime je pod zaštitom te se epitet „leskovački" ne može pripisati svakom cvrčećem specijalitetu. Propisima je utvrđeno ko može da koristi ovo pravo.

Roštilj potiče sa Kavkaza, u Leskovac je stigao preko Turske, Grčke i Makedonije. Iz Leskovca u ostale krajeve naše zemlje. Na ovom putu je postepeno gubio ovčije i jagnjeće meso, kako se pod uticajem islama na Kavkazu pripremao, a sve više uključivao svinjsko meso pečeno u komadima. Do XX veka nisu postojale mašine za mlevenje mesa (mesoreznice), pa je ono seckano na panju. Tradicionalisti i danas smatraju da je to najbolji način pripreme, jer meso ostaje sočno i ne može da pregori. Oni ne priznaju šajbne i levke, kao ni pečenje na plinskim i električnim pećima već samo skare sa žarom od drvenog ćumura uz okretanje mesa isključivo prstima.

Leskovčani su postigli vrhunsko majstorstvo u izboru mesa za roštilj, pripremi i pečenju. Kažu da je za roštilj najvažnije dobro pripremiti meso. To se po njima ovako radi...

Iskosti se prednja četvrt junećeg trupa, sitno iseče meso i posoli. Treba da odstoji pola sata do sat, a ako je meso posno dodaje mu se bubrežni loj. Potom se meso samelje na „osmici", stavi u širu posudu, te u hladnjak na temperaturu do 4°C. Tu bi trebalo da odleži 24 časa, pa se još jednom samelje na „trojci" i dobro umesi. Od ovako pripremljenog mesa prave se mnogi specijaliteti.


Ćevapčići

Pripremaju se neposredno pre pečenja. Za oblikovanje se koristi poseban levak. Ćevapčići su dugački oko pet, a prečnika dva centimetra. Peku se na dobro očišćenom roštilju, na ćumuru od bukovog ili hrastovog drveta. Za vreme pečenja trebalo bi ih okretati i paziti da se ne prepeku. Pečeni su kada dobiju svetlo oker boju, kada su kompaktni i elastični.


Pljeskavica

Priprema se od istog mesa. Formira se najpre lopta, a zatim oblikuje rukama. Po želji se dodaje sitno seckani crni luk, tucana ljuta suva paprika ili sveže ljute papričice. Dodaci se dobro umese sa mesom.


Mućkalica

Za jednu porciju potrebno je 160 gr svinjskog mesa, 80 gr crnog luka, 30 gr paprike, 20 gr paradajza, so, biber, aleva paprika i peršun.

Luk se proprži „staklasto"; dodaje se naseckana, očišćena, na roštilju pečena paprika. Posudu pomeriti na stranu roštilja gde je slabija toplota, dodati alevu papriku i paradajz isečen na kockice.

Iseći meso od vrata u obliku filea ili vešalice i ispeći ga na roštilju. Pečeno meso iseći na komadiće i izmešati sa pripremljenim povrćem. Promešati i služiti u vatrostalnoj posudi.


Uštipci

Koristi se meso pripremljeno za ćevapčiće.

Potrebno je: 70 odsto mesa, 15 odsto komadića tvrdog kačkavalja, 15 odsto mesnate dimljene slanine ili dimljenog svinjskog vrata, beli luk kao začin.

Sve se dobro umeša, a uštipci se oblikuju tako što se masa uzme jednom rukom i pritisne, a drugom se kidaju komadići od 25-30 grama u obliku nepravilne lopte.

Roštilj za pečenje uštipaka se dobro očisti i podmaže uljem, vatra se pojača, uštipci se premažu uljem i okreću u toku pečenja.

Izvor:

Delo majstora - priča o leskovačkom roštilju, podlistak Magazin, Politika, 1996-98 (!!?), Beograd.

Podaci firme ::::.
Generala Nikodija Stefanovića 1
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/36-72-259
Fax: 011/36-72-154

service description:

Ostali podaci:

  • Tel.: 011/36-74-866, 
Podaci firme ::::.
Auto-put Bg-Zg,br 16
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/319-2692
Fax: 011/319-2692

service description:

vaše slike:

mesne prerađevine
Podaci firme ::::.
Stevana Filipovića 38/12
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/26-48-502

service description:

SUHOMESNATI PROIZVODI
Podaci firme ::::.
Industrijska Zona bb
Bujanovac, 17520
Srbija
Tel.: 017/652-553

service description:

IZRADA PROIZVODA OD PLASTIKE (BRIZGANI I DUVANI), PRERADA MLEKA I IZRADA MLEČNIH PRERAĐEVINA, VELEPRODAJA I MALOPRODAJA ALKOHOLNIH I BEZALKOHOLNIH PIĆA, VELEPRODAJA SUHOMESNATIH PROIZVODA, DISTRIBUTER DELTINIH SLADOLEDA

Ostali podaci:

  • Tel.: 017/653-463, 
  • Tel.: 017/652-744, 
Podaci firme ::::.
Vojvode Šupljikca 3
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/24-57-276

service description:

Slatka Kuća vam omogućava iznajmljivanje osoblja, escajga i posuđa, kako biste vaše bitne događaje bez brige mogli da provedete sa svojom porodicom, prijateljima ili poslovnim partnerima.

Ketering je osnovna usluga Slatke Kuće. Na našem meniju su sveže pripremljeni zalogaji iz slatkog, slanog i posnog programa: kanapei, salate, pite, gotova jela, torte, sitni kolači, slatke pite, razne poslastice, klasične, svadbene i dečije torte. Brzim i lakim postupkom možete naručiti direktno na našem web sajtu ili samo proveriti iznos i količinu vaše porudžbine koja vam je potrebna bez naručivanja. Kod nas na jednom mestu možete pronaći i sve što je potrebno za organizovanje slavlja, proslava, privatnih i društvenih manifestacija na zadovoljstvo Vaših i naših gostiju.

vaše slike:

Hrana
Ketering
Ketering dostava hrane
kolač

Facebook