Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 063/7708-914

service description:

BUKOVAĆE / SHIITAKE / GANODERMA LUCIDUM / SUVE I SVEŽE PEČURKE / OPREMA ZA GAJENJE / LITERATURA /SAVETI ZA GAJENJE

Šta su reiši, šitake, maitake?
Maitake gljive (Grifola frondosa) se koriste u Japanu i Kini preko 3000 godina. Pre mnogo godina u Japanu su bile monetarna jedinica, a vrednost im je odgovarala težini u srebru. Istorijski maitake su korišćene kao adaptogen i tonik. Tradicionalno, upotreba gljiva se povezuje sa smanjenjem krvnog pritiska i incidence kancera. Polisaharidi prisutni u ovim gljivama imaju jedinstvenu strukturu, to su beta-glukani. Klinička istraživanja ovih gljiva su se značajno intenzivirala u poslednjih nekoliko godina, naročito upotreba u terapiji kancera. Ekstrakt maitake gljiva može sprečiti rast tumora i stimulisati imuni odgovor. Najčešće se rade ispitivanja njihove upotrebe kod tumora dojke i kolona. U Kini su rađena istraživanja kod kancera pluća, želuca i jetre i potvrđen je antikancerogeni efekat. Takođe, pacijenti oboleli od insulin nezavisnog dijabetesa mogu imati koristi od ovih gljiva. Došlo se do zaključka da maitake mogu da smanje insulinsku rezistenciju i povećaju osetljivost na insulin.

Reiši gljive (Ganoderma lucidum) se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini preko 4000 godina u terapiji oboljenja jetre, povišenog krvnog pritiska, artritisa. Reiši se koriste za smanjenje nivoa holesterola i triglicerida u krvi, a najpoznatije su po svojim imunostimulatornim svojstvima. Aktivne komponente uključuju: glikoproteine, enzime, polisaharide. Reiši ispoljavaju i značajnu antimikrobnu aktivnost, pa se koriste i kod bakterijskih i virusnih infekcija. Ove gljive sadrže ganodermičnu kiselinu koja utiče na smanjenje krvnog pritiska, smanjuje nivo LDL - “lošeg holesterola” i triglicerida. Reiši pokazuje i protivupalno, antialergijsko, antioksidativno dejstvo.

Šitake gljive (Lentinula edodes) su korišćene još u Ming dinastiji u Kini kao sredstvo za povećanje energije, lečenje parazitarnih infekcija. Dokazano je njeno dejstvo u borbi protiv tumora i stimulaciji imunog sistema. Šitake sadrže Lentinan beta-1,3-glukan koji se u Japanu koristi kao lek u terapiji raka. Njegovo dejstvo je potvrđeno u studijama, gde je sprečio razvoj tumora kod miševa. Komponenta eritadenin utiče na smanjenje holesterola kod eksperimentalnih životinja.
Podaci firme ::::.

service description:

INTERFOOD 60 je privatno preduzeće osnovano 1989. godine radi obavljanja delatnosti otkupa, prerade i izvoza najkvalitetnijih šumskih plodova iz Srbije širom Evrope i sveta. Nakon 20 godina rada i uspešnog poslovanja INTERFOOD 60 zauzima lidersku poziciju na Balkanu u okviru svoje glavne delatnosti – otkupa, prerade i izvoza šumskih plodova.
Proizvodi INTERFOOD 60 se mogu naći u svim vodećim zemljama EU (Francuska, Italija, Nemačka, Austrija) kao i u SAD.
Preduzeće svoju delatnost obavlja kroz svoje 2 poslovne jedinice u Čačku i Kruševcu (Kaonik).
Proizvodnu saradnju INTERFOOD 60 ima i sa firmama u inostranstvu kao što su AURA (Rusija), INTERFOOD 80 (Makedonija), INTERFOOD KRIVA PALANKA (Makedonija) i INTERFOOD 35 (Crna Gora). Kompletan process proizvodnje je sertifikovan standardima kvaliteta ISO 9001:2008 i HACCP sistemom još od 2003. godine što uključuje sve firme sa kojima INTERFOOD 60 ima saradnju.
Proizvodni program INTERFOOD 60 se sastoji od:
1) različite vrste svežih, zamrznutih, suvih pečurki kao i pečurki u salamuri (vrganj, lisičarka, rujnica, crna truba...),
2) šumskog voća ( borovnice, jagode, kupine, šipurak...)-u svežem, zamrznutom i suvom obliku,

Facebook