Podaci firme ::::.
M. Kardelisa 24
Kisač, 21211
Srbija
Tel.: 021-828-816
Fax: 021-828-398

service description:

Porodica Vozar

M. Kardelisa 24,
Kisač

E-mail: vvozar@hotmail.rs

web-site: www.vozar.net

Površina zemljišta: 20 ha.

Posedovanje seftifikata, i sertifikaciona kuća: SGS.

Kulture: oko 60 vrsta povrtarskih kultura Prerađevine: polu prerada povrća Specijalitet farme/salaša: salate, cvekla, kupusi, karfioli.

Istorija farme/salaša: Porodica Vozar je u proizvodnji prepoznatljiva po brojnosti vrsta, sorti i varijeteta organskog povrća, posebno onih koji su najznačajniji u ishrani ljudi. Uvek raspolažu velikim izborom vrsta i varijateta salata - od onih uobičajenih, kao što su lisnate i glavičaste salate i specifične salate visoke nutritivne vrednosti bogate bojenim materijama (smeđe, crvene i ljubičaste), do različitih sorti eskariol salate i lisnatog radiča, posebno glavičastih sorti ljubičaste boje. Paleta povrća uključuje sve kupusnjače od kojih je posebno značajna brokola, zatim tikvice, lukovi, blitva, spanać, što ukazuje na primenu intenzivnog povrtarskog plodoreda (smena vrsta u toku godine), koji je ujedno i osnova organske poljoprivrede.Na tezgama porodične farme Vozar uvek je prisutna i neka nova vrsta povrća ili začinsko-lekovitog bilja iz programa "Bio-bašta zimi". Porodica Vozar je pokazala spremnost da stalno uči, neposredno ali i preko brojnih ekperimentalnih parcela. To znanje prenose studentima, drugim proizvođačima kao i brojnim kupcima koji dolaze na njihovo imanje u želji da vide i čuju Vozarovo iskustvo i njihovo znanje iz organske proizvodnje. Takođe, Vozarovi vrlo često govore svojim kupcima o načinu korišćenja povrća u ishrani.Povrće porodice Vozar prepoznatljivo je ne samo na Pijaci „Moj salaš" nego i u Prodavnici „Moj salaš", kao i na tezgama novosadskih pijaca i policama nekih supermarketa.Njihove tezge su pravi primer marketinga organske hrane: povrće je sortirano i pakovano prema zahtevu vrste, a veoma atraktivno je aranžirano.

Osoblje farme/salaša: porodica Vozar i više pomoćnih radnika.

vaše slike:

bio farma
organska hrana
organska proizvodnja
Podaci firme ::::.
Prizrenska 4
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/36-20-785

service description:

Nacionalno udruženje za unapređenje organske poljoprivrede..

"Nacionalno udruženje za unapređenje organske poljoprivrede – BIOSERBIA" osnovano je kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana – proizvođača organske hrane, čiji je cilj zalaganje za unapređenje organske poljoprivrede u Srbiji u saradnji sa državnim institucijama Republike Srbije, evropskim i svetskim institucijama za razvoj organske proizvodnje, svim postojećim i budućim udruženjima proizvođača organske hrane, i svim drugim fizičkim i pravnim licima koja svojom delatnošću unapređuju razvoj organske poljoprivrede u Republici Srbiji.

vaše slike:

Distribucija zdrave hrane
Mineralna i organska đubriva
naucno istrazivacka organizacija
Nevladine organizacije
Podaci firme ::::.

service description:



BLAGOFLOR
ORGANIZOVANJE SEMENSKE PROIZVODNJE, DORADA I PROMET POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

Facebook