Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 063/7708-914

service description:

BUKOVAĆE / SHIITAKE / GANODERMA LUCIDUM / SUVE I SVEŽE PEČURKE / OPREMA ZA GAJENJE / LITERATURA /SAVETI ZA GAJENJE

Šta su reiši, šitake, maitake?
Maitake gljive (Grifola frondosa) se koriste u Japanu i Kini preko 3000 godina. Pre mnogo godina u Japanu su bile monetarna jedinica, a vrednost im je odgovarala težini u srebru. Istorijski maitake su korišćene kao adaptogen i tonik. Tradicionalno, upotreba gljiva se povezuje sa smanjenjem krvnog pritiska i incidence kancera. Polisaharidi prisutni u ovim gljivama imaju jedinstvenu strukturu, to su beta-glukani. Klinička istraživanja ovih gljiva su se značajno intenzivirala u poslednjih nekoliko godina, naročito upotreba u terapiji kancera. Ekstrakt maitake gljiva može sprečiti rast tumora i stimulisati imuni odgovor. Najčešće se rade ispitivanja njihove upotrebe kod tumora dojke i kolona. U Kini su rađena istraživanja kod kancera pluća, želuca i jetre i potvrđen je antikancerogeni efekat. Takođe, pacijenti oboleli od insulin nezavisnog dijabetesa mogu imati koristi od ovih gljiva. Došlo se do zaključka da maitake mogu da smanje insulinsku rezistenciju i povećaju osetljivost na insulin.

Reiši gljive (Ganoderma lucidum) se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini preko 4000 godina u terapiji oboljenja jetre, povišenog krvnog pritiska, artritisa. Reiši se koriste za smanjenje nivoa holesterola i triglicerida u krvi, a najpoznatije su po svojim imunostimulatornim svojstvima. Aktivne komponente uključuju: glikoproteine, enzime, polisaharide. Reiši ispoljavaju i značajnu antimikrobnu aktivnost, pa se koriste i kod bakterijskih i virusnih infekcija. Ove gljive sadrže ganodermičnu kiselinu koja utiče na smanjenje krvnog pritiska, smanjuje nivo LDL - “lošeg holesterola” i triglicerida. Reiši pokazuje i protivupalno, antialergijsko, antioksidativno dejstvo.

Šitake gljive (Lentinula edodes) su korišćene još u Ming dinastiji u Kini kao sredstvo za povećanje energije, lečenje parazitarnih infekcija. Dokazano je njeno dejstvo u borbi protiv tumora i stimulaciji imunog sistema. Šitake sadrže Lentinan beta-1,3-glukan koji se u Japanu koristi kao lek u terapiji raka. Njegovo dejstvo je potvrđeno u studijama, gde je sprečio razvoj tumora kod miševa. Komponenta eritadenin utiče na smanjenje holesterola kod eksperimentalnih životinja.
Lalić Salaš 3
Ruski Krstur, 25233
Srbija
Tel.: 063-599-476

service description:

O nama:

Gajilište gljiva-šampinjona posluje u okviru registrovanog poljoprivrednog gazdinstva ’’Ilić’’ nedaleko od Lalića, salaš 3, na putu prema Ruskom Krsturu. Pored intenzivne proizvodnje šampinjona, pomažemo pri plasmanu šampinjona, takođe se bavimo i pružanjem usluga i saveta u vezi gajenja šampinjona i obezbeđujemo svu potrebnu literaturu. sampinjoni

Za uzgoj šampinjona koristimo savremeno opremljene tunele–plastenike koje zagrevamo postrojenjem koje koristi biomasu (sojinu slamu) kao gorivo. Imamo ukupno 8 tunela, svaki površine 200 metara kvadratnih a korisna površina je 300 metara kvadratnih.

Pored proizvodnje svežih šampinjona, bavimo se i mariniranjem šampinjona u slanom i kiselom rastvoru. Veći deo proizvodnje plasiramo na domaćem tržištu a jedan deo izvozimo za Hrvatsku i Makedoniju. Zbog povećane potražnje od strane naših vernih kupaca, za 2011 planiramo proširenje proizvodnje na 20.000 briketa.

Najbolja potvrda stručnosti i kompetencije rukovodstva firme je mnogobrojna poseta poljoprivrednih, naučno-obrazovnih institucija i uzgajivača iz zemlje i inostranstva.

Naša firma snabdeva klijente iskjučivo robom vrhunskog kvaliteta. Postizanje visokih prinosa, vrhunskog kvaliteta ozbiljan su zadatak obzirom na izraženu osetljivost kulture šampinjona na bolesti i štetočine (bakterije, konkurentni plesni, štetočine, itd.) naš su prioritetan cilj.

Poljoprivredno gazdinstvo ’’Ilić’’
Adresa: Salaš 3, Lalić
Mob: 063/704-75-76
Email: kompostprodukt@ecpwireless.net

vaše slike:

proizvodnja gljiva
šampinjoni
proizvodnja gljiva
Podaci firme ::::.
RADNIČKA 12
Vranje , 17500
Srbija
Tel.: 016/811-200

service description:

FABRIKA LEKOVITOG BILJA, PROIZVODNJA ŠAMPINJONA, PAKOVANJE ORAHA I PRERADA DUNJA

Facebook